17 Aralık 2021 Cuma

Sanmıyorum yine de teklif gelsin ve Ocak ayında takımdan ayrılsın


Taylan Antalyalı için Serie A kaynaklı transfer iddiaları yaz döneminde de vardı. 7-8 milyon avro kazanılabilir mi diye konuştuk hatta. Beklenen teklifin bandı buydu da, teklif gelmemiş olabilir. Euro 2020 fırsattı, şans bulabilse etiketini parlatırdı ama olmadı. Sonra öğrenildi ki oraya ameliyatını erteleyip gitmiş. Ameliyat oldu, yine bir ayrılık yaşandı. Dönüşü de geçen sezonki seviyesinden uzak. Hatta geçen sezonun 2. yarısında da yaşadığı sakatlık sonrası o yükseldiği seviyenin altında kalmıştı.

Yeni yeni toparlıyor diyelim. Avrupa Ligi'nde, daha savunma kimliğiyle oynarken görüntüsü iyi mesela. Taylan Antalyalı ile alakalı esas sıkıntı, belki de sakatlığı kaynaklı eski hızına kavuşamamasıydı. Sürati biraz sakınıyor ve belli bir çevre etrafında dönüyordu. Şimdi o koşuları da geri döndü. Savunmadan çıkmaya çalışırken oluşan problemler olabiliyor, bunlar da aşılır. Geçen sezon o iyi görüntüsünde bu tarz sorunları konuşmuyorduk.

Galatasaray'da ligde yaşanan sorun da Taylan Antalyalı ile alakalı değil, biraz daha orta sahanın yapısıyla alakalı. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu yaptığın an hücumda kısır kalıyorsun, mesele bu. Lig için bu 2'liden biri fazla diyelim. Cicaldau'yu öne kaydırmak için bu 2'linin varlığı tamam da, savunmadan pasla çıkmak ya da merkezde biraz daha üretken olabilmek adına eksik. Gedson Fernandes diye bu yüzden söyleniyor, bağlantı lazım.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisinin birlikte kullanılma nedeni biraz da ilk 11 için 3 yerli zorunluluğu. Şimdi Muslera yokken, orta sahada böyle bir tercih yapmak zorunda değiliz. Oraya Morutan kaydırılabilir mesela. Cicaldau biraz daha bağlantıda kalır ama en azından Morutan gibi topu dikine iyi taşıyacak, rakip ceza sahası çevresinde etkili olacak bir hamle oluşur. Başakşehir maçında Taylan Antalyalı'yı yedek bekliyorum diyebilirim.

Transferiyle alakalı ise şu an zor. Atalanta gibi takımları yazıyorlar, bu seviyesiyle imkansız da derim. Serie A'dan talibi çıkacaktır, o lige çok yakıştırılıyor ama takımların ayarı bir noktada kalır. Galatasaray'ın beklentisi de 5-6 milyon avro'ları geçmez. Tabii bu rakam da oldukça iyi, döviz kurunu da düşünerek. Sanmıyorum yine de teklif gelsin ve Ocak ayında takımdan ayrılsın. Biraz daha eski seviyesine kavuşursa, o vakit transferiyle alakalı farklı şeyler konuşulur.

4 yorum:

  1. Avrupa'ya giderse oyununu biraz daha geliştirebilir. Yaşı çok genç değil bir iki seneye gitmezse Türkiye'de kalır zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de kalırsa bence bir seviyede kalacak ve o eşiği geçemeyecek.

      Sil
  2. Basaksehir maçının son bölümünde Berkan'in geriye çekilmesiyle 3-1-4-2 benzeri formasyon akıllara Seri ve Leminalı 19-20 sezonunun şubat dönemini getirdi. Bence bugünkü kadronun en iyi kullanımı bu formasyonla mümkün olacaktır. Devre arasında Gedson Fernandes ve Ianis Stoica transferlerinin gerçekleşmesi sonrası başka bir seviyeye çıkmamız sürpriz olmayacaktır.
    Böyle bir durumda Taylan ve Berkan geri üçlünün parçası olarak ciddi katkı vermeye devam edecektir. Bu yüzden Taylan'ın kalması isterim, zira mart ayından sonra her futbolcuya ihtiyacımız olacak. Merkez orta sahada pivot rolünde Gedson hem bitmeyen enerjisi, hem de Berkan'da eksik olan oyun kurma becerisiyle Cicaldou'yu ileriye itecektir. Morutan'ı da çizgiden daha içeride konumlandırabiliriz. Babel yerine Ianis Stoica veya Solbakken'den birini alabilmemiz durumunda öndeki forvet ikilisi Kerem-Stoica-Halil-Momo dörtlüsünden herhangi ikisi olabilir. Üçlü dizilişlerde en önemli artımız PVA-Boey ve hatta Ömer-Oğulcan gibi tempolu beklerimiz olacaktır. Üstelik stoperde Luyindama'nın da denkleme girmesini sağlayabiliriz. Taylan'ın geri üçlüye girdiği ve önlerinde Gedson'un oynadığı bir formatta Luyindama'nın oyun kurulumundaki zaafiyeti de ortadan kalkar. Sadece iki transferle bambaşka bir seviyeye çıkabilecekken ocak ayında oyuncu satışı yaparak yeni ihtiyaçlar yaratılması doğru olmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B planı işte, gayet de işledi. Üzerine gidilebilir. Sahada kalması gereken hücumcular belli, artık ısrarla bir arada oynamak zorundalar. Ianis Stoica ismini hiç duymadım ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir