27 Aralık 2021 Pazartesi

Luyindama giderse de stoper transferi yapmam


Royal Antwerp'in Luyindama'yı satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği yazılıyor. Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Luyindama'nın sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmıştı. Nedeni de elden "bedavaya" gitmemesi diyelim. Öyle ya da böyle ciddi yatırımdı. O uzun sakatlık dönemi olmasa karşılığını da alacaktık. Sakatlıktan bir türlü dönemedi ve eski performansını gösteremedi. Şu an gelinen noktada da, takımın oynadığı oyunla hiç alakasının olmayışı.

Yine de sözleşme uzatmak iyi hamleydi. Kira teklifi geldi işte. Satın alma opsiyonunu da kullanabilirler, kullanamasalar bile futbolcuyu oynatır, yeniden parlatırlar. Bu sayede oluşacak piyasayla da "zararın neresinden dönsen kardır" diyeceğin bir kazanç elde edebilirsin. Takımda kalmasının anlamı yok, şans bulduğunda da çok kötü performansı. Takımın oynadığı oyuna da uymuyor. Avrupa Ligi'nde skoru korumaya çalıştığımızda hava hakimiyetini kazanmak adına son 5-10 dakikalarda kullanabiliriz. Başka bir formül yok. Bunun için de lüks maliyet.

Luyindama giderse de stoper transferi yapmam. Alpaslan Öztürk var, bence oynadığı maçlarda fena görüntü vermedi. Takımın oynadığı oyuna da daha yatkın. Mücadeleci, lider ruhlu ve topla ilişkisi daha iyi bir stoper. Diğer alternatif de Işık Kaan Arslan olsun. Onun için de zamanıdır artık. Potansiyeli olan bir stoper, hazırlık maçlarında da görmüştük. Kiralık geçirdiği dönemde ciddi gelişim sağladı ve takımda kalmayı başardı. Artık önüne kimseyi yazmayalım, 4. stoper de o olsun.

Royal Antwerp, Youssouf Ndayishimiye için de teklif yapmış. Başakşehir'in bu futbolcu adına ciddi bir bonservis beklentisi olur tabii. Hatırlayın, geçen sezon Galatasaray da bu transferi istemişti. 2 milyon avro vermemek adına transfer sürecini 1 ay uzatan bir yönetim vardı. Almamak için her şeyi yaptılar ve bu transfer gerçekleşmedi. Bunun ihalesini de Fatih Hoca'ya bırakanlar var. Sanki o günleri, süreci yaşamadılar da bilmiyorlar. İrfan Can Kahveci konusunda da süreci uzatıp, Fenerbahçe devreye girdikten sonra ancak hareketlenen Galatasaray yönetimiydi.

2 ismin birbiri ile alakası yok yani. Fatih Hoca istedi, Galatasaray yönetimi de almamak için her şeyi yaptı. Şimdi o Youssouf Ndayishimiye için 6-7 milyon avro'lar konuşuluyor. Başakşehir de bu transferi 2 milyon avro civarına bitirdi. İrfan Can Kahveci'den sıcak para gelince direkt hallettiler işi. Galatasaray yönetimi de süreci uzattıkça uzattı. O gün de yazdım, iyi transfer olacaktı. Hem 6, hem stoperi alternatif altına alacaktık.

7 yorum:

  1. Geçmiş yönetimin transfer başarısızlıklarını yazmışsın aklıma Mert Hakan geldi. Büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Bitti denilen transferi kaptırmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler neler çıkar. Herkes yaşadı o günleri. Bugünlerde o zamanın faili meçhul işleri hocaya ihale ediliyor nedense.

      Sil
    2. kaçırmadık sevgili alican. mert hakan çok ciddi bir ücret artışı ile fb'yi tercih etti. o ücrete biz çıksak bize gelirdi.

      Sil
  2. Luyindama 'nın kiralık gönderilip Alpaslan ve Işık kaan ile devam edilmesi çok mantıklı. Luyindama bu en iyi kesici stoperi bence.Ama pas oyunumuza uymadığından sıkıntı yaşadı. Iyi bir bonservis ile ileride kazanç elde edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğru yok o. Stopere ekstra para harcamadan.

      Sil
  3. Işık Kaan, Emin, Metehan gibi stoperler var. Beşiktaş genç stoper, genç sol bek kullanıyor biz de kullanalım. Hatta bence mecburuz. Her yerli olduğu için hem de ekonomik sebeplerle.
    Kaleci dahil gerideki 5 kişi yabancı. Bu sayının bence max 2 olması lazım. Yoksa seneye Kerem'i sattığımızda takım kuramayız.
    Eminim ki teknik kadro bu planları yapıyordur. Yerli kaleci, yerli stoper, yerli bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metehan Baltacı'yı kiralık dönemi izlemedim ama Emin Bayram çok güçlü bir şekilde geliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir