25 Kasım 2021 Perşembe

Kerem Aktürkoğlu'nun gelişimindeki son aşama, istikrar kazanmasıydı


Kerem Aktürkoğlu'nun gelişimindeki son aşama, istikrar kazanmasıydı. En başta parladı, potansiyelim ben dedi. Sonra süre almaya başladı, yapabileceklerini kesit kesit gösterdi. Sonra 11'e yerleşti, büyümeye başladı. Bu sezona başlarken, takımın olmazsa olmazlarından biri oldu ama yine maç içi istikrarı sorgulandı. Bugün geldiği nokta ise, takımın en önemli hücum silahı ve maç içi istikrarı da müthiş seviyede. 

Galatasaray'ın en önemli hücum silahı olmasının yanında, Milli Takım 11'inin de vazgeçilmezi ve maçın seyrini değiştiren isimlerden biri. Kerem Aktürkoğlu adına klişe yorum olsa da, kısa zamanda geldiği noktayı görüyoruz. 3. Lig'den, 1.5 yıl içinde bu seviyeye. Elbette onu buraya getiren yeteneği de, "bangır bangır" geliyor yorumu kadar hatalı bir şey de yok. Fatih Hoca'yı sev sevme ayrı, bu konuda hakkını ver. Kerem Aktürkoğlu veriyor çünkü. Fatih Terim'in büyük dokunuşudur bu.

Fenerbahçe derbisini kaybetmiş olsak da, Kerem Aktürkoğlu açısından bakınca kazanım büyük. Galatasaray adına, tek başına derbiyi sürükleyen isimdi. Özellikle de Taylan Antalyalı / Diagne değişikliklerine kadar. O değişiklikler sonrası baskıyı kurup, üst üste pozisyonlara girdik. Öncesinde ise tek başına sahada olan Kerem Aktürkoğlu'ydu. Hücumu sürükleyeme çalıştı, takımın o anlar gol adına tek kozuydu.

Bu gelişim devam edecek, artık önünü alamayız. Avrupa vitrin diyorduk, takım başarılı oldukça o da piyasasını yapıyor. Milli Takım bir de Dünya Kupası oynasa, yapacağı piyasayı düşünün. Yeni sözleşme görüşmeleri vardı, umarım sonuca ulaşır. Potansiyeli sınırları zorlamaya başlamışken, elde tutmak zor olacak ve yerli olduğu için de yeri o kadar kolay dolmayacak. Yine de ülkenin şu ekonomik koşullarında, baş döndürecek teklifleri reddetmek imkansız.

8 yorum:

  1. 20 milyon euronun altında bir paraya satılırsa tipik Galatasaray alma/satma genetik beceriksizliği olarak adlandırırım.
    ama olacak olanı söyleyeyim. GS yönetimi kendisi ile yeni sözleşme yaptık deyip serbest kalma bedeli olarak 10 milyon euro yazar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 milyon avro yazılacak olsa, sözleşme 3 ay önce uzamıştı zaten. Neden yazılsın, Mustafa Cengiz mi görevde :)

      Sil
  2. Beşiktaş Cenk gibi bir futbolcuya 20 milyon üzeri aldı.Kerem 'den en az 20 milyon almalıyız.Bedava aldığın bir oyuncuyu için müthiş bir kazanım olur.

    YanıtlaSil
  3. Geniş alanda iyi, kapanan takımlara karşı iyi, fizik olarak ufak ama kesinlikle güçsüz değil. mutlaka Avrupa takımlarının dikkatini çekiyordur. UEFA da biraz daha ilerlersek yazın iyi paralar konuşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da güçlenecek, ayakta kalacak. Takımını sürüklüyor, bu müthiş olay.

      Sil
  4. Dun aksamki mactan sonra Avrupa Ligi'nin asist krali da Kerem oldu, guzel gelisme.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir