2 Aralık 2021 Perşembe

Kerem Aktürkoğlu da yeni sözleşmeyi uzattıktan sonra, gelecek daha da bizim


Kerem Aktürkoğlu da yeni sözleşmeyi imzaladığına göre, iç transferde geriye bir tek Bartuğ Elmaz kalıyor. İç transferde benim adıma 3 kritik isim vardı. Marcao'yla bir önceki yönetim döneminde, bence iyi şartlarla sözleşme yenilendi. Sonrasında Taylan Antalyalı'nın sözleşmesini iyileştirmek önemliydi. Kerem Aktürkoğlu da bana sorarsanız bu takımın en ciddi potansiyeli. Çok düşük bir ücreti vardı ve futbolcunun geldiği konumu düşünürsek, sözleşmesini yenilemek ve tarihini ileri atmak zorundaydık. 

1.5 yıl içinde geldiği nokta muazzam. Galatasaray için de, Türk Milli Takım'ı için de "olmazsa olmaz" diyeceğimiz konumda. Şundan 7-8 hafta öncesine göre dahi ciddi bir fark var. O gün savruktu, şimdi ise gerçek bir yıldız gibi hareket ediyor. Takımını hücumda sürükleyen isim. Böyle olunca da, mevcut potansiyel çok daha değer kazanıyor. İstatistiklere bakın, Galatasaray'ın en çok şut pası veren, en çok rakip ceza sahası içine giren ve en çok çalım atan futbolcusu.

Bu sezon 25 maçta 6 gol 5 asist ve görünen o ki toplam gol asist katkısında sezon sonunda 20'yi devirecek. Üstüne koyuyor çünkü, işin tabela tarafı daha da yükselmeye başladı. Marcao'yla yaşanan hadise sonrası da mental anlamda ayakta kalabilmesi büyük iş. Tabii orada süreci de müthiş yöneten bir Fatih Terim var. Kerem Aktürkoğlu'nun gelişiminde büyük pay sahibi. Futbolcunun geldiği noktaya bakarsanız, "hocanın elinde genç futbolcu ölüyor" diyen 8 - 10 yaş grubu insanlar dahi susacaktır.

Kolay değil. Potansiyelin, yeteneğin vardır da, öyle bangır bangır gelme durumun yoktu. 3. Lig'den, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takıma geliyorsun. Elbette hazırlanma sürecin olacak, birden sahaya atılmayacaksın. Yavaş yavaş geleceksin ve en doğru zamanda formayı alacaksın. Aldıktan sonra da o formayı bırakmamak senin elinde. Kerem Aktürkoğlu bunun cevabını iyi verdi işte. 

2 yorum:

  1. Kerem'in imzalamasina sevidik ama sozlesme sonuna kadar kalmas max 2 seneye gider bence.
    Daha önemlisi Fatih Hoca umarim teknik direktorlugu biraktiktan sonra da direktor ya da baskan olarak bizimle kalir zira bu tip gencleri kazanmada baska bir ornek daha yok Turkiye'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutamayız zaten, ona yapacak bir şey yok. Gitmeli de. Çark dönecek, gelir elde edeceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir