10 Aralık 2021 Cuma

Avrupa Ligi'nin en iyi stoper tandemine sahibiz


Diğer grupları çok fazla takip edemedim de, Marcao / Nelsson 2'lisi Avrupa Ligi'nin en iyi stoper tandemi oldu diye düşünüyorum. İstatistikler de bunu gösteriyor. Deplasmanda gol bile yemedin, savunma kimliğin ön plandaydı, 6 maçta da yediğin gol sayısı sadece 3. 2 gol de, temponun çıldırdığı ve farklı kazandığın Marsilya maçında. Muslera'nın da Avrupa'daki görüntüsüyle, ligdeki görüntüsü arasında fark var.

Özellikle de Marcao diyeceğiz. Bence grup aşamasının Galatasaray adına en iyisiydi. Her maçı hatasız oynadığı gibi, 1 puanı cepte tutarak maçlara başlamanın ana sebebi. Oyun kurulumuyla, temiz sol ayağıyla övülen bu adam artık iyi de bir savunmacı. Kesiciliği, zamanlaması, eksik olduğu hava hakimiyetini arttırması, açık alanda geriye koşabilmesi. Eksik özellikleriydi hep. Hava hakimiyeti, açık alan ve 1'e 1 kaldığındaki yaşadığı sorunları unutmadık. 

Gelişti, üzerine koyuyor. Sezon başı yaşanan istenmeyen olayın ardından da böyle dönebilmek, mental anlamda daha güçlenmek, futbolunun üzerine koymak büyük iş. Nelsson da ona çok uydu ve iyi bir 2'li oldular. Luyindama'nın da artıları vardı da topla ilişkisi ve savrukluğu sorundu. Marcao da o dönem savruktu derken, eksiklikleri vardı. Nelsson savruk değil, lider karakterli. Topla ilişkisi de çok iyi ve stoper tandeminin potansiyeli olabildiğince yüksek. 

Lazio'lu Pedro maç sonunda "Marcao oynadığım en gaddar oyuncu. Maç sonu kendisini tebrik ettim. Elit bir stoper" dedi. Vitrin bu işte, Marcao kendisini kanıtladı ve transferi adına çok daha iddialı. Nelsson da büyüyor, onu da konuşacağız. Şu aşamada Marcao daha ön planda olacak. Daha yumuşak, topla ilişkisi iyi olan bir stoperin, tam anlamıyla "elit" bir stopere evrimini izliyoruz. Daha zamanı da var, üzerine koyacak.


Avrupa Ligi grup aşamasının en yüksek puan ortalaması yakalayan futbolcuları. Marcao listede 1. sırada, Nelsson da 6. İlk 10 sıraya 2 isim yazdık ve ilk sırada bizim futbolcumuz var. Bunun üzerine de söylenebilecek çok fazla bir şey yok. Avrupa Ligi'nin en iyi stoper tandemine sahibiz..

9 yorum:

  1. Marcao geçmiş senelerde özellikle kendinden hızlı-çabuk rakiplere karşı biraz zorlanıyordu. Şimdi hem pozisyon alışını, hem de fiziğini sertliğini kullanışını çok geliştirdi kendinden hızlı-güçlü-uzun vs farketmeden kucak dansı yaptırıyor rakiplere. Ekstra teknik özellikleriyle öne çıkan bir oyuncuyken üstüne üst düzey savunmayı da ekleyince full paket bir stoper oldu. Gerçekten dünyadaki sayılı stoperlerden, zamanında aynı şekilde Musleranın ekmeğini yedik şimdiyse Marcaonun yemeye başladık çok şanslıyız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık alanda ve 1'e 1'lerde büyük problem yaşıyordu. Çok geç de değil, geçen sezondan bahsediyorum :)

      Sil
  2. nelsson'u beğeniyorum ama iyi yaptığı şeyleri say desen sayamam. sayan varsa beklerim. fazla düz oyuncu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mental olarak bu kadar olgun olmasa vasat bir oyuncu olurdu haklısın. Adamın fiziksel kapasitesi bu gibi, daha yukarı çekebileceğini sanmıyorum.Zaten Luyindama fiziği ve Nelson mentalitesine sahip oyuncular Avrupanın en iyi takımlarında :)

      Sil
    2. Ben sayarım. Lider, zamanlaması, kesiciliği, pozisyon alması oldukça iyi. Topla ilişkisi de gayet iyi, geriden oyun kurulumunda katkılı :) Ağır biraz, açık alanlar problem ama onu da zamanlama ve tuttuğu yer ile dolduruyor. Marcao böyle yükselirken, Nelsson'un liderliğinin payı büyük.

      Sil
  3. Çok büyük vitrin oldu bu maçlar kendisi için. Güzel teklifler alabilsek keşke

    YanıtlaSil
  4. Marcao iddaa ediyorum avrupada en formda 10 stoperi arasında top takımlar dahil hepsinde oynar ve 30-35 bandında değeri hem solak hem kesici hem sert hem dikine pas uzmanı hem havadan iyi hem sakatlık sorunu olmayan hemde lider adam portekiz fransada 50-60 ederde bizde 30 yapar inanıyorum. Adam bildiğiniz rüdigerin sol ayaklısı çok elit seviyede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girmesi lazım da etiketi yok işte. O etiketi de Brezilya Milli Takım'ı verir, keşke seçilse :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir