24 Kasım 2021 Çarşamba

Orta sahada bağlantı olmayınca, Cicaldau da böyle oynamak zorunda


Bu sezon yapılan transferler içerisinde, Cicaldau'yu en önemli transfer olarak görüyorum. Son dönemde eleştiriler artıyor, "tabela" üzerinden vuruluyor da, bu şekilde oynarken o tabelayı yapması imkansız. Yanlış yerde kullanılıyor, genele bakında orada kötü oynadığımı düşünmüyorum ama 10 liralık malzemenin 5-6 lirasıyla idare ediyoruz. Orta sahada bağlantı olmayınca, Cicaldau da böyle oynamak zorunda.

Kimi, Cicaldau'yu oynatmak için de mi transfer yapacağız diyor. Olay Cicaldau'yu oynatmak değil, zaten oynuyor. Bağlantı gibi oynamaya çalışıyor. Tabii kendisinden "Barella" çıkarmaya çalışırken, "Gattuso" gibi kullanmaya gerek yok. Sorun da bu. Orta sahaya 6 numaradan ziyade, 8 numara transfer edilmeli diye düşünüyorum. Bağlantı olacak, orta sahada boşta ve seken topları alacak, sertliğini biraz daha arttıracak. Daha önemlisi, Cicaldau'yu hücuma yaklaştıracak.

Cicaldau'nun "tabela" etkisi, özellikle gol tarafında en önemli özelliğiydi. 8 numaraya dönüşümü, oyunun 2 yönünde verdiği katkı çok değerli. Bu da oyununa değer katacağı özellik. Hücuma biraz daha yaklaştırdığında, aynı etkiyi ön alan presinde göreceksin. En önemli artıyı yine de hücum tarafında alacaksın. Ceza sahası içine daha sık girecek, şut atacak, setini oturtmaya, hücum organizasyonunu yükseltmene yardım edecek.

Bunu yine yapabiliyor. Attığın gole bak, Cicaldau pas aksiyonunu ve hızlı hücumu nerede başlatmış. Sorun şu, Cicaldau'yu oralarda gezdirmemeliyiz. Mecburiyet dahilinde oynasa da, başka bir formül bulunmalı. Kısır kalacağımızı bilmeme rağmen, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisine dönüş olabilir. Organizasyonun sorun yaşar ama sertlik artar, Cicaldau da en azından biraz daha hücuma yaklaşır. Tabii geriden pasla çıkarken yaşayabileceğin sorunlar baki kalır. 

Aslında işin özü, hala net 11'i bulamamak. O mu oynasa, bu mu oynasa, böyle mi oynasak diye düşünmek. Kadro istikrarı yok, bazı isimler yanlış yerlerde kullanılıyor, bazı isimler hiç kullanılmıyor. En başta olmuyor diye değiştirdiğimiz kurguya acaba dönsek mi diye düşünür oldum. Ligin ilk yarısı bitene kadar istikrar oturur mu dersek, onu da zannetmiyorum. Bu arayış devam edecektir ve işin sonu yine transfere dayanacak.

10 yorum:

  1. Muslera
    Yedlin Nelson Marcao Van H
    Berkan
    Barış Morutan(Fegholi) Cicaldau Kerem
    Mustafa

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum. Ortasahada Gedson tarzı bağlantı oyuncusu olsa Cicaldau hücumda çok daha fazla katkı verir ve skor katkısı yüksek olur.Bu sezonun en iyi transferlerinden biri.Daha geride oynadığından şutör özelliğini maalesef çok kullanamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyaç olan o zaten. Bağlantıyı kurmak, geçiş oynarken balans ayarını yapmak. Cicaldau da hücum tarafında nefes alacaktır.

      Sil
  3. Orta sahaya alacağımız bir oyuncu berkan ve taylan'ı yedeğe atar.
    sağ bek oğulcan, sol bek ömer, kalede Türk kaleci olursa ancak bu şekilde oynarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2sini birden nasıl yedeğe atacak ki. Biri oynamaya devam edecek, o da Berkan Kutlu olur.

      Sil
  4. Yanına bir Gedson lazım kesinlikle ama bu döviz kuru ile bu da çok zor artık gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef şartlar çok kötü.

      Sil
    2. Gecen transfer döneminde teklif ettigimiz meblayi kabul etseler bile TL degeri olarak Gedson en az 2 katina yukseldi olursa scout transferi olur sampiyonluk iddiasi da yokken o yüke girilmeyecegini duydum ben ne kadar dogru bilmiyorum.

      Sil
    3. Zor abi artık, orta saha işi olur mu emin değilim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir