27 Aralık 2021 Pazartesi

Bazı isimler takımdan ayrılabilir, orada yine alternatif boşluğu oluşacak


O kadar eksik var ki, iş bir noktada Aytaç Kara'ya geldi. Ocak ayında takımdan ayrılmasını beklediğimiz, son 2-3 haftaya kadar da maç kadrosuna dahi giremeyen bir isimdi. Aytaç Kara ile alakalı yazdığım birçok yazı var. Sezona da onunla girmiş, St. Johnstone maçında yaptığı hatanın ardından çok fazla forma şansı vermemiştik. Orada kaldı diyordum ve beklentimi sıfırlamıştım. Galatasaray'a transferi öncesi ise beklenti duyduğum bir futbolcuydu.

Aytaç Kara'yı beğenirdim. Top tekniği yüksek, oyunun 2 yönünü oynayabilen, fizikli bir futbolcu. 6 - 8 numara için de alternatif olur diye düşündüm. Bu tarz transferlerden geri durmamak lazım. Sözleşmesi biten, ligde belli bir kalite göstermiş, tecrübeli görünen futbolcularla da artan yerli ağırlığı neticesinde anlaşırsınız. Alpaslan Öztürk'ten herkes memnundur mesela. Aytaç Kara ise kendisini kanıtlayabilmek adına geç kaldı.

Antalyaspor karşılaşmasında ligde Galatasaray formasıyla ilk kez 11'deydi. 4-4-2 gibi oynadık ve merkezi Berkan Kutlu'yla tuttular. Berkan Kutlu yorgun, ligin ilk yarısı onu yıprattı. Çok tempolu, hareketli bir futbolcu ve hiç dinlendiremedik. Aytaç Kara'nın ise maç eksiği var, aldığı süreler oldukça kısıtlıydı. Bu eksikleri de göz önüne alınca bence iyi bir maç çıkardı. Ağırlığı bazı noktalarda sorun olsa da, topla ilişkisi iyi ve hızlı oynayabildiğinde etkisi oldu. İlk goldeki dokunuşu değerliydi.

Fiziği var, oyunun 2 yönünü oynuyor. 2 orta sahayla sahadaydık ve kanatların Feghouli / Kerem Aktürkoğlu'yken defansif ağırlığın daha da artmak zorunda. Hem bunu yaptı, hem bu maç özelinde topu da Taylan Antalyalı'dan iyi kullandı diye düşünüyorum. Takımdan gider diye düşünüyorduk da, şu an kafamda acaba oluştu. Türkiye Kupası'nda da izlemek lazım. Bu tarz yerli alternatifler değerli. Bazı isimler takımdan ayrılabilir, orada yine alternatif boşluğu oluşacak. Aytaç Kara'yı gözden çıkarmamak lazım.

11 yorum:

  1. Hoca neden yeteri kadar şans vermedi tuhaf.Bence ligde 4 büyük takım dışında direk 11 başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. St. Johnstone maçında öyle tribün tepkisi yedi ki kırıldı maalesef süreç.

      Sil
  2. Çok gereksiz transferlerden bir örnek daha. Maalesef Galatasaray kalitesinde değil seviyemizi o kadar düşürdük ki Aytaç a bile acaba olur mu diye sorar olduk. Ocak ayında olur mu bilmiyorum ama seneye bu kadro yine değişecek, buraya yazıyorum. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç de gereksiz değil, çok güzel transferdi. Bu tarz transferleri yapmaya devam etmek gerekiyor. Bu etiket algısı Galatasaray'ın en büyük sorunu oldu, olmaya da devam ediyor gibi. En azından kendi blogumda bu algı ile savaşmaya devam edeceğim. (Burak Eren).

      Sil
    2. 14:57 saatinde yazan adsız arkadaş. gs kulübesinde sence kimler olmalı? 4-5 isim örnek verir misin merakla bekliyorum.

      Sil
  3. Yerli olması büyük avantaj önümüzdeki yıllarda çok ihtiyacımız olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bence değersiz alternatif değil.

      Sil
  4. bence beklenti dogru ayarlanirsa gayet iyi oyuncu. Gs seviyesi falan diyoruz da ortasahada taylan berkan oynuyor. Soyle diyeyim kendi fikrim var aytac hiz olarak taylanij hizinda olsa yada berkanin 2sini keser. Tek sorunu hantallik yoksa iki ayaginida iyi kullaniyor pasi var uzun sutu var durantopu var. Bence de kadroda kalmali neden herkesten general oyuncu olmasi bekleniyir anlamiyorum. Hem gs seviyesi degil yaza yaza adaminda gonlu kiriliyor. Necip bjk seviyesinde mi hayir ama herkes ozverisinden dolayi falan destekliyor adami kirmiyorlar ozguvenini yikmiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Ne alacağını biliyorsun. 2 yönlü oynar, top hakimiyeti fena değil, fiziği var, duran top kullanır, şut atar.

      Sil
    2. Cok dogru Berkan ile Aytac'i kiyaslarsak pas ve sut konularinda Aytac Berkan'in yaninda Sneijder gibi kaliyor, Taylan'in ise standarti yok bazen cok iyi bazen cok kötü maci verecek pozisyon hatasi yapiyor, Aytac onu bir kere yapti bir daha forma yüzü göremedi.

      Sil
    3. Aytaç o konuda Taylan'ın da önünde. Ama işin içine tempo falan girince görüntü değişiyor. Aytaç'a formayı verdirmeyen o günkü taraftar tepkisiydi bence. Yanlış yapıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir