5 Kasım 2021 Cuma

Set oyunu ve bitiricilik tarafında el güçlendirecek


Feghouli için yükselişten ziyade, tecrübe diyorum. Beklenti bu işte. Bitirme noktasında, o golü yapacak isimlerden biri olmadı. Ya da "set" güçlenmeli derken, oyun aklını devreye sokacak. Gaziantep FK karşısında bundan bir kesit sunmuş ve asist yapmıştı. Lokomotiv Moskova maçındaki golüyle de, bitiriciliğini hatırladı. Kerem Aktürkoğlu'na pası atsa daha mı iyi olur bilinmez de, şutu çok temizdi ve golün de organizasyon dahilinde gelmesi mutlu etti.

Maçın ilk yarısında, hücum adına sorun ne dersek, Morutan hiç devreye girmedi. Hücum tarafında tabii. Savunma direnci, presi, rakip karşılaması ise oldukça iyiydi. Hücumda o da devreye girebilmiş olsa, belki istediğimiz skoru alırdık. Olabilir tabii, istikrarı zamanla yakalar. Saha içinde Feghouli gibi bir tecrübenin oluşu, takımı da rahatlatan noktalardan biri. Süreklilik kazanmalı ve ilk paragrafta bahsettiğim özelliklerini sahaya yansıtabilmeli.

İyi bir Feghouli, çok şeyler değiştirir derken ki kasıt bu. 2. yarıda, 2. golü de bulabilirdi bu arada. Orada çok daha basit bir vuruşu yapmadı. İmkan bulması, gol anında doğru yerde olmasını önemli buluyorum. Biraz da ritim meselesi, attıkça devamı gelir. Yay civarında attığı gollerle, 1 sezon şampiyonluğun gelişindeki en kritik isim olmuştu. O dönem takımı da ipten alan isimdi. 31 yaşında, fizik olarak çok düşmüş olsa da, kalite baki diyebilmeliyiz.

Bu kazanım değerli, umarım istikrarı sağlar ve yine keskin bir düşüş yaşamaz. Feghouli'nin oynamadığı zamanlar da, direkt olarak Feghouli'ye yazar. Şimdi çıkar biri, buradan hocaya "çıkarım" yapar da, iş Feghouli'nin isteğinde. O tarz yorumları yapanlar işaretlendiği için, çöp kutusunu şenlendirmeye devam edecektir. Yorumları okunmuyor bile, direkt siliniyor, boşa zahmet de haberleri yok diyelim. Neyse, Feghouli'deki ivme değerli. Set oyunu ve bitiricilik tarafında el güçlendirecek.

4 yorum:

  1. Transfer sezonu sonlarında larsen alınsaydı(tahminen mali engel) ve ya düşük maaşlı bir lines yedlinden daha dusuk bir seviyede kalır miydi? Yedlin'in zaafiyetleri hem orta sahaya hem de önündeki açık alan oyuncusuna ekstra iş çıkarttığı gibi nelsson u da sürekli ona yakın tutmak zorunda kalıyoruz. Bir maçı diğer maci tutmuyor ve max seviyesi sırıtmadı oluyor. Boey dönene kadar alpaslan ve ya başka bir şekilde bu sorunu çözmek sorundayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Larsen'in tecrübesi de artı olurdu. Sağ bek, sol bek, stoper adına direkt alternatif. Ocak ayında belki yine alınabilir.

      Sil
  2. ikinci yarıdaki pozisyonunda top kötü geldi. cicaldau'nun klas gibi görünen pası aslında iyi değildi. top arkaya doğru falso alarak ve sekerek geldiği için feghouli istediği gibi vuramadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark etmez, imkan iyiydi, istenilen oldu. Şut imkanı netti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir