30 Aralık 2021 Perşembe

Alternatifi üretmeden elindekinden vazgeçme


Aytaç Kara'nın peşine neredeyse tüm Anadolu düşmüş. Değerli bir futbolcu çünkü, alacakları katkı neredeyse garanti. Son Kasımpaşa dönemini anımsayarak dahi çıkarım yapabilirsiniz. Galatasaray'a transferini istemiştim ve katkı vereceğine inanıyordum. Bu tarz, sözleşmesi bitmiş ve boşa düşmüş yerlileri de transfer etmeye devam etmeliyiz. Tutar, tutmaz ayrı da zarar etmezsin. Tutması halinde de kazancın büyük oluyor. Adem Büyük bunun en büyük örneğiydi.

Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk değerli transferlerdi. Alpaslan Öztürk'ün kendisini kanıtlaması daha kolay oldu da, Aytaç Kara'nın malum St. Johnstone maçı onu çok geriye götürdü. Taraftar tepkisi yedi ve sonrası toparlaması zordu. Maç kadrolarına dahi alınmaz haldeydi. Şu son haftalara kadar kesin gider gözüyle bakıyorduk. Antalyaspor maçında ligde ilk kez 11 oynadı ve bence iyi de bir maç çıkardı. Denizlispor maçında neden oynamadı inanın bilmiyorum.

Transfer yapmakta zorlanacağız gibi görünüyor. Maddi şartlar çok elverişli değil. Bu yüzden de yeni isim almadığın sürece, eldeki bu tarz isimlerin kaybedilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bence hala iyi ve sorunsuz bir alternatif. Şans bulduğu an katkı verir, yedek bekler sorun çıkarmaz. Tut yani, zararın ne ki. Bartuğ Elmaz gibi isimler de belli ki rotasyona dahil olamayacaklar. Aytaç Kara kalsın o zaman.

Tüm Anadolu peşinde işte. Yollarsın, gittiği yerde iyi oynar, bu sefer de pişman olursun. Okan Kocuk pişmanlığın çok taze. Bence Adem Büyük için de geçen yıl çok pişmandık. Alternatifi üretmeden, elindekinden vazgeçme. Transfer yapamıyorsan yapamazsın, mevcut kadro lig için kötü değil. En azından puan durumunda üzerinde yer alan takımların kadro kalitesi senden çok daha iyi değil. Eldekini kazanmaya bak.

8 yorum:

  1. Cok guzel yazi katiliyorum her ne kadar Aytac'in kafamdaki Galatasaray kalitesinde oldugunu dusunmesem de su son Denizli maci gosterdi ki tecrubeli alternatif bu takima sart o zaman da elindekini vermeyeceksin.
    Aytac'in pesinde 8 Super Lig kulübü varmis bu da her seyi ozetliyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz sedasız, sorunsuz alternatif. Ben vazgeçmezdim.

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum.Aytaç ,Alpaslan, Emre Kılıç, Ömer Bayram, Ogulcan gibi oyuncuları elde tutmalıyız ve rotasyon içerisinde şans vermeliyiz.Superligde 4 büyük dışında tüm takımlarda banko 11 oyuncusu olurlar.Seneye yabancı kuralindan dolayı kaliteli yerli oyuncu ihtiyacımız daha da fazla olacak.Hocanın yıllardır transfer takıntıları var.2 yıl Tudor'un kurduğu takimla şampiyon olduk.Sonra düzen bozuldu.Yeni genç kadro yapılanması doğru bir hamle.Ancak bu ligi bilen tecrübeli yerli oyunculardan daha da faydalanmamız gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz isimler bir de, an gelip katkı alabileceğin adamlar.

      Sil
  3. Adamlar bedavaya futbolcu alacak sevinirler tabi. Maaşın bir kısmını da bize odetmeyi planlıyordur şimdi Anadolu takımları :)

    YanıtlaSil
  4. Aytaç 6 içün çok yetersiz defansif istatistikleri havadan yerden çok kötü hep böyleydi tek oynayabileceği yer 8 bizde de 8 numara için hiç düşünülmedi 1-2 maç ama o maçlarda ortaları dışında etki göstermedi beni en çok şaşırtan mücadele noktasında da yetersiz kalması, aldığı parada öyle düşükte değil yeni maaş sistemimizde dolayısıyla gitmesinde sakıncı görmüyorum ama bu sözlerim alparslan hariç çünkü ne zaman olsa hep belirli seviyede katkı verdi ve işin mücadele noktasında hep var, değerli bir yedek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig için yeterli alternatif, top sendeyken de ciddi iş görür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir