15 Aralık 2021 Çarşamba

Galatasaray'ın oyun yapısında Luyindama'nın yeri yok


Sivasspor karşısında Luyindama'nın kötü oynadığına inanmıyorum. En azından mağlubiyet ona yazmaz diyeyim. Muslera'nın sakatlandığı pozisyonda da asıl hatalı olan taraf o değildi. Yine de şöyle bir şey var, Marcao ya da Nelsson yerine Luyindama'yı yazdığınız an başka oyun oynarsınız. Galatasaray stoperlerinin olmazsa olmazı pas, geriden bu şekilde çıkmak. Luyindama'lı düzende partnere baskı yap, Luyindama'yı serbest bırak gibi bir düşünce oluşuyor. Bu da başarıyla sonuçlanıyor.

Yaşadığı büyük sakatlığın ardından geri dönemedi ve eski potansiyeline ulaşamadı. Bu saatten sonra da ulaşabilecek gibi görünmüyor. Marcao yokken yerine oynayan isim Luyindama mı olmalıydı? Alpaslan Öztürk, Galatasaray'ın oynamış olduğu oyuna daha uygun bir stoper. En azından ayakları Luyindama'ya oranla daha temiz diyelim. Geriden pasla çıkabilmen için daha uygun profil. Luyindama bir de sol stoper oynadı.

Nelsson baskıyı yedi, Luyindama'yı serbest bıraktılar ve oyun ister istemez sol tarafa yıkıldı. Luyindama'nın pasla alakalı hataları yok da, ortaya bir fark da koyamıyor. Hataları üzerinden konuşmam, sadece takımın oynamak istediği oyunu direkt olarak etkiliyor. Belki de, Sivasspor'un atlet ve hareketli hücum hattına karşı fizik üstünlük koyabilmesi için kullanıldı. Vardır mutlaka bir mantığı da, ben tercih etmezdim.

Avrupa Ligi'nde skoru tutma anlarında iş görüyor. Rakipler baskı kurmak adına hava toplarına yöneliyor ve Luyindama da oyuna girdiğinde hava üstünlüğünü sana getiriyor. İlk 11 işi ise başka, orada geneli konuşmak durumundasın. Galatasaray'ın oynamak istediği oyuna uymuyor yani. Devre arası kiralasak, parlamasını sağlasak ve satabile durumunu oluştursak keşke. İşin başka çıkar yolu olmayacaktır. Sözleşme uzatmanın mantığı bedelsiz gitmesin diye de, takım yapısı içinde sana bir faydası yok.

14 yorum:

  1. Çok basit: takım boyunu uzat, uzun oyna. Madem oynattın Luyindamayı ama çıkamıyorsan yap işte bunu. İlle de savunmada 750 tane kısa pas yapmak zorunda mıyız ben bunu anlayamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da Babel sahada olmalı. Sonra diyeceksiniz ki neden Babel oynuyor :) Ben de bunu anlamıyorum.

      Sil
    2. Oğulcan olur, Halil olur, belki Barış olur onun da fiziği fena değil, hatta belki forveti çiftlersin Mohamed olur. Kaldı ki kanattaki Babel kanat Sosodan(maalesef merkezde hala en yaratıcı oyuncumuz) daha yararlı bir oyuncu bence. Benim Babel nefretim yok ama bir yerde haklısın nedenini anlamayıp neden Babel oynuyor diye soracak insanlar mutlaka olacaktır

      Sil
    3. Uzun oynamaktan bahsediliyor. Nasıl Oğulcan olur, Halil olur, Barış olur. Hangi hava topunu toplayacaksın, hangisi sırtı dönük topu alabilecek.

      Sil
  2. Lyundama oynarken ona göre oyna o zaman. Niye olmayacağını bile bile yine kısa pasla stoperlw oyun kurma sevdasına tutunuyor o zaman hoca? Tüm taraftar biliyor rakipler biliyor Lyundama ile öyle bir oyun oynayamayacagini takımın ama bir tek hoca bilmiyor. Ya uzun oynarsın ya bekle yada on libero ile çıkarsın niye kısa paslarla defansta oyun kurma sevdası anlamak zor ve defalarca da Lyundama ile oynarken olmadığı görülmüş ve bilinirken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama da boş kaldı. Boş kalan isim neden uzun oynasın. Uzun oynasa, önde Babel olacak, bu sefer Babel neden sahada denilecek.

      Sil
  3. Luyindama varken o zaman oyun kurmayalım ısrarla? yani adam zorlanıyor ama biz ısrarla ama ısrarla sanki luyindamaya düşmanmışız gibi adama marcao gibi oyun kurdurmaya çalışıyoruz,ne bilim mesela luyindama varken Berkan veya Taylan geriye gelip üçlü yapsın onlar bizi çıkarsın geriden ya da pva gelsin sol stoper gibi dursun Berkan sol çizgiye açılsın, klopp henderson ile genişletiyor artık mesela oyunu. Yani benim aklıma bile birçok çözüm geldi hoca neden yapmıyor bunu da luyindamaya oyun kurduracağız diye 150 tane gol yedik, adama da yazık topu aldığında hiç kimse pas istemeye de gelmiyor sanki bilerek hata yapsın gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yazdığım 2 yorum senin adına da geçerli diyeyim. Luyindama pas kaynaklı 150 gol hatırlamıyorum ben.

      Sil
  4. Rakibin bunu yapacağını bilirken defanstan çıkmak için başka bir opsiyona basvurulmaliydi. Üçüncü stoper ya da orta sahalardan birinin ceza sahası önüne kadar gelip top alması gibi. Senin de söylediğin gibi çok kötü bir maç çıkarmadı ama oyun tarzı bu değil Luyundama'nin.

    YanıtlaSil
  5. Lyundama net şekilde geçen yıl ki şampiyonluğumuzu çalan adamdır. 2 gol averajla şampiyonluk kaçırdık ve puan kaybettiğimiz maçlardaki performansını hatırlayın hemen anlarsınız neden hırsız dediğimi. Kendine onkadar çok güveniyor ki sürekli hata yapsa da yüzü kızarmiyor hiç umrunda bile olmuyor. Koskoca Galatasarayı milyonlarca taraftarı şampiyonluktan etti. Hala bu takımda oynaması hiç kimseye batmıyor olması da ilginç. Hemen elden çıkartmak lazımdı Alpaslan alternatifi daha sağlıklı. İleriki zamanlar içinde Konyaspordan Abdülkerim Bardakciyi aklınıza kazıyın. Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tek tek inersen, herkes için bir şampiyonluk kaçırma hatası çıkarırım.

      Sil
  6. Luyindama devre arasi kiralanacak diye soyleniyor bence de dogrusu bu hem yerli stoperlere yer acilir hem de duzenli 11'de forma giyip belki eski formuna kavusur belki de Sivas'ta baskasi oynasa hem maci hem Muslera'yi kurtarabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlığı ne derece o bilinmiyor. Dizindeki ödemin geçmesi bekleniyordu. Yine uzun süre olmayabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir