27 Aralık 2021 Pazartesi

İsabetli şut kısmı başka konu da, mücadele konusunda üstün olmasını konuşalım


Antalyaspor karşısında en çok 2'li mücadele kazanan ve isabetli şut atan futbolcu Mostafa Mohamed'di. İsabetli şut kısmı başka konu da, 2'li mücadele konusunda üstün olmasını konuşmak lazım. Diagne için "mücadele" forvetine evriliyor diyordum da, Mostafa Mohamed de benzer bir dönüşüm içerisinde. Hocanın da beklentisi biraz bu. Forvetinden oyun içi katkısı, ön alan mücadelesi, rakip stoperlere karşı üstün olmasını bekliyor.

Mostafa Mohamed'de ciddi anlamda toparlanma eğilimi var. Ailesini buraya getirmiş olması ve opsiyonunun kullanılması da bunda etkendir. Kafası rahat, artık geleceğini burada görüyor olabilir. Yaz dönemi az kalsın gidiyordu mesela. Sonra geri döndü ve odaklanması zor bir durum. Süreci bir şekilde aştık diyelim. Şimdi Afrika Uluslar Kupası'na gidecek ve orada da müthiş iş çıkarma ihtimali sonrası adına büyük moral.

Bu sezon 28 maça çıkmış mesela, yüksek bir sayı. 5 gol 1 asisti var ve takımın en golcü ismiydi diye aklımda. Zor gol atıyoruz, hücum sorunlu ve haliyle de bu sayılar az. Mostafa Mohamed'i yükseltmenin yolu da daha güçlü setlerden geçiyor. Geçişlerde iyiyiz de, iş sete baktığında kısır kalıyoruz, üretmekte zorlanıyoruz. Mostafa Mohamed, mücadele ve oyun içi katkısıyla var olmaya başladı. Bir de goller atmaya başlarsa "komple" bir forvete dönüşmüş olacak.

Geçen sezon ilk günlerinde de golleriyle ön plandaydı ama oyun içi katkısında yoktu. İlk kez ülkesi dışına çıktı, genç futbolcu, gelişecek, daha doğrusu değişecek. "Mental" açıdan sorunlu bir futbolcuydu, İstanbul yaşamı da onu çok sarstı. Yavaş yavaş ayakları yere basmaya başladı diyelim. Ocak ayında forvet transferi yapacak gibi dursak da, Mostafa Mohamed'i de a planı olarak kullanmaya devam ederim. 

6 yorum:

  1. Kendisinde ısrar edip parlatabilirsek marcao ve kerem den sonra bı tane daha iyi paralara satılacak futbolcumuz olur elimizde. Diagne ne kadar iyi oynasa da bonservis kazanmak pek mümkün değil kendinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonu da kullanıldı, artık ciddi anlamda toparlanmasını bekliyorum. Kafası rahatladı.

      Sil
  2. Sürekli şans verilse ligin en etkili forveti.Umarım toparlar ve iyi performans sergiler.Kendini geliştirmek için çalıştığı belli oluyor. Sabretmemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonunun kullanılması sonrası daha da umutlu ve beklenti sahibiyim.

      Sil
  3. Umut Bulut 38 yasinda 10 gol 3 asistle oynuyor bu sezon, en az Mostafa kadar da mücadele ederdi her mac kisacasi cok daha iyilerine burun kivirirdi bu taraftar. Mostafa icin bu fiyata fena oyuncu diyemem ama bitiricilik anlaminda son 10 yildaki en kötü ileri uc oyuncularimizdan Eren Derdiyok bile daha iyi bitiriciydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler. Eren Derdiyok, Mostafa'dan daha iyi bitirici değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir