17 Aralık 2021 Cuma

Krzysztof Piatek & Galatasaray, anılan forvetlerin kalite dozu artmaya başladı


Galatasaray'la adı anılan forvetlerin "kalite dozu" artmaya başladı. Luka Jovic'in kiralanması ihtimali yazılıyordu, şimdi de Krzysztof Piatek'le alakalı haberler var. Hertha Berlin, geçtiğimiz sezonun Ocak ayında 24 milyon avro'ya bonservisini almıştı. Ondan 1 yıl önce de, Milan onun için 35.5 milyon avro'luk bir bonservis ödemesi yaptı. Genoa'da harikalar yarattıktan sonra Milan'a gitmiş, orada da iyi başlamıştı. Ibrahimovic sonrası biraz da gözden düşemeye başladı ve rotasyona geçti. Sonra da Hertha Berlin'e satıldı ama oradaki görüntüsü beklentinin altında.

Bu sezon toplamda 10 maçı var ve 1 gol 1 asistle oynuyor. Oynadığı maçlarda da az süre alıyor. Sezona sakat girmesi de bunda etmen, bir türlü toparlayamadı. Çift forvet oynuyorlar, Jovetic / Belfodil 2'lisiyle devam ediyorlar ve Piatek şu an alternatif durumda. Haliyle de transferi adına "açık kapı" var. Jovic için yazdığım gibi, kiralayıp parlatmak temel düşünce olabilir. Bonservis konusu ise Jovic'e oranla daha hayal edilebilir olsa da, şu şartlarda imkansıza yakın. Kiralama tek ihtimal.

Tabii bu düşünceye tepki gösterenler var. Galatasaray'ın forvet sorunu olduğuna inanıyorum. Kimi Mostafa Mohamed'in muhteşem başlangıcını yazıyor da, muhteşem düşüşünü konuşmuyor. İstanbul'a ayak uyduramayışı, futbol dışı yaşantısı gibi çok konu var. Yeni yeni toparlıyor ama şu an istenilen seviyede değil. Yine de bonservisi alınacaktır. Diagne de daha oyun içi katkı veren bir forvete dönüştü. Lig için "golden uzak" bu tarz sorun çıkarıyor.

Piatek'e gelirsek. Jovic'in farkı hareketliliği, Piatek ise daha net bir bitirici. Rakip ceza sahası içi ya da çevresinde onu beslemek gerekiyor. Çok daha net bir bitirici ve Galatasaray'ın temel sorunu da bu. Yine de "hücum organizasyonu" tarafında da sorun var, bazen an oluyor ve forvetin topla buluşamıyor. Böyle bir düzen içinde de, Piatek gelmiş olsa "kimmiş" diyenler çıkacaktır. Piatek gibi bir forvet biraz oyun tarzını değiştirir ve onu odak alarak hücum yapmak zorundasın.

Türkiye'de çıkış sağlayacağından hiç kuşkum yok. Biraz olsun beslendiği an su gibi gol atar. Hadi mevcut düzen devam etti, yakaladığımızı yine bitirir. Avrupa Ligi'nde ise biraz daha oyun içi katkılı forvet arıyoruz. Diagne orada tutunuyor mesela. Hücumdan ziyade, daha dengeli, savunmaya yakın oyunumuzla ayaktayız. Jovic'in de oyun içi katkı tarafında çok fazla etki edeceğini düşünmüyorum da, daha hareketli, ekmeğini taştan çıkaran, daha özel bir forvet.

5 yorum:

  1. Bence bizim forvet değil yaratıcı , oyunu eline alabilen , duran top kullanabilen ve asist özellikli bir oyuncu hayal etmemiz gerekiyor. Elimizdeki hiç bir forveti tam olarak besleyemedik . Mesela diagne adamı o kadar besleyemedik ki adam evrim geçirdi neredeyse bağlantı oyuncusu olacak. Mostafa kaç yan top attık adama 1 tane kaçırdı diye adamı ne hale soktuk. Bu denli kaliteli isimler bizimle aniliyorsa bi o kadar kaliteli 10 numara bulmak da zor ama imkansız olmamamli bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu bahsettiğin tarz :) Hoca da ilk etapta bu yüzden ısrar etti ama istediğimizi alamadık.

      Sil
    2. Evet ama farkettiyseniz Basaksehir macinda son dakikadaki penalti-faul pozisyonunda 2 tane cok musait oyuncu varken Halil yine karar veremedi, siradan bir 10 numaraya göre bile karar verme yetenegi cok zayif Halil'in Sneijder vb. Üst düzey emekli isimler su anda bile formayi giyse o pasi verir ya da gol yapar ama o ayarda bir oyuncu alacak maddi durum zaten artik imkansiz. kisacasi yerlesme sorunu yaninda kalite sorunumuz da fazlasiyla var, Halil'in aldigi süre ve skora katkisina bakilirsa o paralari da vermeyecegiz gibi duruyor.

      Sil
  2. Milan'a transfer olup goller atmaya başlayınca çok sevinmiştim yeni Shevchenkho geldi diye ama kısa sürdü bu sevinç:)
    Top oralara gelirse bitirici vuruşu yapar ama oyuna katkısı çok düşük bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası içinde beslemek zorundasın. O da bizim oyuna uymuyor sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir