16 Kasım 2021 Salı

Ola Solbakken & Galatasaray, Babel sonrasını konuşalım


Galatasaray'daki değişim devam etmek zorunda. Transferde "gençleşme ve gelecek" üzerine bir yola girildi ve bonservisle gelen isimlerin ağırlığı da bu yönde. Ocak ayında da bu değişim devam edecektir. Yeni sezondan itibaren, bankalar birliği anlaşmasının etkisinin hissedileceği söyleniyor ve bu yüzden de şimdiden "değişimin" tamamlanması bekleniyor. Ocak ayı beklediğimizden çok daha hareketli olacak gibi. 

Ola Solbakken ismi de son dönemde çok konuşuluyor. Galatasaray'ın transferini istediği kesin de, ısrarla "forvet" üzerinden gidiliyor. Oysa, Solbakken'i kanat olarak biliyorum. Uzun boylu, fiziği oldukça iyi, forvet tarzı bir kanat da, nihayetinde ağırlıklı olarak sağ ve sol kanatlarda oynuyor. Hızıyla, çalışkanlığıyla, tekniğiyle öne çıkan bir kanat. Haliyle de bu transferi Diagne veya Mostafa Mohamed yerine değil de, Babel yerine konuşmak lazım.

Fiziğiyle öne çıkan kanadımız Babel. Forvet özelliği var ama yaş o kadar ilerledi ki, hareketlilik düşük. Bu tarz bir kanat da bence gerekiyor. Kanatlarımız daha kısa, daha çabuk, teknik becerileriyle ön planda. Solbakken ise farklılık getirir. Forvet özelliği, saha içinde 2. forvet olabilmesi, tabela etkisi ve çalışkanlığı iş görür. Bu sezon Norveç Ligi'nde 24 maçta 6 gol 6 asisti var ve henüz 23 yaşında. Transferi adına tam zamanı, geç kalabiliriz. Sadece senin değil, herkesin radarına giriyor.

Forvetlerden biri de gidebilir tabii. Diagne satılabilir, Mostafa Mohamed'in opsiyonu kullanılıp, yine satılabilir. Bu noktada ağırlık Diagne'den yana olur, maliyeti yüksek. Solbakken gibi bir ismi de, hem forvet alternatifi yazarsın, hem de kanatlardan kullanırsın. Octavian Popescu da Galatasaray için konuşuluyor, adı anılan 1-2 kanat daha var. Galatasaray, orta sahanın haricinde, hızıyla ve fiziğiyle ön plana çıkabilecek bir kanat transfer edecek gibi.

Beşiktaş'ın Larin'den aldığı katkıyı görüyoruz. Saha içinde 2. forvet gibi ve kenar ortalarında, arka direkte bitiveriyor. Attığı da birçok gol var. Topla meziyeti belki çok iyi değil de, fiziğiyle ciddi artı sağlıyor. Biz de Babel'i böyle kullanmaya çalışırken, hareket edecek hali olmuyor. Solbakken'i, Babel yerine düşünüyorum bu yüzden. Fiziğiyle ön plana çıkacak, arka direkte ortaya çıkıp goller atacak, ceza sahasında seni üstün ve fazla kılacak.

6 yorum:

  1. Solbakken'in ismi geçiyor ama sanırım asıl hedefimiz Romanya'da, daha genç ve henüz piyasası daha düşük olan bir oyuncu; ilginç bir şekilde ismi 1 aydan uzun süredir bizle anılsa da çok gündem olmayan bir isim, bence İnanis Stoica:)
    Romen taraftarların çok övdüğü, çok yönlü, forvet özellikli bir isim. Bence de doğru bir profil, zira elimizde Kerem, Barış, Oğulcan, Morutan gibi oyuncular varken devre arasında o mevkii için yüksek ücret ödemek lüks olabilir. Üstelik Gedson'u alma şansımız var, hatta Halil'in bonservisi için de hamle yapılabilir. Bence forvet transferi için de Enis Destan hamlesi gelebilir. Ama ismi bizle geçen tüm isimler güzel bir plan dahilinde hareket ettiğimizi gosteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımadığım için yorum yapamıyorum. Enis Destan ve Burak İnce'yi sattı Altınordu, Bielefeld açıkladı bile.

      Sil
    2. Burak İnceyi sattı ama Enis Destan için kesin bir açıklama duymadım ben; bir hafta önce 1 milyon Euro ve %20 karşılığında anlaşıldığı gibi bir haber çıktı ama sonucunu görmedim. Bu rakama da pek inanamadım.

      Sil
    3. Ne olacaktı ki. Normal paralar bunlar. Öyle gidip 7 8 milyon vermezler, o ayarda değil şu an. Sen istersen fazlasını talep ederler. O da yabancı sınırı işte.

      Sil
  2. Transfer sezonu yaklaşıyor ve farklı isimler gündeme gelmeye başladı.Gedson dışındaki isimlere pek inanmıyorum.Yeni yönetim çok iyi hedef saptırıyor ve sürpriz isimleri alıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, bilemiyorum. Tek bildiğim, Ocak ayı da hareketli olacak gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir