5 Aralık 2021 Pazar

Belhanda ve Donk bu listede ne arıyor bana söyleyin


Kaynağının Voetbalzone olduğu iddia edilen, Galatasaray tarihinin en kötü transferleri listesi var. Listede doğru isimler var da, saçma isimleri gördükten sonra doğruların önemi kalmıyor. Galatasaray tarihini 90'ların ortasından bu yana zannetmek bir yana, Belhanda ve Donk gibi isimler bu listede ne arıyor merak ediyorum. Belhanda'nın son dönemi eleştirilebilir, Donk da ilk döneminde hayal kırıklığı olabilir. Siz genele baksanıza.

Sigthórsson
Meira
Tarık Çamdal
Hajrovic 
Dany 
Pino 
Sercan Yıldırım
Salih Dursun
Yiğit Gökoğlan 
Ontivero 
Dzemaili 
Endoğan Adili
Belhanda 
Donk 
Heinz 
Venison 
Grosskreutz

Liste bu şekilde. Belhanda ve Donk bu listede ne arıyor bana söyleyin. Belhanda'nın kazanılan 2 şampiyonlukta net katkısı var. Futbolunu beğenmeyenler vardı da, katkısı inkar edilemez. Donk da Fatih Hoca sonrasının büyük jokerlerinden biri. Bu konularda genele bakılır, anlık performanslara değil. Meira'yı da kötü bulmam mesela, teklif gelince 6 ay içinde satıldı. Kalmış olsa, gayet iyi gidiyordu. Gittiği para da zaten oldukça iyiydi. Dzemaili dahi, güzel bir rakam getirdi Galatasaray'a. Kullanamadık, bunu da hiç anlamadım.

Diğer isimlere hayal kırıklığı deriz. 90'ların ortasından doğru geriye gittikçe de birçok isim vardır. Venison var mesela, Marsh nerede. Örnek sadece. 90'ların ortasından yukarı doğru gittikçe de birçok hayal kırıklığı transfer yazabilirim. İsimleri gördükçe, sinirleri zıplatan anlar akıllara geliyor. Dany de iyi isimdi, nasıl hayal kırıklığı oluyor? Şampiyonlukta katkısı var, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali gördük.

10 yorum:

  1. Belhandanın zamanında gelen transferlerden yazacak olsam sadece maiconu yazardım diğerleri maliyetli ama başarılı transferlerdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Çok istenilen olmadı gibi görünse de, o da iyi isimdi, iyi işler de çıkardı.

      Sil
  2. Dany ve Dzemaili de en kotu denecek kadar kötü degillerdi hatta Venison bile toparlamisti sonradan.
    Belhanda 131 macta 22 gol 26 assist su an böyle bir futbolcumuz olsa sampiyonluga oynuyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dany gayet iyiydi, adamla şampiyonluk gördük, CL çeyrek finali de. Çatır çatır oynuyordu.

      Sil
  3. cahilin biri hazırlamış. donk hatta örnek diye anlatılır. "allah aşkına biri alsa da kurtulsak" derken adeta efsane oldu adam.

    evrakları yetişmiş bir grosskreutz ve "2015 yazında" alınmış bir sigthorsson ile hamzaoğlu'nun kariyeri farklı ilerleyebilirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Hamza Hoca, Sigthorsson'u alabilse eminim ki katkı alırdı, çünkü bize de uyan bir tarz.

      Sil
  4. O kadar eskilere gidilecekse Belhanda ve Donk'tan kat kat kötüleri bulunur. Yakın zamanlardan da Nigel de Jong var mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler neler çıkar. Bir gün böyle liste yapacağım.

      Sil
  5. Belhandayi sevmezdim hala da sevmem ama listeye girecek kadar kötü sayılmaz. Donk heykeli dikilecek isim gerçekten çok katkısını gördük çok severim kendisini. Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılmaz değil, sayılmamalı zaten. Daha neler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir