20 Aralık 2021 Pazartesi

Elinde 3 tane forvet varken, neden sadece 1'i ile oynamak zorundasın?


O forvet oynadı, bu oynamadı, şu 3 hafta, bu 5 hafta oynadı gibi konuları bırakıyorum artık. Takımın bitirememe sorunu olduğu açık ve bunun da üst üste forma giyip giymemekle bir alakası yok. Oyun düzeni, forvetlerin kullanım şekli eleştirilir. 4-3-3 bir saplantı mıdır mesela? Neden ısrarla bu kurgu üzerinden devam. Elinde 3 tane forvet varken, neden sadece 1'i ile oynamak zorundasın? Bunu daha önce de yazdım.

Galatasaray'ın, Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu'nu birlikte kullanmayı öğrenmesi şart. Forvetin arkasındaki, rakip ceza sahası çevresinde dolaşacak bir Halil Dervişoğlu'nun etkisi büyük. Ceza sahası çevresinde daha büyük bir oyun aklın yok hatta. Seni orada tutar, hızlı çıkartır, en önemli pas opsiyonun olur ve oluşacak organizasyonları da o başlatır. Ligi, orta sahada Berkan Kutlu / Cicaldau 2'lisiyle de geçersin. 3'lü orta saha gerekli değil.

Bir de ön alanda kullandığın 4 futbolcu da hareketli olacak. Mostafa Mohamed istekli. Önde basıyor, duvar olmak için çabalıyor, mücadelede ayakta. Halil Dervişoğlu zaten bağlantıda iyi, Kerem Aktürkoğlu ve Morutan da hem hareketliler, hem kaliteli hücum ayakları. Böylelikle de forvette kim oynamış derdinden sıyrılırsın. Bitiricilik sorun, orası net de. en azından oyunu yükseltmiş olacaksın. Bu arada Diagne'nin sakatlığı ne derece bilmemekle birlikte, forvet arayışı daha da yükselecek.

Altay karşısında da kornerden gol gelmişti ama rakibin çok kötü bir duran top dizilimi vardı. Başakşehir karşısında gelen korner golü, daha da önemlisi Mostafa Mohamed'in o golü kafayla bulması beni mutlu etti. Bunun devamı gelmeli, hava hakimiyetini değerli görmek istiyorum. Yedlin ve van Aanholt'la orta kalitesi düşük tabii. Ömer Bayram ve Oğulcan Çağlayan'la birlikte o çehreyi de bir anda değiştirdik.

10 yorum:

  1. Çünkü Feghouli bir dünya yıldızı ve ne olursa olsun Feghouli oynamak zorunda diğerlerinin ismi sonra yazılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanmaya çalışırken topyekun kaybeder olduk.

      Sil
  2. Bence kanatlar 4-4-2 için çok ofansif, berkan da mc için çok defasif kalıyor, sonuç 5-1-4 gibi abuk bir sistem olur. Taylan - Berkan oynadığımızda 6-0-4 gibi olmuştu, bağlantı kuramamıştık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence değil, oyunun 2 yönünde katkı alabiliriz. Morutan böyle oynuyor zaten. Denenebilir, 4-3-3 den iyidir. Başka formasyonlar da mümkün. 5-1-4 olmaz 4-4-2.

      Sil
  3. 4-4-2 veya Halil 10 numara olarak 4-2-3-1 bence en ideal sistem.4-3-3 ısrarını bırakmak gerekiyor artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 adına merkez orta saha yine sıkıntı da, 4-4-2 bence olabilir, neden olmasın.

      Sil
  4. kesinlikle. mohamed ileride yardımcısı halil en iyi çözüm.
    hoş halil de kerem dışında kimseye pas vermiyor...

    YanıtlaSil
  5. Leipzig Saracchi'yi serbest birakacakmis Emre Tasdemir mi bedava Saracchi mi diye düsündüm hemen zira eminim ki bu tarz bir bekimiz olsa ve Boey geri dönse bu düzeni degistirebiliriz. Fatih Hocanin bu oyununda beklerin onemi cok buyuk ama beklerin ofansif katkisi da tarihin en kötüsü belki de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi'nin sakatlık durumu maalesef pek toparlamayacak halde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir