25 Kasım 2021 Perşembe

Galatasaray 4-2 Marsilya, Avrupa kimliğinin hastasıyız


Galatasaray adına sezonun en önemli maçıydı. Gençler "vitrin" içerisinde büyüyor. O vitrin de Avrupa. Ligde istikrarsız görüntü olabilir de, Avrupa çizgisi hiç bozulmadı. Şampiyonlar Ligi tadındaki Avrupa Ligi grubunda, gençleri vitrine çıkartarak, hem piyasa yaptırıyoruz, hem de tecrübe kazandırıyoruz. Sezonun en iyi futbolu da bu maçta geldi. Avrupa planımız ve oynadığımız futbol daima iyiydi de, Marsilya gibi bir takım karşısında gol olup yağmanın keyfi büyüktü.

Kazanmak zorunda olan Marsilya'ya karşı, orta saha direncini yükselterek başlamak önemliydi. Direnci yükseltirken de güzel detaylar var. Taylan Antalyalı'yı 6, Berkan Kutlu'yu 8 numara gibi kullanmak, Cicaldau'yu hücuma yaklaştırdı. Hücuma yaklaştığındaki etkisi sürpriz değil, bunu çokça kez yazdım. Rakip ceza sahasına ne kadar yaklaşırsa, tabela etkisi büyüyecektir. 

Diğer dokunuş da, Berkan Kutlu'nun sol, Cicaldau'nun sağ iç orta saha gibi oynaması. Berkan Kutlu, van Aanholt / Kerem Aktürkoğlu kanadını iyi kapattı. Cicaldau da sağda olunca, oyun geçmiş maçlarda olduğu gibi sola yıkılmadı ve dengelendi.

Ön alan ve orta saha baskısı müthişti. Cicaldau'yu hücuma yaklaştırmanın diğer artısı da, ön alan baskısındaki artısı. Geçişte bir tek Kerem Aktürkoğlu koz gibi görünse de, Feghouli de savunma arkasına sarktığında iyi işler yaptı. Berkan Kutlu'nun pas aksiyonu gelişiyor, bu da hücumları daha verimli kılacak. Diagne de ön alan mücadelesini iyi yapınca, büyük boşluklar oluştu ve ilk yarıdan 2 gol bulmayı başardık.

Özellikle sağ kanadı ilmek ilmek işledik. Marsilya geriye düştükçe, doğal olarak daha fazla risk aldı. Boşlukları da bazı final paslarını iyi atamamamıza rağmen iyi doldurduk. Tribünün bir ara gerildiği an var. Gereksiz gerginlik Marsilya'ya yaradı ve ilk yarının sonuna doğru bir bölümde baskı oluşturdu. Orayı atlatınca, önün açılmış oluyor. 2. yarıda da, 3-0'a kadar rakibe pek imkan vermeden oynandı. O an da maç bitebilirdi ama basit goller yiyoruz.

Marsilya, dirençli, hareketli, atlet bir takım.  Bu takıma karşı, tempoda ayakta kalabilmek değerli. Galatasaray, öne geçmesine rağmen tempoyu da çok düşürmedi aslında. 3-0 olduğunda dahi golü düşündü, 3-1'den 4-1'i buldu, 4-2 olsa da 5. golü kokladı. Kerem Aktürkoğlu da büyük bir koz, 2. yarıda seni hücumda taşıyan isimdi. Cicaldau çıkınca, Morutan da orta saha mücadelesinde etkili olunca çok fazla sarsılmamış oluyorsunuz. Fenerbahçe derbisini kendi sahamızda kaybettikten sonra, bu maçta tribünlerin ve takımın verdiği reaksiyon kusursuz. Bu karakterin hastasıyız.

12 yorum:

  1. Maçtan önce sağ taraf zayıf gözükse de Feghouli epey iyiydi bu maç, Yedlin ise kariyer maçını oynamış olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oynadılar. Cicaldau'nun sağ iç orta sahaya kayması da etken mesela. Orayı iyi kullandık.

      Sil
  2. feghouli'nin de dediği gibi, fb ile 10 naç yapsak 9'unu biz kazanırız. şimdi insanın daha çok içi gidiyor ligdeki kayıplara. özellikle de büyük maçlardaki kayıplar. hep rahat alabileceğimiz maçlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüze bakıp, gençlerin gelişimiyle keyifleneceğiz. Odağımız bu :) Bu takım büyüyecek, zamanla gelişecek.

      Sil
  3. Cicaldau resmen Kerem'in onceki maclarda yaptigi kendi kaptigi topun pasini alip gol atti, dedigin gibi Kerem etkisi iki katina cikmis gibi oynadik ileride serbest oynayan Cicaldau cok büyük tehdit ve daha bu cocuk 24 yasinda.
    Diagne'yi ise cok begendim bence ileride cok rahatsiz etti Marsilya'yi, Feghouli de mukemmeldi.
    Marcao ise Bulent Korkmaz azmindeydi neredeyse, bitmeyen gücü ve hirsina hayran kaldim asisti de mukemmeldi.
    Macin hakemine hayram kaldim bizdeki derbi macinin hakemlerine gelince senin Marsilya'yi 4leyip rakibinin cok daha zayif bir takima karsi ezilmesi her seyi özetliyor aslinda. Türkiye'de biz bir tiyatro izloyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücuma yaklaştırırsan bunları daha çok yapar. Orada rahat ve ön alan presi de bu şekilde güçlenecek.

      Sil
  4. (Emre)
    Bu maci izlemek buyuk keyifti. Gruptan lider cikacagiz buyuk ihtimalle.
    Inshallah bu sene final gøruruz.

    YanıtlaSil
  5. Orta alandaki baskıyi çok iyi yapıyoruz ve topu orda çalıyoruz çoğunlukla ama yine de kolay gol yedigimizi bunun da konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Rahatlıkla Marsilya'yi dağıtabilecegimiz bir maçtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç oyuncular, bazen hataya yatkın olabiliyor. Aşacağız bunları.

      Sil
  6. Cicaldau 'nun ileri yaklaşması çok değerli.Bence en önemli etki Diagne ile oynamak.Rakip savunma ile savaşıyor adeta.Arkadaki oyunculara yer açıyor ve pozisyonları hazırlanışını kolaylaştırıyor.Halil ile oynarken bunu yapamıyorsun.Halil daha çok 10 numara gibi oynuyor. Fenerbahçe maçında Diagne ve Taylan girince oyun birden değişmişti.Rakip savunma ileri çıkmakta güçlük çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu'yu oturtup, oluşabilecek kısır görüntü için de Feghouli'yi sahaya atıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir