4 Aralık 2021 Cumartesi

Bugünün mecburiyeti biraz da hücumdaki kalite arayışımız


Feghouli, Galatasaray formasıyla 150. maçını oynadı da, bu 150 maçın kaçının hakkını verdi muamma. Şampiyonlukta büyük rol oynadı ve ligin tüm dengelerini sarstığı dönem de var, ortalardan kaybolduğu da. Ortalardan kaybolduğu dönemler maalesef daha fazla. Aldığı maaş, isminin etiketi düşünülünce, ortaya çıkan tablo hayal kırıklığı. O kadar oynamadığı, kadro dışı olmasa da kadro dışı gibi kaldığı dönem var ki, 200'ü de zorlarmış.


Row-Z Report'un vermiş olduğu haritalar bazı şeyleri açıklıyor. Üstteki tabloda son 2 sezonu var ve 51 şutta 3 gol atmış. Altıpas içerisinde ise şutu yok. Alttaki haritada ise ilk 3 sezonu var ve 149 şutta 20 gol atmış. Altıpas içerisinden vurduğu ise birçok şut var. Genel şut sayısı da ciddi anlamda düşmüş, altıpas içine ise hiç girmez olmuş. 

31 yaşında ama 35 yaşındaki bir futbolcunun havasına sahip diyordum. Ayaklar ağırlaştı, mücadele kazanamaz oldu, fizik yerlerde. Kalite de seni bir yere kadar taşıyor. Rakip ceza sahası içine dahi az giriyorsun, altıpası geçtim. Ağırlıklı olarak ya sağ kanatta ya da orta sahanın merkezinde kalıyor zaten. Şut atabiliyorsa da bu yay civarından oluyor. Orada dahi eski şut kalitesi yok.

Buradan toparlaması zor. Fizik bitmiş, o geri gelmez. Doğru kullanım da ancak 4-2-3-1 gibi bir düzende, 10 numara gibi olur. Böyle bir lüksümüz var mı deseniz o da yok. Elde Cicaldau var zaten, o şekilde biri kullanılacaksa adres belli. Sağa atarsın sürükleyemez, orta sahanın merkezine çekersin mücadele edemez. Yine de bazı anlarda o kalite çok işine yarar. Bugünün mecburiyeti biraz da hücumdaki kalite arayışımız.

2 yorum:

  1. 150 maçın hakkını ne kadar verdi onu da çerçeveletsin. Fiyat Performans anlamında ekside

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir