1 Kasım 2021 Pazartesi

Set oturmuyor derken, orta sahadaki sorun yüzünden bunu yaşıyoruz


Row-Z Report 'un paylaşmış olduğu istatistik enteresan. Galatasaray maçın tamamında, yüzde 58 oranda sol kanadı kullanmış. Bu oran ilk yarıda, yüzde 67'e dayanıyor. Normal bir kanatta, yüzde 50 bile pek görünmezken, Galatasaray'ın sol kanatta sağlamış olduğu bu ağırlık ilgi çekici. van Aanholt'un hücum etkisi pek yok da, özellikle ilk yarıda sürekli sol kanadı zorladık. Önce Barış Alper Yılmaz, sonra da Kerem Aktürkoğlu sürekli aksiyondaydı. Sadece onlar da değil aslında. Halil Dervişoğlu da sola kaymış, Cicaldau da.

2. yarıda ise Feghouli oyuna girdikten sonra iş biraz daha dengelendi. Feghouli, topu ayağına isteyen bir futbolcu ve sağ kanadı da zorlamaya çalıştı. Koşamıyor olsa da, savunma arkasına sarkma girişimleri var. Orta sahanın merkezinde daha etkili olsa da, sağ kanada da atıyoruz onu. Merkezden hiç gelemedik bu maçta, ağırlıklı olarak sol ama 2. yarıda sağ kanat da oldukça aktif. Merkezden gelememenin, Gaziantep FK'nın katı savunmasıyla da alakası var.

5'li savunma gibi oynayıp, neredeyse 8 kişiyle kapanıyorlar. Merkezde tutunamadık doğal olarak. Morutan'ı orta sahanın ortasına çekmek bu yönde bir hareket olsa da, beklenilen gibi gelişmedi. Orada ayakta kalamayan da, kendini kanada attı. Tek tük de olsa, pozisyonlara girebilmek başarı ama daha bitirici olmak lazım. İlk golü attıktan sonra biraz daha nefes alabildik. Feghouli de oyuna girince, kanat etkisi dengelendi, biraz daha akıl koyabildik.

Kerem Aktürkoğlu da formda. Oynadığı kanatta takımı sürüklüyor ve topla olan aksiyonu her geçen zaman artıyor. O sahada olunca da, ister istemez oynadığı kanada dönüyoruz. Yine de bir şekilde merkezden gelebilmek lazım. Set oturmuyor derken, orta sahadaki sorun yüzünden bunu yaşıyoruz. Forvet mevzusu değil yani, iş merkezde bitiyor. Ocak ayında, orta sahaya mutlaka 1 transfer gelecektir. O da 6 numaradan ziyade, bağlantı olacak 8 numara olacaktır.

8 yorum:

  1. Gedson sete en uygun olmayan adam yalnız yani gedson bize vereceği şeyler savunma olur, hücum da zayıf bir oyuncu ki Belhanda nın yerine girince bu net gözümüze batıyordu. Ha bu arada birden 6 ve 8 alma durumumuz olmaz umarım çünkü değişim bize yaramıyor bazen, örneğin geçen sene gedson gelmese sistem değişmicekti ve muhtemelen şampiyon olacaktık. Bence alınacaksa 6 alınsın 8 de zaten taş gibi berkan var yükselerek devam ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson ile bağlantıyı kuracaksın, o da büyük ihtiyaç. Hücumda zayıf derken, tabela için mi yazdın?

      Sil
  2. Barış alper sanırım onyekuru misali biraz boş alan seven kanat. Kapalı defans karşısında pek varlık gösteremedi. Açık oynayan takımlara karşı Barış daha uygun olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla ilişkisi daha iyi aslında, topu ayağına istiyor. Daha çalışkan, farklı tarz.

      Sil
  3. 3-4 maç oynandıktan sonra gedosn tarzı box to box lazım yazdığımda o işi cica yapar yorumları fazlaydı ama bunun böyle olmadığı bet anlaşıldı artık birincisi evet cica en az gedson kadar koşabilir ama pas arası ve top çalma olayı başka bir olay ve gedson bu işin zirvesi takımımız adına ve top kaybı az yapan ayağı yine cica kadar olmasada düzgün birisi böylece cica daha ofansif işlere vakit ayıracak siz cicadan farklı işleri yani gedson ikamesi gibi işleri beklerseniz hücum tarafı aksar gedson tarzı öyle bir ihtiyaçki hem box to box ihtiyacını bitirecek hemde etrafındaki cica berkan ve yakın olduğu kanadı 1.5 kat yukarıya çekecek. Transfer planlaması ve ihtiyaç anlamında çok çok doğru yoldayız. Taylan luyi sözleşme tamam kerem bartuğda gelicek işallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cica yapar zaten, yapıyor da. Sorun o değil. Cica o rolü yaparken, kaleden uzaklaşıyor. Uzaklaştırmamak lazım. Konu aynı yerde yoksa, o gün söylenenler doğruydu.

      Sil
    2. Cicayı çok beğenen biri olarak benmi yanlış hatırlıyorum diye açtım baktım top kapma sahipsiz top kazanma pas arası istatistikleri gedsonda 2 kat fazla bu çok açık. Cica gedsonun işini iyi seviyede yapıyor çünkü adamda herşeyden var ama gedson kadar yapamıyor buda çok normal gedson gelirse cica hücum işini sırtlanacak topsuz half space koşuları çok göreceğiz kendisinden işallah, yani o zamanda cica gedson kadar yapar demek yanlıştı ki şimdide öyle. Ayrıca yine söylüyorum 6 nodan ziyade biz gedson tarzı bir adama ihtiyaç duyuyoruz 6yı berkanda bence gayet iyi oynuyor taylada form bulacak özellikle devre arası kampıyla istedğimiz seviyeye gelir. Set oyunu içinde feg ve ardayada mecburuz 2.yarılar kilidi açamadığımız maçlarda yazmışken genel özet geçtim :)

      Sil
    3. Cicaldau bağlantıyı da yapar, yapıyor. Bence de Gedson tarzı biri gerekiyor ama Cicaldau konusunda söylenenler, hatta benim yorumum doğru çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir