13 Kasım 2021 Cumartesi

Galatasaray 5-2 Bursaspor, yeni kazanımlar değerlidir


Milli Takım aralarını boş geçmeden, hazırlık maçları oynuyoruz. Bursaspor maçı öncesinde oynanan hazırlık maçlarının ortak noktası da, "konsantrasyon" kaybıydı. Öne geçilip, skoru koruyamadığımız ya da zorlandığımız maçlar. Bursaspor maçında tam bu yönde ivme alacakken, 2. yarıda farkı yeniden açıp, skoru korumayı bildik. Avrupa'da savunma hatalarını en aza indirip, hazırlık maçlarında ise ısrarla basit savunma hatalarından gol yemenin başka açıklaması yok. Çoğu oyuncu değişiyor da, orada da oynayan Marcao, burada da oynayan Marcao. Hataları o yaptı anlamında yazmıyorum.

Keyifli maçtı. Hücum organizasyonunda sorun yaşayan Galatasaray'ın, farklı bir opsiyonu daha cebine koyduğu gündü. Benim bazı ütopyalarım vardı. Emre Kılınç'dan sol bek, Aytaç Kara'dan stoper olur mu gibi. Konuştuğumuz bir diğer ütopya da, Oğulcan Çağlayan'ın sağ bek oynayabilme ihtimaliydi. Fiziği var, çalışkan futbolcu çünkü. Görünen o ki, hücum ararken ve baskı kurma anlarında, Oğulcan Çağlayan'ın sağ bek kullanılma ihtimali yüksek.

1 gol 2 asistinin yanında, maçı da sürükledi. Ceza sahası içinde Diagne varken, onu besleyebilmek lazım. Beklerimiz açısından orta kalitemiz düşüktü. Oğulcan Çağlayan'la bunu da kırdık ve çok iyi ortalarıyla, Diagne'yi beslediğini gördük. Diagne'nin de 3 gol 1 asisti var. O da bitirme noktasında günündeydi ve beslendiğinde, rakip ceza sahası içinde önemli bir koz. Rakibin direnci erken kırıldı, goller peş peşe geldi ve bu noktada rahat bir maç izledik.

İlk yarının sonlarında skor 3-2'ye gelse de, 2. yarıda farkı açıp, skoru koruyabilmek değerliydi. Tempolu, hareketli bir yapımız var. Alternatifler oynadığında da bu durum değişmiyor. Assunçao belki beklediğimiz gibi değil de, Atalay Babacan'ın hareketliliği kıymetli. Oyunun 2 tarafında, ciddi etki etti ve oradaki dinamizmi sağlayan isimdi. Galatasaray'da tutunmak, değişimi beraberinde getirir. 10 numara olsan da, burada tutunmak adına oyununa yön katmak zorundasın. Atalay Babacan da o yola girdi.

Bursaspor da oynamaya niyetliydi, haliyle de tempolu bir maç oldu. Tempo olunca da, Galatasaray'ın oyunu yükseliyor. Özellikle Oğulcan Çağlayan ve Emre Kılınç kaynaklı, sağ kanadı iyi kullanıp, Diagne ile sonuca ulaştık. Belli anlardaki konsantrasyon kaybını da hazırlık maçı olmasına vereceğiz. Bu tip maçlarda yeni kazanılar değerlidir. Galatasaray'ın da kazanımları oldu. Oğulcan Çağlayan'ın sağ bek performansı, Atalay Babacan. Rotasyona yön verebilmek gerekiyor.

17 yorum:

  1. En azından yedlin kötüyken sağ tarafa pva atmak yerine oğulcan ı atar hoca artık, gerçekten hücum performansı mükemmeldi umarım savunmayı da öğretiriz o zaman tam anlamıyla çok iyi bir sağ bek olacaktır

    YanıtlaSil
  2. Ogulcan 'ın ve Barış'ın sağ bekte iyi olacağını düşünüyorum.Hem fizikli hem de hizlılar.Orta kaliteleri yüksek.Bence ısrar etmemiz bize yeni kazanım olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Ogulcan'in yerli olmasi da buyuk esneklik saglar umarim saman alevi degildir bu performansi, Fatih Hoca yine sapkadan tavsan cikarmak uzere.
    Son olarak Diagne bu takimin en iyi bitiricisidir bunu tartismam bile umarim hoca en kisa zamanda hücum kurgusunu degistirir, isterse sahaya Diagne ve Mohammad'i ayni anda sursun yeter ki ofansif kurgu iyi bitiricilerle oynayalim bir besleyemezsin iki besleyemezsin sonunda problemi cozersin bizim sorunumuz bana göre denememek, Babel'i deneyecegine bu gencleri iyi bitiricilerle sahaya süreriz umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir diye hayal ediyorduk hep. Bence ilk sınavı da başarıyla geçti.

      Sil
  4. Atalay daha fazla şans bulabilir. Fizik olarak biraz zayıf kalıyor ama bunu da aşarsa önemli bir alternatif olabilir. Bu maçta iyiydi sürekli mucadelenin içindeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyi izlenim veriyor. Oyunun 2 yönünü oynamaya başladı, hareketli, oyun aklı var.

      Sil
    2. Kiralanmasi bence cok ise yaramis ben begendim Atalay'i, Assuncao'ya dikkat ettiyseniz ikiliden kaciyor ve o korakor mucadele ve dinamizm yok aksine Atalay belki o kadar yetenekli olmasa bile surekli oyunun icinde ve Kayseri macinda keske Atalay'i oynatsaydik kesin daha iyi olurdu dedirtti bence bugün.

      Sil
    3. Atalay Babacan'ı ben de beğendim, sırıtmamaya başladı. Kupada da şöyle bir performans gelirse, rotasyona iyice dahil olur. Olmalı da.

      Sil
  5. Ogulcan sağ bek öngörünü tebrik ederim, olacak gibi :)

    YanıtlaSil
  6. oğulcan zaten sağ önde banko 11 olmalı bu takımda. böyle deyince herkes eksiklerini sayıyor. yahu müthiş bir teknik ve pas kalitesi beklemiyoruz ki ondan. bol bol enerji ve savunmaya yardım. ayrıca çok pozisyona giren bir oyuncu.

    mohamed halil kerem morutan çiko gibi isimlerden beklenecek bazı şeyler. oğulcan kenarda askerlik yapacak. ayrıca sembolik bir anlamı da var. fb ve rize kuduruyor o oynadıkça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ogulcan'in Yedlin'e göre artisi sagdayken topu aldigi an ileriyi dusunmesi bugun de bunu gösterdi yine de savunmanin onemli oldugu maclarda Yedlin'i tercih ederdim, oyunu domine edecegimiz maclarda ise Ogulcan cok daha faydali olur diye düsünüyorum.

      Sil
    2. Sağ önde banko olmamalı. Elinde daha iyi isimler var, onlar oynuyor zaten. Sağ bek konusu ise başka. Orada ışık yaktı, o da hücum noktasında. Hücum ararken, sağ önde savunmacı, mücadeleci kimliğiyle oynayacak bir ismi kullanmak hata. Set sorun, daha da sorun olur.

      Sil
  7. Hocam ismail çipe hakkında da 2 kelime beklerdim. Muslera ile rekabete girmesi gereken Galatasaray kalecisi gerçekten bu mu? Eğer buysa vah vah bizim halimize. Çok net söylüyorum; bugün 3'üncü ligden bir kaleci tutup getirelim bundan kötü olamaz. Devlet dairesine torpille girip hiçbişey bilmeden emekli olan memur gibi ismail çipe. Kaleciliğe karar verdiğin gün kara gün ilan edilsin ismail çipe.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir