28 Aralık 2021 Salı

Ercan Kara & Galatasaray, yabancı olması yine de bir şey değiştirmez


Haberde "Türk statüsünde oynatılabileceği düşünülüyor" diyor da, böyle bir şeyin imkanı yok diye biliyorum. Avusturya Milli Takım'ını seçti ve orada maçlar oynadı. Bazı yabancılar (Mesut Özil, Jimmy Durmaz, Eren Derdiyok gibi) Türk statüsünde oynayabiliyor. Kazanılmış hak onlarınki, son yabancı kuralı öncesinde bunu kazanmışlardı. Son yabancı kuralı sonrası seçimlerde yabancı sayılıyorsunuz diye biliyorum. Ercan Kara için de durum böyle. Farklı bir şey varsa beni aydınlatın.

Yerli olsa büyük avantajdı, yabancı olması yine de bir şey değiştirmez. Değerli bir forvet olduğunu düşünüyorum. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Rapid Wien'den ayrılacak gibi görünüyor. Ocak ayı için de şartlar daha makul. Galatasaray'ın da forvet ihtiyacı malum. 1 kesin de, olası ayrılıklara göre bu sayı 2'ye çıksa dahi şaşırmam. Mostafa Mohamed Ocak ayında yok, Diagne sakat, elde kalan tek isim Halil Dervişoğlu. O da tek forvet oynadığında etkili değil.

Galatasaray forvetlerinde bitiricilik temel problem. Ercan Kara'nın da müthiş bir bitirici olduğunu düşünmesem de, bu sezon ciddi gol sayısına ulaştı. Bu sezon toplamda 32 maçta 14 golü var. Oyun içi katkısı var, ön alanda çalışkan ve hareketli. "Pivot" özelliği de taşıyor, ciddi bir hava hakimiyeti var. Bu fiziğe ağır olmaması da iyi bir özellik. Fenerbahçe'nin, hatta Milli Takım'ın Serdar Dursun'la neler yapabildiğini görüyorsunuz. An geldiğinde ihtiyaç oluyor ve sahada bir pivot forvet arıyorsunuz.

Çok yüksek bir maliyet de doğmayacaktır. Ciddi bir alternatif bence, düşünülüyorsa da iyi iş derim. Vedat Muriqi konuşuyoruz mesela, benzer özellikler ama maliyet çok daha yüksek. Ercan Kara ise hem hocanın kalemi bir forvet, hem maliyeti uygun olacak. Forvet rotasyonuna ciddi anlamda çeşit getirir ve Mostafa Mohamed'le de iyi bir 2'li olacaklarına inanıyorum. Tabii Türk statüsünde oynatamayacağız gibi görünüyor, bunun bir handikabı olacak. Türk statüsünde oynayabilse, fiyatını x2.5 yapardı.

4 yorum:

  1. Gedson Fernandes, Ercan Kara ve Mert Müldür gelirse müthiş bir transfer dönemi geçirdik derim kendi adıma. Gustavo da kalabilir diye düşünüyorum. Bunların dışında Luyindama gidecekse Ferro transferi de olabilir. Babel ve Yedlin'le yolları ayırıp yabancı sınırı sorunu çözülebilirse bu transferlerin maliyeti de büyük sıkıntı yaratmayacaktır. Mert ve Gedson opsiyonlu kiralama yöntemiyle alınabilir, Ercan için konuşulan rakamlar zaten cüzi. Bu kadro ile Avrupa liginde sansasyonel bir başarı (kupayı almaktan ziyade Atalana, Sevilla, Porto gibi olası bir eşleşmeden yükselen taraf olmak gibi) sürpriz olmaz. Kadro genişliğimiz elbette sınırlı, bunun faturasını ligde ödüyoruz ama Avrupa ligi için -uzun süreli sakatlık sorunu yaşamadığımız sürece- iyi bir rotasyonumuz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Müldür ismi enteresan, ben pek beklemiyorum. Zor iş ama olursa harika. Sol bek, stoper gibi de kullanabilirsin.

      Sil
    2. evet, bence de ilgileniyorsak oncelikle sol bek için düşünüyoruzdur, özellikle de üçlü savunma ile oynamamız gündeme gelirse tam bir joker olur. PVA'nın gitme ihtimaliyle ilişkili bir hamle bence, zira gelirse düzenli ilk 11 bekleyecektir.

      Sil
    3. 3lü savunmayı kullanır mıyız dersen hiç zannetmiyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir