11 Aralık 2021 Cumartesi

Eleştiri zamanı eleştiri, övgü zamanı övgü


Eleştiri zamanı eleştiri, övgü zamanı övgü. van Aanholt'u eleştirdiğimiz dönem çok. Etiketi var, iddialı futbolcu. Premier Lig'den alıyorsun, genç kadronun tecrübeli isimlerinden ve maaşı yüksek. Haliyle de beklenti büyük. Galatasaray'da "sol bek" pozisyonu yılların yarası. Son yılların en iyi sol beki kimdi diye sorsak, kimse içine gerçek anlamda içine sindirerek birini söyleyemez. Riera'sı, Hakan Balta'sı, Telles'i dahil buna. Orada Mariano mu Eboue mi gibi bir soru soramıyoruz maalesef.

Madem genç kadro kuruyorsun, Saracchi tutulamaz mıydı diye soranlar da oluyor. Tutabilirdik, hatta bonservis bandı da düşük olurdu. 23 yaşındaki potansiyeli, maksimum 4-5 milyon avro bonservise alabilirdik. İşin kumar tarafı, Saracchi'nin yaşadığı sakatlıklardı. 1.5 yıllık Galatasaray kariyerinin yarısı neredeyse sakatlıklarla geçti. Ayağa kalktı, toparladı ama yine sakatlandı. Bunu da düşünerek bonservisi alınmadı ki, Leipzig'e döndükten sonra yaşadığı sakatlık çok büyük. 

van Aanholt neden alındı da diyemiyorum. Herkesi genç alamazsın, bazı işleri fırsat gibi göreceksin. Bonservisi yok, imza ücreti istemedi, haliyle de transfer edildi. İyi gitmiyordu, çokça eleştirdik, zaaf dedik. Son haftalarda ise toparlanma içinde, bence iyi oynuyor. Avrupa maçlarında hep iyi de, ligde de son haftalarda ciddi anlamda katkı vermeye başladı. Özellikle de hücum tarafında. Savunma arkasına sarkıyor, ceza sahasına paralel net toplar atıyor, asist yani onlar. 

Bitirememek burada da karşımıza çıkıyor. Her maç en az 1-2 asist yapacak kıvama geldi de, ya topa dokunulamıyor, ya kale ağzında orası tutturulamıyor. van Aanholt'u da bu açıdan son haftaları ile övmek lazım. Bu adamı da dinlendiremedik, aslında sorun o. Sürekli oynamak durumunda ve nefes alamadığı için, performans da yükselmiyor. İyi bir alternatifi olsa, o da nefes alacak ve bence görüntüsü daha iyiye gidecek.

9 yorum:

  1. Kafasız adam oyun zekası düşük 31 yaşına kadar futbolu öğrenememiş bu yaştan sonra da zor.. Yoksa yeteneği fiziği hırsı vs. bir çok özelliği yerli yerinde Maşallah. Ama öyle saçma pas orta şut tercihleri var ki, oyun içinde bazen odak problemi yaşıyor pası görmeyip topu ayağının altından kaçırıyor falan. Yaptığı saçmalıkları hepimiz görüyoruz saymakla bitmez. Hee fiyat performans mıdır? Evet. Ama keşke orayı da genç, şöyle nelsson cica ayarında bi transfer ile doldursaydık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafasız olduğunu düşünmüyorum, 31 yaşına kadar futbolu öğrenememiş dediğin adamın da böyle bir kariyeri olmaz :)

      Sil
    2. Allah için bir Nelsonun Cicanın oyun olgunluğuna bak bir de Pvanın. 23-24 yaşındaki adamlar 31 yaşındaki adamdan daha tecrübeli gibi oynuyorlar. Hatta oynadığı süre içerisinde 20 yaşındaki Boey bile bek olarak daha dengeli daha olgun bir oyun sergiledi. Demek istediğim bu. Yoksa yetenek ve fizik olarak uç bir örnek olacak ama Marcelodan ne eksiği var Pvanın? Birinin kariyeri nerde diğerinin nerde..

      Sil
    3. van Aanholt olgun gayet, ne alakası var :) Oyunu eleştirmek ayrı da, olgunlukla alakası yok. Marcelo dediğin isim oyun aklı ve tekniği ile, Dünyanın en iyilerinde neredeyse 10 numara oynardı, farklar o kadar çok ki :) Çok alakasız bir örnek maalesef.

      Sil
  2. Sol bek dünyada sorun genc PVA kadar oynayacak sol beki Sacha Boey fiyatina bulamiyorsun maalesef denemedik mi Lionel Carole, Saracchi denedi hepsi scout transferi ama bulmasi zor bir pozisyon gercekten.
    PVA bence alisma sürecini atlatti gayet iyi oynuyor, her macin adami degil belki parasinin adami da degil ama bu sartlarda bence Yedlin de PVA da iyi is cikardi hele Yedlin en cok top kapanlarda da zirvedeymis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradık mı bilmiyorum, bakmışızdır mutlaka. Bazen de fırsat gördüğün isimleri değerlendiriyorsun işte.

      Sil
  3. bu adama kaptanlık verilmeli diye düşünüyorum.
    yaşı büyük, herkesin abisi yaşında zaten.
    takıma daha fazla aidiyet hissedecektir.
    marcao ve diagne'yi zor zamanlarında sahiplendi.
    ve itiraz vs önemli. kaleci asla kaptan olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha dışında birleştirici karakter, o doğru.

      Sil
    2. Bu dogru hirs ve aidiyet var PVA'da Ghendouzi olayinda da bunu gösterdi takimi birlestirdi ve hirslandirdi bir hedef ortaya koydu, katiliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir