3 Kasım 2021 Çarşamba

Sacha Boey'in sakatlık süreci nedir, ne değildir anlamadım


Sacha Boey'in sakatlık süreci nedir, ne değildir anlamadım. İlk Milli Takım arasında oynanan hazırlık maçında sakatlanmış ve 3 hafta denilmişti. Sonra geri döndü, Marsilya deplasmanına 11 başladı ama sakatlığı nüksetti. Devamında yine böyle bir 2-3 hafta muhabbeti oldu. Beşiktaş maçına döner diye beklerken de, şimdi de 3-4 hafta deniliyor. Hatta tedavisi için Fransa'ya gitmiş. Lokomotif Moskova maçının kamp kadrosunda vardı diye hatırlıyorum. Sakatlığının nüksetmesi de orada oldu deniyor.

Geçmiş sakatlık bilgilerini bilmiyorum. Transfermarkt'a bakıldığında, bir şey görünmüyor. Tabii o bilgi ne kadar doğru, yanlış bilmem. Galatasaray'a düşük bir maliyetle transfer oldu ve Fransa Ligi'nden çekip aldın. Oynadığı maçlarda gösterdiği de, çok ciddi bir potansiyel olduğu. Fiyat / fayda olarak bakınca, Galatasaray'ın en iyi transferi bile dedik. Şimdi bu adamı kullanamamak, sürekli sakatlığının nüksetmesi ve o sakatlığın yer edinme ihtimali beni korkutuyor.

Seni kronik sakat yapar. Yanlış tedavi mi uygulandı, sorun neden kaynaklandı bilmiyorum. Fatih Hocanın Boey hakkındaki demeçleri ile, sağlık ekibinin söyledikleri farklı çünkü. Neyse ki şu sürede, Yedlin en azından ayakta kalmayı başardı ve süreci atlatıyoruz. Boey olsa, seviyemiz de yükselecek. Ligin 2. yarısını mı bekleyeceğiz Boey için? Umarım yurt dışındaki tedavi sonuçlanır da, bir an önce kullanmaya başlarız.

Şöyle bir tehlike de var. Kendisi Kamerun asıllı, Fransız futbolcu. 9 Ocak - 6 Şubat arasında Afrika Uluslar Kupası var ve Boey'in de Kamerun'dan gelen teklifi kabul ettiği söyleniyor. Bu gerçekleşirse, kendisinden yine bir süre ayrı kalacağız. Takıma bakınca, Feghouli, Luyindama, Mostafa Mohamed, hatta Diagne'nin de kupaya katılma ihtimalleri var. Elneny falan deniyor bir de, alsan o da olmaz. Galatasaray'ı böyle bir tehlike de bekleyecek.

4 yorum:

  1. Umarım kronik bir sakatlık değildir veya bizde kronik hale gelmemiştir. Şu anda Omar'ın sağlıklı dönmesi çok önemli bir hale geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kronik olduğunu sanmıyorum da, kronikleşebilir diye korkuyorum.

      Sil
  2. Sorun boey erken oynatmak marsilya maçında oynamalıydı belki kendide fransız olduğu içün çok istedi ama sonuç ortada hazır olmadan oynaması sakatlığı daha da uzattı malesef

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir