30 Aralık 2021 Perşembe

Mert Müldür & Galatasaray, bir süredir konuşuluyor


Mert Müldür ismi yeni değil, bir süredir konuşuluyor. İlk kulağıma geldiği dönem çok ihtimal vermedim de, şu günlerde iç / dış basın bu transfer haberine yer vermeye başlayınca konuşmak istedim. Bu sezonuna bakınca, Sassuolo formasıyla rotasyon içerisinde yer alıyor. Rotasyonda yeri net de, istediği şansı pek bulabiliyor diyemem. Bu tarz da birçok yerli futbolcumuzun ya yükselişi durdu, ya da eskiye oranla şans bulamaz oldu. Böyle olunca "kiralama" ihtimali hemen konuşulur.

Galatasaray'ın elinde Sacha Boey gibi potansiyel bir sağ bek var. Sakatlıktan döndü ve Giresunspor maçında formasına kavuşacaktır. Sağ bek konusunda yine de büyük bilinmezlikler var. Belli ki Yedlin'le yollar ayrılmak isteniyor. Omar geri dönebilir, o konuda ne olacağı belli değil. Oğulcan Çağlayan da yokluk içerisinde sağ bekte deneniyor. Mert Müldür gibi bir isim ise Boey'in önüne yazılır. Arkasına yazılacağını düşünmem, Boey'e göre hem daha maliyetli, hem kendini daha kanıtlamış isim.

Mert Müldür'ün avantajı sağ bek kadar, stoper ya da sol bekte de oynayabilmesi. Savunma jokeri bir anlamda ve elini çok güçlendiriyor. Transferi zor tabii, bu işin maliyeti olur. Şu ortamda böyle bir maliyete girilir mi, girilmeli mi konularına siz karar verin. Yoksa ben de isterim, Galatasaray savunmasına ciddi kalite katar. Hızlı, teknik, savunma özelliği de ön planda olan bir bek. Oyun aklı, bilgisi, fiziği, donanımı çok büyük. Türk Milli Takım'ı adına da büyük kazançtır.

Sen ne yaparsın diye soracak olan olursa. İsmail Çokçalış boşta, Boey'in arkasını onunla doldururum. Omar'ın da durumuna mutlaka bakarım. Sağ bek transferini şu ortamda öncelik görmem. Sol bek için bir alternatif düşünülse o daha makul derdim. Oradaki alternatif ihtiyacı bence daha net. Mert Müldür zor iş, olursa yine de seviniriz. Belki sol bek kullanılır, yer yer stopere atılır. Milli Takım'da da sol bek oynadığı maçları hatırlarsınız.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum :)

4 yorum:

  1. Zor iş iyi bir bonservis ödemeden almak mümkün değil.

    YanıtlaSil
  2. Mert benim gözümde zeki çelikten bile değerli bir oyuncu gelme ihtimalini sıfıra yakın görüyorum keşke gelsede demiyeceğim güçlü noktalaramızda biri sağ bek boey omar rotasyonu ile sol bek olsa ve keşke gelse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok yerde oynayabilmesi onu daha değerli kılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir