29 Aralık 2021 Çarşamba

Kaçırdıklarımız ayrı da, yenen gollerdeyim ben


Avrupa Ligi'ndeki o Şampiyonlar Ligi tadındaki gruptan lider, namağlup çıkmak çok büyük başarı. Avrupa kimliği yıllar içerisinde erirken kendimizi yeniden hatırlattık ve var olduk. Sezon başına inersek, kadro tarafındaki yapılanma da bence büyük bir başarı. Bu başarıların imzası da Fatih Hoca'ya ait. Bu yapılanmaya kolay kolay hiçbir teknik adam cesaret edemezdi. Böyle bir yapılanmayı da, Galatasaray gibi bir takımda başkası için kolay kolay yaptırmazlar.  Fatih Terim olmak kolay değil.

Denizlispor maçı özelinde takımın kaçırdığı gollere odak büyük. Çok kaçırdık, altı pas içerisinde, kale ağzında. Yeri geldi boş kale diyeceğimiz şekilde. 40 tane şut var, 3 direkten dönen top, şutların da çoğu isabetli. 10 - 12 arası yüzde 100'lük pozisyonlardan bahsediyorum. Buna odaklanılıyor doğal olarak. Ben ise yenilen 3 goldeyim. Denizlispor'dan bahsediyoruz. Rakibi küçümsemek istemem de durumları belli. 3 tane yediğin saçma sapan goldeyim ben.

İhaleyi kaleciye bıraksak, İsmail Çipe'yi 2. kaleci olarak takımda tutan, daha dün sözleşme yenileyen ben değildim. Kalecin hatalı da, şaşırdın mı bu tabloya? Marcao, Cicaldau, Taylan Antalyalı gibi isimlerle sahadaydın ve yenilen gollerde bu isimlerin hatası var. Özellikle ilk 2 gol. Yerleşim hataları, laubalilik, ne derseniz deyin. Açık alanda yakalanmak bile değil, Darri'yi de savunma arkasına kaçırmazsın. Bu nasıl bir yerleşim?

Herkes gerilemeye başladı. Kerem Aktürkoğlu değil konu, Cicaldau'su, Berkan Kutlu'su, bu sezon transfer ettiğin çoğu isim. Hatta Nelsson harici herkes diyeceğim neredeyse. O övdüğümüz, gençlikleri üzerinden yere göre sığdıramadığımız isimlerin havası aynı değil. Xg değerleri, gol beklentisi, puan beklentisi, her şeyden bahsedilecek. Neredeyse şu tabloyu "şansa" bağlayacaklar olacak. Hakemi, bitirme kalitenin yerlerde oluşu elbette büyük etken de, lig için istikrarlı bir görüntü yok. İyi olduğumuzu düşünmüyorum. 

İyi olacağımızı da düşünmüyorum. Yine geldik transfere. Yapılanmanın eksik tarafları var, elbette transfer lazım da, 5 transfer geldi ve uçmaya başlayacağız gibi bir durum olmayacak. Yarın o futbolcuların da düşüş yaşamayacağının garantisi yok. Daha iyiye gideceğimizi düşünmüyorum. Bir değişim gerekiyor, yeni bir şeyler denemek. Belki bu da çare değil, herkes teknik adam ararken, sen tarihin en iyisinden vazgeçeceksin. Yapacak da bir şey yok, iş kötü noktalara gidiyor ve en çok üzülen biz hocayı sevenler olacak.

Kadroda yer alan Feghouli dışındaki her futbolcu hocanın çeşitli dönemlerinde geldi. Hepsinde imzası var. İş transferle açıklamaz yani. Planlama doğru, gençleştin, geleceğe oynadın. Bunu da hoca sağladı. Avrupa'da da marka değerini yeniden hatırlayarak bu futbolculara etiketi ekledik. Maddi anlamda kazancı olacak ama şu kötü görüntü de açıklanacak gibi değil. Ne kadar gençleşirsen gençleş, ligde üzerinde yer alan takımların senden çok daha iyi kadroları yok.

13 yorum:

  1. Kesinlikle öyle, herkes xg ye kaçanlara odaklanıyor hayır yenenlere odaklanmak gerekiyor zaten rakip ptt liginin sonuncusu ve bir ton eksiği olan bir takımdı yani pozisyon bulmak sürpriz değil tabiki bulacaksın mesele böyle rakipten 3 gol yemek, teşhisi koyamıyor hoca ki tedaviyi uygulasın ya da teşhisi koysa bile artık tedaviyi uygulayacak durumda değil artık değişim zamanı bağıra bağıra geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denli pozisyonu nasıl verdin, bu yerleşim hataları neden var. Bunları sorgulamak gerekiyor.

      Sil
  2. Yenenlere odaklanalim da eskiden de savunmamiz asagi yukari boyle idi hatta daha da kötü oldugu Luyindamali zamanlari hatirlayin hep Muslera kurtariyordu takimi, Muslera denklemden cikinca takke dustu kel görundü. Avrupa Ligi'nde Ismail Cipe olsaydi 3. bile olamazdik bunu hepimiz biliyoruz kaleci cok onemli, kaleci seni oyunda tutar ama Ismail ile hep geriye dusunuyorsun takim da genc bunu kaldiracak sakinlik ve tecrube yok.
    Sneijderli, Hagili ya da Hamsikli bir saha ici liderli bir takim Ismail'i kaldirir ama bu gencler Ismail ayarinda bir kaleciyi kaldirmiyor durum bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep böyle değildi, hatta o noktada gayet iyiydik. Akan oyunda gol yemiyorduk mesela.

      Sil
  3. (Emre)
    Oyuncu grubundunan ziyade teknik ekibe transfer gerekiyor bence. Bir tane bile spor egitimi almis universite mevzunu bir isim yok. Sadece eski futbolculardan yardimci olmaz. Baska hicbir kulup yok tercumani bile yardimci antrenør olan. Selcuk ve Necati de ceza alsa maca takimin basinda Mert Cetin cikacak. Bøyle teknik ekip mi olur? Hocayi seven biri olarak søyluyorum.

    Bence ligde en az takviyeye ihtiyaci olan takim Trabzonspor ve Galatasaray. Eksiklerimiz var evet, ama lutfen beyler. Besiktas ve Fenerbahce kadrolarini kagita yazin, yarisi, belki fazlasinin ustunu cizilir. Bizde øyle degil.

    Bizde yuksek maliyeti yuzunden gitmesi 100% gereken iki isim var: Babel ve Feghouli. Galatasaray kalitesinde olmadigi icin gitmesi gereken isim: Ismail Cipe ve Fatih Øzturk (bence Ismail'den daha iyi). Ben bu isimlerin disinda baska kimsenin ustunu cizmem Ocak ayinda.

    Ha iyi teklif gelirse ayrilabilecek oyuncular da var. Ama IYI teklif gelirse. Maliyeti yuzunden Diagne. Aytac ayrilabilir Bartug/Atalay oynasin diye. Luyindama satilir Kaan Arslan oynasin diye. Yedlin satilir Boey saglikli kalip ve Omar formda dønerse. Ama yoksa OCAK ayinda vazgecmem bedavaya bu isimlerden. Evet Yedlin'den de.

    Sampiyon olmaz belki bu kadro ama 10. sirada olacak kadro da degil. Ocak, Haziran, Ocak, Haziran denmesinden biktim. Ben Ryan Donk, Nigel De Jong ve Hakan Balta'yi kadroya dahil edip transfer yerine elindeklerimle ne yapabilirim diye dusunen Fatih Hoca hatirliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de lazım ama hoca bu konuda adım atacak. Kulübenin yetersiz olduğu görülen gerçek ama geri adım atmıyor. Bu ekibi de o kurdu. Her şeye yetişmeye çalışırken artık nefesi yetmiyor.

      Sil
  4. Fatih Hocadan vazgeçmek çözüm değil, başka hocayla avrupa'da konferans ligini bile göremezdik.GS kalibresinde şu an bir hoca olmadığı gibi, Riekerink,Tudor gibi deneme hocasına kimse sabır göstermez,ne Okan'ın,ne Farioli'nin gözünün yaşına kimse bakmaz. 2 yıl FFP kıskacı olmasaydı genç kadro çok daha önce kurulurdu, geçen yıl averajla şampiyonluk kaçmasa bu yıl için hoca geçen yıl şampiyon yaptı,o kadar kredisi olsun derdik.Avrupa'da da zaman zaman büyük takımlar alt lig takımlarına sürpriz biçimde eleniyor.Bu yıl kasıtlı hakem zulmü ve TS'un çok az puan kaybetmesi nedeniyle oluşan bu uçurum olmasa hoca tartışmak aklımızdan geçmeyecekti.Boey sakatlanmasa keza çok kritik puanlar alırdık,Diagne tek başına dünkü takıma 3 atardı.Bu takım Josef,Elneny gibi süpürücü profil bir orta saha, Onyekuru tarzı skora direkt katkı veren bir kanat, daha tecrübeli bir forvet ile seri galibiyetler alır ve önümüzdeki seneye pırıl pırıl girer.Boupendza gibi bir profil bile olsaydı bugün bambaşka bi noktadaydık.Kaleci konusunda bu sefer iyi bir ders alınmıştır.Geçen yıl çok beğenimizi kazanan Dervişoğlu bu sene kötü enerji kattı.Luyindama,Oğulcan,BAY bu takımda alternatif olacak durumda değiller. Gelen herkesin geriye gittiği doğru olsa da bu 3 büyüklerin tamamında var gibi. Enseyi karartmak için Mart ayını bekleyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Diagne olsaydi en azindan ikinci devre girip fisi cekerdi ve supurucu orta saha kesinlikle ilk ihtiyac zira Denizli bile orta sahani otobana ceviriyor dur diyen kimse yok kac senedir Taylan ile idare ediyoruz yeter artik.

      Sil
    2. Çözüm değil de, bir şeyler değişmiyor ki. Diagne sezon boyu sendeydi, istikrarlı katkı bir türlü alamadık. Hem de tüm forvetlerden.

      Sil
  5. Denizlispor bu sezon toplam 5 deplasman golü atmis oyunda temel sorun süpürücü orta saha eksikligi orada biri olup stoperleri 3lesen 3 golun en az 2sini yemeyecektin, yenilen gollere bakmamiz da lazim sana katiliyorum elbette.

    YanıtlaSil
  6. Hoca herseyi tek başına yapmaya çalışıyor.Daha önce takımda lider oyuncular vardı ve hocanın yükünü alıyorlardı. Takim genç oyunculardan kurulu.Hocanın yükünü alacak çok iyi yardımcı hocalara ihtiyacı var.Bulent Korkmaz,Okan Buruk veya Çağdaş Atan gibi ileride hocadan sonra 1.adam olacak birisini yardımcı hoca olarak alması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübeyi zenginleştirmeli ama o yönde de adım atmıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir