23 Kasım 2021 Salı

Pas aksiyonun ya da oyun görüşün bu kadar mı kötü olur?


Geç uyandığımız aksiyonlardan biri. Ferdi Kadıoğlu'nun kanadında, bekin arkasına atılan toplarla futbolcu kaçırabilmek. 2. yarıda, van Aanholt oradan 2 kez indi ve orayı görmeyi başardık. Maçın başından bu yana kullanılabilecek bir imkan olsa da, baskı yapmayı hatırladığımız anlarda bunu kullanmak hatadır. Genele yayamamaktan kastım bu, maçın son bölümüne doğru bu aksiyonlar gelişiyor. Belli ki çalışılan, düşünülen bir organizasyon da, neden son anlara saklanıyor.

Neyse, her şeye rağmen 2 net imkan oluşturdun. van Aanholt bekin arkasına sarktı, bomboş pozisyonda kenardan ceza sahası içine girdi ve o pasları çıkartamadı. Kim Min Jae destanları yazılıyor da, paslar felaket. Gol olmaması adına sebep yok, hem içeride daha kalabalık, hem de daha müsaitsin. Kim Min Jae tek isim, paslarda ya onu, ya kaleciye nişanladın. Premier Lig görmüşsün, tecrüben var. Pas aksiyonun ya da oyun görüşün bu kadar mı kötü olur?

Yedlin'den zaten vazgeçtim. Hücumda bir şey vermiyor, verecek gibi de değil. Boey'in sakatlığı ne zaman biter bilen yok, sürekli katlıyor. Omar dahi daha önce dönecek halde diyelim. Solda da van Aanholt ile yine etkiden söz edemezken, hücum düşünebilmek güç. Hücum düşünmek için, özellikle de hocanın oyununda, beklerin katkısı olmazsa olmaz. Şu an her 2 beki de, hücum için 0'la çarparız. Ömer Bayram o an sahada olsa, 2 pası da rahatlıkla çıkartır.

Bitirememek bunlar işte. Oyunu eleştirirken, hücumda yapılan bu hatalar ve beceriksizlikleri düşününce, hocanın yetmeyeceği anlar gelir. Bitirememek ayrı mesele. van Aanholt'un atamadığı 2 pas yanında, kaleciyle karşı karşıya kaçanlar da var. Berke Özer sallanırken, potansiyelini hatırlatmış olduk ve bunu bekliyordum. Tabii bizim kalemize bakınca, çok daha iddialı isme sahip olsak da, sezon başından bu yana aynı sorunları yaşıyoruz.

16 yorum:

  1. Bitirememek derken Diagne bitiriyor abi adam son bolumde de girse mutlaka atiyor bence Halil Diagne en azindan Halil Mostafa yapilmaliydi en basindan ikinciyi atip fisi cekmeliydik zira TFF cetesine boyle bir sans verirsen kullanirlar öyle de oldu hem golunu vermediler hem penaltini yediler daha iyi olmana ragmen ezildi algisi da yaratildi basinda, agir yaraliyiz yani burdan bu genc kadro ile ayaga kalkmak zor umarim ortaya transfer yapilir da Uefa'da bir yere gidebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşı karşıya Fenerbahçe maçında bitiremiyor. Maç özelinde sorun.

      Sil
    2. Sorun orda zaten oyuncuyu hemen oyuna alip gol bekliyoruz, bunun alisma suresi de var isinmasi da, Falcao bile bu tarz durumlarda sorun yasiyordu benim soylemek istedigim Halil ve Diagne de israr edelim olmuyorsa vazgecilsin ona OK derim ama alternatifler arasinda en az sure verip en cok elestirilince bence adil davranilmis olmuyor Diagne'ye.
      Ana fikre tamamen katiliyorum Halil ile tek basina olmuyor bunu denemekten vazgecmemiz lazim artik.

      Sil
    3. Gol bekleyeceğiz tabii, gol beklentisi ile giriyor adam :)

      Sil
  2. takımda açık ara en tahammül edemediğim isim. genç ve ucuz maliyetli adamlara her zaman pozitif bakarım. bu hem yaşlı hem kocaman maaşı var hem de yetersiz tüm kararları hatalı. nereden bulduk bunu ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat görüldü işte. İmza parası almadı, Alioski gibi isimler çok daha fazlasını istedi. Bu kadar scout iş yaparken, sol beki de böyle bulabilirdik.

      Sil
  3. içeriden bilgi. oldukça havalı hem ligi hem ülkeyi küçümseyen biriymiş. madem buralar sana hafif kalıyor kaliteni saha içinde göster o zaman patrik efendi.

    YanıtlaSil
  4. (Emre)
    Søyle baksan iki bekimiz de Premier lig tecrubeli ve milli takim oyunculari. Biri 200 maca cikmis digeri 100 maca. Ama malesef istenilen performansi vermiyorlar. Yedlin defansif olarak iyi is cikariyor da, Van Anholt iki tarafta da zafiyet veriyor..

    Van Aanholt toparlanmali. Babel ve Feghouli gitse dahi transfer yapacak luksumuz cok yok.
    Boey'in potansiyeline inaniyorum, ama surekli sakat. Yedlin'e bonservis teklif edilmedigi surece kalir. Ayrilik olursa ønumuzdeki yaz olur, Ocak'ta degil. Omar'a ise hepsinin ønune gecer. Biraz mac istikrari kazansin. Su an fit durumda, øzel olarak cok calisti. Omar tecrubesi yuksek oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum katkısı zerre alamıyoruz, bu büyük problem. Beklerden bu katkı gelirken de, hangi maçı üstün oynayabilirsin ki?

      Sil
  5. Söyleyince kızıyordun :) pas oyunu oynayacak takıma bu garanti paralarla PVA getirmek akıl alır is değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt'un pas oyununda sorun yok ki. Geriden çıkarken de gayet iyi iş görüyor. Sorun hücum aksiyonu.

      Sil
  6. Hocanın tercihleri nedeniyle Mohammed ve Diagne de özguven kaybı var.Hoca bu oyunculardan 1 tanesini sürekli sahada tutmalı.Halil'in gol ortalaması çok düşük.Halil'in 10 numara pasör özelliğini kullanılıp forvette Diagne veya Mohanmed olmalı.4-2-2-1-1 veya 4-2-3-1 formatları denenmeli düşüncesindeyim.Gedson gelirse 4-3-3 ile oynayabilirsin.Ama eldeki kadro 2 önliberolu sistemi şart kılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgüven kaybı olduğunu düşünmüyorum. Varsa da bunun nedeni hoca değil, futbolcuda bitiyor iş. Hele ki Diagne, kaç yaşına geldin, neyin kaybı.

      Sil
  7. Yaşı çok ileri olmamasına rağmen Van Aanholt sanki ileriye zorla gidiyor gibi oynuyor. Bana dokunmayın ben orta saha çizgisinin oralarda takilayim havasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stopere dönüşse, kariyerini uzatacakmış gibi geliyor bana :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir