20 Aralık 2021 Pazartesi

65'e kadar bekleyen, 90'ı da görür diye düşünüyordum


65. dakikaya kadar ne bekledik, bunu derinlemesine konuşalım. Geçmiş haftalara bakın, forvet ya da Morutan değişikliği 45. dakikada yapılırdı. İyi oynasalar da yapılırdı, kötü oynasalar da. 1-0 gerideyiz ve kötü oynuyoruz. Arada net imkanlar bulduk, rakibe de pek imkan vermedik ama kötü oynuyoruz işte. Hücumda organizasyon yok, orada kalamıyorsun, sadece bireysel yetenek ya da rakip hatalara bakıyorsun. Buna rağmen 2 net pozisyonun var ama Diagne ile bitiremiyorsun.

Sadece Diagne değil konu. Morutan haricinde herkes kötüydü. Morutan'ın çabasını, isteğini beğeniyordum. Feghouli'den oyunu organize etmesini beklerken yine kayıpları oynadı. Diagne top tutamadı, sürekli bağlantı olmaya çalışmaktan seni hücumda ağır kıldı. Avrupa'da tamam da, kazanmaya oynadığın bir maçta bu tarza ihtiyacın yok. Hücumu odak alıyorsan ve elinde Halil Dervişoğlu gibi bir isim varsa, oynayacağın oyun belli.

65'e kadar bekledik. Herkes için sabrettik. O an taraftar Mostafa Mohamed diye bağırıyordu, bunun üzerine mi oyuna almaya karar verdik? 65'e kadar bekleyen, 90'ı da görür diye düşünüyordum. Bu değişikliği 45'de yapmamak o futbolcuyu düşünmemek çünkü. Sadece Mostafa Mohamed de değil, Halil Dervişoğlu, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan gibi isimler için de bu geçerli. Bekleri değiştirdin, forveti çiftledin ve beklerden hücum katkısı almaya başladığında baskın ne denli arttı gördün.

Oğulcan Çağlayan'ı hazırlık maçında sağ bekte izlemiştik ve iyi oynamıştı. Yedlin de hücumda bu kadar yokları oynarken denenir diye düşünüyordum. Bu maçın 65. dakikasına kadar düşünmedik bile. Yedlin sahadayken öyle bir görüntü oldu ki, boş olmasına rağmen kimse pas atmadı bile. Atsa ne olacak, direkt top kaydı. Oğulcan Çağlayan ise fizik ve akıl koydu. Korner direğinin orada attığı çalım ve aldığı faul net işte. Yine bir kenar ortasında ceza sahası içindeydi ve geriden gelip kafayı vuracaktı. Seni orada da büyütür.

4 yorum:

  1. Mevcut durumu güzel özetlemissin bence de Morutan ust uste 3 90 dakika cikarsa cok daha iyi olacak zira aldigi sure ve gole katki bakimindan ve hatta oyuna katki bakimindan en tepede ya 1 ya da 2. Oyuncu oluyor hep, top da kaybediyor ama geldigi gibi de degil onda da duzelme var daha sorumluluk sahibi eskiye göre ben oturmus bir düzende iyi bir orta saha ile Morutan'in skor olarak Cicaldau'nun önune gececegini dusunuyorum.
    Ogulcan ise derbiler ve ust duzey Avrupa maclari yani kati savunma durumlari harici Yedlin'in yaptigini yapar uzerine de orta keser gibi bir goruntu veriyor ama Marsilya maclari gibi maclarda Ogulcan pozisyon hatasi yapar gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr etmeli işte. İlk kez 90 dakika tamamladı. Hadi maç içi düşüşler tamam, oyundan çıkmasını anlıyordum da, 11 başlamaması anlaşılamaz. Şu maça kadar son 3-4 maçta süre alamadı neredeyse.

      Sil
  2. barış da sağ bekte oynayabilir. bence oğulcan'dan da daha iyi oturur oraya.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir