3 Kasım 2021 Çarşamba

Morutan'ın bu sezon gol ya da asist katkısı yaptığı maçları kaybetmemişiz


Morutan'ın bu sezon gol ya da asist katkısı yaptığı maçları kaybetmemişiz. Fatih Hoca da farkında, daha güçlü hücum setlerine ihtiyacımız var. Şu ortamda, bireysel yeteneklerin değeri büyük. Bunun başında da Morutan gelecek. Bana göre hücumumuzun en yetenekli futbolcu. Şu an ham tabii, hala takım oyunu içinde ne yaptığını tam anlamıyla bilmez halde. Özverisi ve çalışkanlığı, gelecek adına umutlandırıyor. Yeteneği için konuşacak bir şey zaten yok.

Gaziantep FK gibi kapanan bir takım karşısında sorun yaşıyorken, seni ipten aldı. Bunu da yaptığı birçok maç var. Yine de 90 dakika sahada kalmamasını anlıyorum. Bir yerde kopuyor çünkü, kayboluyor. Bu devamlılığı da zaman içinde sağlayacak. 22 yaşında ama ham bir futbolcu. İlk kez yurt dışına çıkıyor, belki de yabancı dil bilmiyor. Avantajı, Rumen futbolcuların Türkiye'ye sağladığı çabuk uyum. 

Özverili ve çalışkan diyoruz mesela. Yetenekli olduğu kadar, preste de var, mücadele içinde de. Hamlık ise, nerede ne yapacağını bazen bilmemek. Olmadık yerde pres yapması bir örnek. Adamın orada kaçabiliyor, arkayı boşaltıyorsun. Bunu özverisi ile yapsa da, zamanla öğrenilecek şeyler. Klasik, sadece yeteneği üzerinden yürüyen bir kanat değil. Oyunun 2 tarafında var ve hücum adına da büyük bir koz. Potansiyelinin ucu yok, yeter ki pişmeye devam etsin.

Süper Lig'de 9 maçta 3 gol 1 asist. Avrupa Ligi'nde de 3 maçta 1 asisti var. Süper Lig'de attığı goller, takımını ipten alır cinstendi. Avrupa Ligi'ndeki asisti de bu kategoriye girer. Morutan gibi birçok genç var, zamanla büyüyecekler. Top ayağındayken, geri alabilmek zor. Büyülüyor resmen, çok seri ve her 2 tarafa da çalım atabiliyor. İyi de bir sol ayağı var, klas gollerini izlemeye devam ederiz. Gaziantep FK karşısındaki tek sorunu, final paslarıydı diyelim. Takılmıyorum tabii bunlara.

4 yorum:

  1. Gelişecektir mutlaka çok iyi seviyeye geleceğinden şüphe yok :) Kim koşu gösterse direk atmak istiyor bu da çok normal yaşı genç skora etki etmek istiyor :) Zamanla nerelere gelecek çok merak içindeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Fatih Hoca en gençleri dedi kendisi için. 23-24 yaşlarına gelince daha olgun bir oyunla maça etkisini daha geniş bir zamana yayarsa çok farklı bir futbolcu olabilir. Umutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem en gençleri, hem ilk yurt dışı tecrübe. Çok faktör var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir