17 Kasım 2021 Çarşamba

Karadağ 1-2 Türkiye, Kuntz Hoca'nın hücum anlayışına geçiş


Daha erken aksiyon almalıydık. Bir teknik direktörün "kafalardaki" misyonu bitmişse, süreci biraz daha uzatmanın "zaman kaybından" başka getirisi olmaz. Ayrılığı, Avrupa Şampiyonası sonrası yaşasaydık, bugün liderliği de konuşuyor olabilirdik. Şu tabloda, play -off'da başarıdır ve Kuntz Hoca'nın gemiyi karaya sağlıklı şekilde yanaştırdığını görüyoruz. Her geçen zaman da, ülkeyi ve takımı tanıması, ipleri daha net şekilde eline almasını sağlayacak. Ciddi bir kredi de kazandı.

Karadağ maçında, benim odağım daha çok kaybetmemek üzerineydi. Ters bir rakip ve Hollanda'nın Norveç'i yeneceğini düşündüğümden, kazanmak adına bu denli riskler alınacağını düşünmedim. İlk 11'e bakınca, ciddi anlamda kazanmaya oynadığımızı görürüz. Orta sahadaki tek defansif görünen isim Berat Özdemir'di ve bu da merkezde büyük boşluklara yol açabilirdi. Karadağ, hızlı çıkmayı iyi bilen ve kontralarla etkili bir takım. Atak sonlanmalı, merkezde ya da rakip yarı alanda yapılan pas hatalarını affetmiyorlar. Golü de böyle yedik.

Buna rağmen reaksiyon iyiydi ve hücumda da üretkendik. Girdiği tüm 2'lü mücadeleleri kaybeden Burak Yılmaz, bu maçta iyi bağlantı olamayan Halil Dervişoğlu'na rağmen durum böyleydi. Kerem Aktürkoğlu ve Abdulkadir Ömür'i iyi kullandık, Hakan Çalhanoğlu da baştan sona çok büyük bir maç oynadı. Uzun zaman sonra, Milli Takım formasıyla bir maçı böylesine sürüklediğini görüyorum. 1-1'i rahat bulduk, galibiyet golünü de, tüm riskleri alarak zorlamaya devam ettik. Zeki Çelik kanadı ilk yarıda problemdi, orada çok açık verildi.

Alınan risklerdeki güvence ise Çağlar Söyüncü'ydü. O da çok büyük bir maç çıkardı ve bunun tanımı "elit" stoper performansı. 2. yarıda Berat Özdemir / Orkun Kökçü değişikliği de, Cebelitarık maçı tadında bir risk. İşe de yaradı, baskı artı ve gol geldi. 2-1 sonrası, Burak Yılmaz / Serdar Dursun, Abdulkadir Ömür / Barış Alper Yılmaz, Halil Dervişoğlu / Berkan Kutlu değişiklikleri gelse, maç daha erken bitebilirdi. İlk giren isim Kenan Karaman oluyor. Her teknik adamın bir takıntısı var, Kuntz Hoca da her maç bunu uyguluyor.

Sonrası rahattı, ciddi bir rakip baskısı hissetmedik, aksine gol bulma imkanı bulmaya devam ettik. Özellikle de Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı duran toplarla. Caner Erkin'in kanadını da iyi kullandık diyebiliriz. Kaybedilmemesi gereken maç, risk de alarak kazanıldı. Hem liderliği, hem play-off'larda seri başı olmayı zorladık. Şenol Güneş'in amansız kontrol oyunundan, Kuntz Hoca'nun hücum anlayışına geçişi Milli Takım adına umut verici.

4 yorum:

  1. Şenol Güneş 'in takıntıları olmasa liderlik.Maalesef hep aynı oyuncu grubu ile oynamaya çalıştı.Kaan Ayhan,Okay,Kenan Karaman,Umut Meraş sürekli oynarken şimdi Kerem,Halil,Berat,Berkan,Serdar gibi isimlere döndük.Hoca değişikliği geç oldu ama Letonya bize bir şans tanıdı.Umarım kupaya katılırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun da o. Cebelitarık maçında da, Hollanda maçında da aynı 11. Problem.

      Sil
  2. Baş takım olamasak da sürekli baş altında biz olmalıyız. İsveç gibi takımlar bunu başardılar.biz de bunu yapmalıyız. Bu yolda bu ikincilik çok önemli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir