24 Aralık 2021 Cuma

Bazen de etiket işe yarıyor


Bazen de etiket işe yarıyor. Özellikle Ocak ayı için "acil ihtiyaç" noktasında tecrübeli isimler konuşulur. Hele ki yüklü bonservis harcanmak istenmezse. İtalyan basınında, Lazio'nun sol bek adaylarından birinin van Aanholt olduğu yazılmış. van Aanholt'un performansını eleştirsek de, futbolcunun etiketi var işte. Geçmişi, tecrübesi ve bu sezon Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla bu tarz radarlara girebiliyor. Karşılığında da Vedat Muriqi'nin önerilebileceği yazılmış.

Vedat Muriqi, Lazio adına hayal kırıklığı oldu. Geçen sezon başında, yüklü bir bonservis bedeli karşılığında transferi yaptılar ama 1.5 yıldır bekledikleri katkının uzağında kaldı. Elden çıkarmaya yer arıyorlardır diye düşünüyorum. Kafa kafaya bir takas zor tabii. Ne olursa olsun beklentilerinin olacağı, 28 yaşında, daha geçen sezon 20 milyon avro'ya yakın bir bonservis bedeli ödedikleri futbolcu. Bu rakamlara kimse yaklaşamaz. Onlar adına da kiralama formül olacak.

Fenerbahçe'ye dönebileceği de konuşuluyor. Bana sorarsanız da Türkiye'ye dönecektir. Fenerbahçe mi olur bilmem de, tutunabileceği yer burası. Galatasaray da forvet arıyor ve Fatih Hoca'nın Vedat Muriqi sevgisi büyüktür. Fenerbahçe'ye giderken de bu transferi istiyorduk. Tam onun kalemi. Ön alanda pivot diyeceğimiz, çalışkan forvet. Şu an Mostafa Mohamed ve Diagne'yi de böyle kullanmaya çalışıyor ama istediğini istikrarlı şekilde alamadı.

Bizim forvet işi biraz doğaçlama tabii. Bir yanda da Piatek gibi bitiriciliği ve fırsatçılığı ile ön planda olan forvet var. Sanki 1 değil de 2 forvet alınacak gibi. Nasıl bir oyun düzeninde oynayacağımız ise muamma. Ne yapmak istediğimiz de muamma. Doğaçlama hareket ediyoruz ve bu takımın asıl ihtiyacının transfer olmadığını bir türlü anlamıyoruz. van Aanholt'a gelirsek, talibi varsa 1 dakika düşünmeden bırakmak lazım. Maaş bütçesine de nefes olur. Karşılığında da ne alabiliyorsan kar.

20 yorum:

  1. Bende gitmesini isterim.fiyat/performans olarak bize uymadı ama yerine kim , hangi maliyetle gelecek. Nasıl bir oyuncu olacak yine tecrübeli mi yoksa genç mi bu yönetime güvenerek RVA bırakmak da pek mantıklı gelmiyor aslinda

    YanıtlaSil
  2. Zaten lig gitmis Emre Tasdemir'i geri getir Omer ile birlikte oynarlar bu kadar kötü bir sisteme 2 tane sol bek yeter bile PVA'nin sozlesmesinden hemen cikmak lazim. Kim oynarsa oynasin bundan daha kötü olmaz hatta ligde garantili daha iyi olacaktir.

    YanıtlaSil
  3. Ne veriyorlarsa sat, çök sarachiye, getir Emre taşdemiri Ömer de var geçen seneki gibi döne döne oynasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle kolay olmuyor o işler ve sol beki kumara bırakıyorsun bir de :(

      Sil
    2. Ya hala sarachi diyorsun Ömer diyorsun Emre diyorsun kaldı mı bu isimlerden medet uman taraftar. Bırak gözünü seveyim arkadaşım yapmayın Galatasaray'a bunu. Alp

      Sil
    3. Abi takim zaten kumara birakilmis degil mi? Hangi sistemle oynuyoruz bilen, ligde bireysel caba ile atilmamis son golümüzü hatirlayan var mi?

      Sil
    4. Yediğimiz kontraların en az yarısının sebebi Pvadır. Sarachi mi gelir başkası mı gelir bilemem ama hücumda her zaman en kötü tercihi yapıp top kaybeden bir sol bektense kumar oynamayı, maça gerekirse sol beksiz çıkmayı tercih ederdim ben.

      Sil
    5. Avrupa Ligi'nde de çok iyi performansı var mesela :)

      Sil
  4. Vedatı alıyorsun veriyorsun aanholtu yerine genç bi sol bek alıyorsun +1 yerli şansı doğuyor kaleyi de türk yaptın mı tamamdır :) Orta sahayı gedson Berkan cica yap sola kerem sağa solbakken yaparsan tadından yenmez morutan yedekten katıp kerem gibi yavaş yavaş ısıtıyorsun daha ne olsun Vedat hazırlıyor gençler gol atıp değer kazanıyor win win :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıyorsun da kimi alıyorsun, o isimleri bir görsek :)

      Sil
  5. Keşke van Aanholt'a iyi bir talip çıksa da satışını gerçekleştirebilsek. Vedat iyi bir fv transfer alternatifi olur. Galatasaray a gelmesini isterim sanki başarilida olur diye düşünüyorum. Ligi biliyor oyun düzenine de uyum sağlayabilir . Alp)

    YanıtlaSil
  6. Birbirinden çok farklı özelliklere sahip üç forvetten de verim alamadik Muriqi'in de olacağı garanti değil. Hatta olmama ihtimali daha yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca üste para verip eldeki sol bekten de olmak var işin sonunda.

      Sil
    2. O olmaz, başkası olur. Ama teklif varsa değerlendirilir.

      Sil
  7. Süleyman luş ile devam edilse inanki Ömer bayramdan daha çokolay verim alırdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman Luş'u 2 yıldır hiç izlemedin sanırım.

      Sil
    2. Ömer Bayram gibi 2 lig futbolcusundan daha iyi olabilirdi

      Sil
  8. Zamanında PVA'ya verdiğimiz kadar garanti para vereceksek Elneny alsaydık falan diyordum da bazı maçlarımızı tekrar izlerken PVA'nin arıza son kararları hariç Ömer Bayrama göre ve lig ortalamasına göre ne kadar iyi olduğunu fark ettim. Muriqi çok faydalı olabilir bize ama bu sefer de sol bek takviyesi gerekmez mi? (bilhassa sağ bek rotasyonu zayıfken)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırdık, belki bu sefer de Elneny için aynı şeyleri konuşurduk. Bu işi bilemezsin :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir