1 Kasım 2021 Pazartesi

Taylan Antalyalı ve Luyindama'yla birlikte iç transfer başlamıştır


Taylan Antalyalı'yla 4 yıllık yeni sözleşme imzalandı. Luyindama'yla ise 2 yıllık yeni sözleşme imzalandı. Taylan Antalyalı için beklediğim haberdi, bir süredir görüşüldüğünü biliyordum. Gelecek sezon, sözleşmesinin bitişine 1 yıl kalacaktı. Takım içi dengelere bakınca da, ücreti bir hayli düşüktü. Hem bir iyileştirme, hem de yılı ileri atmak gerekiyordu. Şu sıralar formsuz olsa da, değerli bir futbolcu. Yerli, rotasyonunda ciddi yer sahibi, iyi halinin de ne yapacağını bildiğin.

İyi kötü piyasası da var. Yaz dönemi, çeşitli İtalyan takımlarının ilgisi vardı. Ciddi rakamlara herkes satılabilir. Bu satış için de, elini güçlü kılman lazım. Satma ya da, yerli ağırlığı içinde sende kalsın. Yerini de kolay dolduramazsın. Her geçen yıl, ihtiyaç duyulan "kaliteli" yerli futbolcu sayısı artacak. Taylan Antalyalı da bugün herkesin kapışacağı bir futbolcu. Fatih Hoca'nın onu 6 numaraya çekmesi, yepyeni bir futbolcuyu ortaya koydu.

Luyindama'ya gelirsek. O konuda da karara saygı duyuyorum diyeyim. Sonuçta 8 milyon avro verip, yatırım diye düşündüğün bir futbolcu. Yaşadığı büyük sakatlık olmasa, şu zamana kadar çoktan satılmıştı da. Sakatlık oldu, futbolcu da geriledi. Şu an, rotasyon adına bir parça. Sezon sonu sözleşmesi bitiyordu ve belli ki bedava gitsin istenmemiş. Rotasyon içinde, iyi kötü kullanırız deniliyordur. Büyük maçlarda da, şans gelirse hala yeri var.

Ligde Alpaslan Öztürk'ü, Avrupa'da ise Luyindama'yı ilk alternatif diye düşünürüm. Luyindama'nın, Avrupa Ligi'nde sonradan oyuna girdiği maçlarda iyi performansları var. Havadan iyi süpürdü, gücünü kullandı. Top sende olması gerektiğinde ise sıkıntılar başlıyor. Toparlar mı, ayağa kalkar mı bilemem. Bedava gitmesin üzerinden atılan bir adım olmuş. Sonuçta gitmiş olsa, yerine transfer gerekecek. Mantılı bir hareket.

14 yorum:

  1. Taylan Antalyalı iyi bir alternatif oyuncu olacak takımda yerli zorunluluğu da varken doğru hamle olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Taylan çok doğru bir hamle.Hem 6 hem de 8 oynayabiliyor ve yerli statüsünde.Luyindama ise ligin en iyi defans oyuncusu.Bizim haricimizde ligde her takımda 11 oynar. Sistemden dolayı ayağa pas oyununda sıkıntı yaşıyor. Alternatif olması açısından takımda tutulması iyi oldu.İsmail Çipe olayını hiç anlamadım.Okan ve Batuhan Şen takıma dönecek.Bence takımda tutulması yersiz olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama ligin en iyi defans oyuncusu değil. O yorum hatalı.

      Sil
    2. Luyindama doğru sistemde oynarsa ligde fark yaratır.Sağ bekte Mariano önde de Fernando gibi oyun kurucu özellikli oyuncular olursa farklı konuşuruz.

      Sil
    3. Luyindama'ya göre kimse sistem kurmaz. Hele ki Galatasaray. Böyle lükslerimiz olmadığı gibi, Luyindama da o ayarda değil.

      Sil
  3. Çipe üvey evlat mı aşk olsun. Altyapı kontenjanı için uzatıldı Arda bırakacak olunca herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yazıyı yazarken, Çipe işi belli değildi. Haberler üzerine yazdım, akabinde açıklamalar geldi :)

      Sil
  4. Taylan ya acilen fizik olarak toparlayacak yada pozisyon almasını geliştirecek. Yoksa her maç sarı hatta kırmızı kart tehlikesi var şu sakatlığından beri biraz ağır kalıyor. Yine de çok değerli bir yerli tabi. Yazdıklarım biraz Luyindama için de geçerli, o da fizik olarak biraz daha toparlasa çok iyi bir savunma alternatifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonki görüntüsüne ulaşsa dahi benim adıma yeterli.

      Sil
  5. Luyindama ve Taylan sakatlık sonrası yavaş yavaş toparlama yolundalar. Luyindama'yı yarım sezon kiralık vermemiz iki taraf için de iyi olur, Diagne-West Brom misali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da stoper açığı doğmaz mı? Bir tek Alpaslan Öztürk kalıyor. Işık Kaan'a ne kadar güvenebiliriz?

      Sil
  6. luyindamanın yarım veya bir sezon oynayabileceği bir takıma kiralanmasına bende sıcak bakıyorum. Kendini kanıtlayıp yeniden bir piyasa yapması onu transfer vitrinine sokacaktır. Taylan konusunda en büyük avantaj yerli kontenjanında olması. Yeri gelip oyun sıkışıyor, sahadan bir yerli çıkarıp yabancı sokamıyoruz. Bu gibi durumlara ilaç gibi gelir, kalması doğru hareket. Ama kendini artık toparlaması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar yapmasına da, elde 3 stoper kalmış olacak o vakit. Alternatifin yok, mecbur tutacaksın. Avrupa da devam ediyorken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir