14 Aralık 2021 Salı

Bu zihniyetten hangi şık hareketi bekliyorduk ki?


Muslera sedyeyle çıkarken, Sivasspor bangır bangır anons yapar. Maç sonunda yapmış oldukları galibiyet paylaşımında, Muslera'nın sakatlanıp yerde kaldığı anı kullanırlar. Teknik direktörleri maç sonunda, Mert Günok'un pozisyonunda olduğu gibi olsa gol atmazdık der. Bu zihniyetten "şık" bir hareket beklemezsiniz. Bu yüzden de Muslera sakatlandığında topu dışarı atmamalarına şaşırmadım. Beklemiyordum da.

Muslera için üzüldüm. Bu yazıyı yazarken, en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı yazılıyordu ama tam durumunu bilmiyorum. İş 4 haftada kalacaksa, beklediğimden erken dönecek demektir. O kadar büyük bir sakatlık yaşadı ki, ister istemez korkuyoruz. Bu sakatlığın da talihsiz şekilde oluşması daha üzücü. Penaltın verilmiyor, dönüşünde bu yaşananlar. Sakatlık da Luyindama ile çarpışması neticesinde oluşuyor.

Yine de o çarpışmada suçlu olan taraf Luyindama değil, maalesef Muslera. Orada olmaman gerekiyor, hatalı çıkış. Karambol anında da çarpışma yaşandı maalesef, sakatlık oluştu. Ligin ilk yarısını kapattı diyelim. Olası "yerli kaleci" transferi konusu da artık çok daha ciddi şekilde konuşulacaktır. Performans olarak da sallanıyordu ve rekabet gerekiyor. Bunu her fırsatta yazdım. Şimdi bu uzun sakatlığın ardından dönüşü nasıl olacak bilmiyorum.

Ligin ilk yarısını kapattı, 2. yarısına bakacağız. Yine de ucuz atlatacak gibi görünüyor, eğer haberler doğru çıkarsa. Dönüşünde kaleyi alabilir mi, bu yeni bir başlangıç mıdır göreceğiz. Galatasaray'ı da kaleci konusunda yeni bir yöne sokacak gibi. Yerli kaleci transferini bekliyorum ve ligde de bunun avantajı büyük olacak. Önümüzdeki günler neler gösterir göreceğiz. Şu an için önümüzdeki haftaların sıkıntılı geçeceğini söyleyebilirim.

8 yorum:

  1. dilim dilim doğranıyoruz. burak elmas nihat abisini koruyor. mustafa cengiz varken tweet atmaya benzemez bu işler. hadi şimdi görelim tweetleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İcraat zamanı artık ve o da yok :(

      Sil
    2. icraat filan beklemeyin. bu tüm kulüpler için geçerli. sadece yalandan asıp kesmeler olur. o da taraftarın gazını almak için. yoksa gerçekten tepkiyi maalesef kimse vermiyor ya da veremiyor desem daha doğru olur. bakınız tff'yi her kulüp ibra ediyor. tepki ve değişim o ibrasızlıkla olur.

      Sil
  2. Maç sonu Mecnun Odyakmaz'ın dedikleri herşeyi özetliyor. Galatasaray'a ayıp mı ettik diye baktım, herşey olağan görününce devam ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni ezerler bu tabloda, daha doğal bir şey yok.

      Sil
  3. Puan kaybettikce ligde iddiamız kalmadıkça daha çok ezecekler. Bu kuraldır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir