7 Kasım 2021 Pazar

Karagümrük 1-1 Galatasaray, kazanamıyorsan kaybetme diyeceğim de


Avrupa Ligi'nde "geçiş oyunu" üzerinden iyi iş çıkarıyoruz da, lig "hücum organizasyonu" istiyor. Biraz kapanan rakibe karşı dahi, pozisyon bulmakta zorlanıyoruz. Pozisyon vermiyorsun, bununla övünüyorsun da, işin hücum tarafında senin de durumun benzer. Tek fark, biraz daha topa sahip olman, kaliteli ayakların olabilir. Son dönemde Feghouli'yi kazanma yoluna girdin ve maçları çevirebilir oldun. Ya da Morutan çıkacak, ekstra bir gol atacak.

Karagümrük karşısında da benzer senaryo. Karagümrük, her ne kadar geriden kısa pasla çıkmayı düşünse de, hücumdaki planları onların da geçiş üzerine. Galatasaray savunmasını öne çıkaracak ve hızlı kanatlarıyla sonuca gidecekler. Savunma tarafında güçlüyüz, pozisyon vermiyoruz. Yenen golde de, Emre Kılınç ve Muslera'nın hatası var. Pas zaten hatalı da, Muslera ayarında bir kalecinin bu topu çıkarabilmesi gerekiyor. Yersin golü de, biz seni ekstraların için seviyoruz.

Karagümrük, ilk yarıda merkezi iyi kapattı ve Halil Dervişoğlu da bağlantıda hiç etkili değildi. Oyun da ister istemez kanatlara yığıldı ve sol tarafta Ömer Bayram'la bol bol orta kestik. Halil Dervişoğlu'nun havadan etkili olması imkansız. Babel'i 2. forvet gibi kullanabilsek diyeceğim de, o da yok. Cicaldau zaten orta sahanın 2 yönünü oynamaktan, hücumu düşünemez haldeydi. Hem ceza sahası içinde eksik adamlasın, hem de hava hakimiyetin yok.

Mostafa Mohamed ya da Diagne'yi 45'de oyuna almayı düşünmek gerekiyor. Maç boyu, 41 tane orta kesmişiz. Organizasyondan zaten bahsedemeyiz. Top sende, kanatlara yığılmış bir futbol ama etki yok. Öyle bir maçtı ki, atan işi bitirir derken, Karagümrük golü attı. O dakikadan sonra gelen baskı değerli. Eskiden orta saha boşaltmalı çift forvete dönüşlerin faturası acı oluyordu. Diagne, Mostafa Mohamed, Feghouli, Barış Alper Yılmaz gibi isimlerin hepsi sahadaydı. Net olmasa da, rakip ceza sahasında daha kalabalık ve güçlü kaldın. 1-1'i buldun, şans yanında olsa 2-1'i de bulabilirdin.

Duran top konusu güvenlik meselesi. 1-1 sonrası dahi, Dünya duran top kullanmış olsan da, son Morutan'ın kestiği orta dışında hiçbirinde etki yok. Ömer Bayram'ın da bu maç özelinde iyi duran top kullandığını düşünmüyorum da, içeride de organizasyonun yok ki. Böyle bir maçta, baskı da kurmuşken, duran topların ciddi anlamda koz olması lazım. Mostafa Mohamed, Diagne gibi isimlerin hepsi içeride. Kazanamıyorsan kaybetme diyeceğim de, çevirebilirdik bu maçı.

26 yorum:

  1. Çevre kontrolü yapmayan oyunculardan daha ne kadar çekeceğiz ben bilmem. Emre kılınç kusura bakmasın bugün hem çok kötü oynamış hem de golü yedirmiştir. Uzun süre forma yüzü görmemesi lazım. Fırsat verildiyse canını dişine takacaksın arkadaşım bu ne boşvermişlik ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket oynadı hem de. 8'de yükselirken, çok geriye attı.

      Sil
  2. Boşa oynanmış amaçsız maçlardan biri daha. Fatih Hoca'nın yıllardır devam eden denemeleri, fantezilerini anlamakla/çözmekle geçiyor hayatımız. UEFA kupasındaki başarımızın temel sebebi gol atmak zorunda olmamak. Ligde ise hücum etmek zorundayız. Ama bu takım 4 senedir hücum yapmayı bilmiyor. Bireysel işlerle gol buluyoruz. Ama ne freekick, ne korner, faulden gol bulabiliyoruz. Şut da atmıyoruz. Oyuncuların her birinin yetersizlikleri var ama en yetersiz yanımız bir setimizin, sistemimizin, organizasyonumuzun olmaması galiba.
    rotasyon denen saçmalık yüzünden, hocanın denemeleri yüzünden bu sene 10 puan gitmiştir kesin. Emre Kılınç ne oynadı görevi neydi? Halil çok kötüydü. Kaç kere kenardan topu alanlar pas verecekken ceza sahasına baktılar kimse yoktu! Çünkü golcü sahada değildi.
    Hocam allah aşkına Muhammed'i kesme. Oynasın 10 maç üst üste oynasın. Kötü de olsa oynasın. golcü olmadan maç kazanamazsın. bölük pörçük 30 dakika, 25 dakika oynatarak bu çocuğu aptala çevirdin.
    haybeye kaybedilmiş 2 puan daha.
    Ocak ayında yapacağımız transferlerle mi farkı kapatacağız? Hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada bir fantezi yok, olabilecek bir kadro. Hamleler tartışılacak sadece. Rakip, Biglia'yı stopere çekmişken, o an aksiyon almak gerekiyordu.

      Sil
  3. Rakip 8 kişiyle ceza sahasina otobüsü çekmiş, üstüne gol atmış biz halen bekliyoruz, Babel 40 metreden vuracak ta gol olacak..20. dakikada belliydi bu maça kaos gerektiği...kerem-halil-orta saha hafta ici cok yoruldu al-ver ile olmayacak bu iş dön hemen cift forvete kaos yarat ama yapmadik 80 dk bekledik..özetle bugün herkes isteksizdi... beraberlige sevinir hale geldik ilerisi icin cok kötü bir haber bu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atıyordu da az kalsın :) Şaka bir yana, 2. yarıda hücum tarafında daha agresif hareket edilebilirdi.

      Sil
  4. Telafisi olmayan maçlardan biri daha. Fatih hocaya yazar bu maç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye telafisi olmasın..

      Sil
    2. Lider takımla aramızda 9 puan fark oldu. Güçlü rakiplerimizle puan farkını açamıyoruz. Fırsat maçları olabilir bu tarz maçlar.

      Sil
    3. Telafisi var, yok değil. Daha çok sular akar. Yine de haklısın, 3 puan istikrarı yok ve bu da sorun.

      Sil
  5. emre kılınç - feghouli değişikliği niye ertelendi ? bunu çözmek imkânsız. emre kötü diye formda feghouli'yi alayım diyorsun eyvallah ama son dk hatta son saniye bu değişiklikten vazgeçiyorsun ve 10 dk sonraya bırakıyorsun. yine anlamsız şeyler diyeceğim ama neyse artık ne de olsa fatih hocamızın vardır yine bi bildiği...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu anlamadım ve sorguladım. Karar vermişken, uygulamak gerekiyor.

      Sil
  6. Halil'in gol yüzdesi çok düşük.Mostafa veya Diagne ikilisinden 1 tanesi kesin oynamalı.Halil 'i kanat veya ortasahada değerlendirmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  7. (Emre)
    Merak ediyorum, mac sonrasi video analiz yapiliyormu? Kim nerde duruyor, nerde durmasi gerekir, vs bunlar tartisiliyor mu?
    Cunku ben maci izlerken hep bosluk gøruyorum. "su oyuncumuz burda konumlanmali" vs gibi hep dusunceler icerisindeyim. Hem top bizdeyken hemde rakipteyken. Bu bosluklari iyi doldurmuyoruz. Øzelikle hucumda. Dordurmayinca hucum orginazsyonuda cikmaz ortaya. Hatirlayin, bunu gecen senenin basinda oyun akli yuksek Arda-Belhanda-Feghouli-Falcao ayni anda oynarken daha iyi yapiyorduk. Bos alani gørup oraya gecip pas istasyonu oluyorlardi. Tek pas, hizli pas, ustune klas bitiricilik = gol geliyordu. Hucum organizasyonu odur iste. Su anki oyuncu grubumuz sizin de dediginiz gibi gecis oyunu icin daha uygun. Ama hucum organizasyonu øgretilir. Øgrenilmeyecek birsey degil. Video ile izlet oyunculara ønce. Sonra cik antrenman sahasinda pratikte calis. Hizli ve presi gucu yuksek oyuncularimiz var. Bunu ilk dakikadan kulanmamiz lazim. Surekli kisa pasla cikmaya calisan rakibe neden ilk dakikadan fazla adamla baski yapmadik anlamiyorum. Gec yaptik. Gol de øyle geldi zaten. Rakip belli, Biglia'yi markaj et, stoperlere baski yap. Øzelikle Benatia da yokken. Karagumruk cok mac kaybetti bøyle yapan rakiplere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye tartışılmasın, yapılmasın. İyi oynadığın büyük maçlar da ortada. Çalışılmış derken.

      Sil
  8. Bu maçta teknik direktöre yazar ki bu sene kendi adıma 4 maç oldu kesin teknik direktöre yazan. Ya arkadaşlar çok sevdiğim hocam halil yorgundu ondan iyi değildi dedi maçtan sonra yapma hocam senin elinde mustafa ce diagne 2 tane iyi forvet var, kayseri maçında da aynı hatayı yaptın halil avrupa dönüşü çom yorgundu yine yokları oynadı zaten fizik seviyesi iyi değil halille başlamak 1. hata 45de hatta 35de bile değiştirmemek 2.hata, maç oynanırken burada başka bir yazıya yorum yazdım karagümrük 8 li hat 4-4 gömülü bekliyor ve göbeği kapatıyor kanat ortaları için halil yerine diagne yada muhammed emre yerine feg morutan girmeli şutörde lazım dönen ortalar için hemde kilit pas atmaları için yazdım. Canım hocam değişiklik yapmıyor ya hocam maç bangır bangır değişiklik bağırıyor biz değiştirmiyoruz şaka gibi. Rakipte biglia sol stopere geçmiş biz ezberlenmiş setler üzerinden babele şişiriyoruz adam kısa onun üzerine bile oynamadık, rakip düşüşteydi ve sakatlıklar düzenlerini bozdu ama biz yine ilk yarıyı demiyorum sadece 75 dk çöpe atıyoruz, hocam hiç kimsye suç bulmasın emre kılınçı antremanda gören hoca direkt ilk 11 atmadan önce başka maçlarda 15-20 dk alıştırsaydı uzun süredir oynamıyordu, zamanında değişiklikler ile şu maçı alırdık ve hatalı ilk 11 ile hatalı değişiklikler ile giden en az 10 puan ve hepside hocaya yazar. Lazio marsilya deplasman moskova maçalarıda taktiksel olarak hocaya yazarsa bunlarda yazar malesef yazık çok üzücü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her maç bu teknik direktöre yazar, bu yazmaz muhabbetinden de genel olarak sıkıldım.

      Sil
    2. Bende çok sıkıldım gerçekten böyle fahiş hatalar yapılmasından ama nasıl burada avrupa maçlarında içerideki moskova hariç hocayı çok övüyorsak çok bariz hatalarında da eleştirelim dün şu oyuncu yüzünden kaybetmedik hocanın yanlış ilk 11 tercihi ve çoğu zaman özellikle ligde yaşadığımız geç ve/veya yanlış oyuncu değişiklikleri ile kazanamadık, asıl sıkıntı hocanın ouun üstünlüğü bizdeydi demeci oyun üstünlüğü pozisyona dönüşmediki üstünlük olsa nolacak asıl son 10 dk girmesi gerekenler girince üstünlüğün öyle böyle almadık işte bu süre zamanında yapılsaydı 10 dk değil 30-40 dk olabilirdi onun için hocayı eleştirdim. Son olarak emre değişikliğini 4.hakemin gösterip vazgeçilmesininde emreyi düşürdüğünü düşünüyorum düşünsenize değişiklik göstwrilmiş ve vazgeçilmiş ve sizde bişiler gösterme gayreti hata yapmama psikolojisinde olursunuz o bile manasız ve garip.

      Sil
    3. Konuşuldu, konuşuluyor, sürekli aynı kelime. Biliyoruz işte, beni sıkan bu :)

      Sil
  9. Yorumları işaretlenen ve çöp kutusunu şenlendiren birkaç kişi var. Bunlar yalandan nick sallayıp yorum atınca, o yorumlar yayınlanabilir zannediyor. İşaretli yorumlar, çöp kutusuna eğlence oluyorlar. Okunmadan siliniyorlar yani, zahmet etmeyin :)

    YanıtlaSil
  10. Hocanin aciklamalarina sasirdim bu kadar ceza sahasina giriyorsak bitirmemiz lazim diyor ama ısrarla Halil ile basliyor ve sürekli son anlarda Diagne'yi kullanmaya calisiyoruz, Mohammed zaten tecrubesiz istatistiklere göre de en iyi bitiricimiz Diagne ama en az süre alan da o.
    Lider Trabzon ile farkimiza gelince Marek Hamsik ve Bakasetas gibi oyuncularimiz yok bizim bu tarz oyuncular olmadan da net pozisyon uretemiyorsun gelisi güzel ortalardan da yararlanacak kafaci oyuncumuz yok eskiden Luyindama gol atardi su an o bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagneyi gördük beşiktaş maçında hocam. Necip bile ezdi, top göstermedi koskoca (!) Diagneye. Diagne bizim takımda asla ilk 11 olamaz, olamayacak.

      Sil
    2. Ceza sahasına bu kadar girebildik mi, ben o açıklamasına takıldım. 1-0'a kadar, ceza sahası içi bir etkisi görmedim ben.

      Sil
  11. Galatasaray 18 gol atmış, bu gollerin sadece 6 tanesini forvet oyuncuları aglara göndermiş, bu çok az bir oran gerçekten, sorun çok belli ama hoca halen gereken dokunuş için maç sonunu bekliyor. Tek yaratıcı oyuncun olan Morutan yedek başlıyor umarım bu kaçan fırsatları ileride aramayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organizasyon sorun, sürekli forvetler arası rotasyon sorun. Set oturmuyor, net pozisyon bence oluşmuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir