11 Aralık 2021 Cumartesi

Ocak ayında yine mi transfer diye soracaklar için, evet yine transfer


Ocak ayında yine mi transfer diye soracaklar için toplu cevap olsun, evet yine transfer. Grubu lider bitirdiğin için değil, 2. olsan da transferdi, 3. olsan da. Değişim var, gençleşiyorsun. Bu gençleşme de devam etmek zorunda. Etiketçilere, tecrübe adı altında "iddialı isimler" konuşmaya çalışanlara da bakmayın. Aynı mantık sezon başında, Onyekuru'yu Kerem Aktürkoğlu'nun önünde görüyordu. Galatasaray'ın transfere ihtiyaç duyduğu kesin ve en azından 4-5 isim bekliyorum. Bu isimler de plana uygun şekilde, mümkün olduğunca genç isimler olmalı.

Gedson Fernandes iyiden iyiye dillendi artık. Ocak ayında transfer edilecek gibi duruyor ve umarım bonservisiyle gerçekleşir. Onu toparlamak yine zaman alacaktır. Avrupa'ya Mart ayında başlayacağımız için, zaman var diyelim. Bonservisiyle alırsan da, zaten toparlanması adına çok zamanı olacak. Takımı, şartları biliyor. Biz de ondan ne alacağımızı iyi biliyorum. Galatasaray orta sahasında bağlantı sorunu var ve Cicaldau'yu da yükselten hamle Gedson Fernandes olacaktır.

Peki tek orta saha hamlesi yeterli olur mu? Bana sorarsanız olmaz, çünkü Cicaldau'nun da alternatifi yok. Morutan'ı oraya çekebiliriz de, şu an hazır değil gibi. Morutan'ın asıl potansiyelinin oyunun merkezinde olduğuna inanıyorum yine de. Cicaldau ise biraz daha farklı bir futbolcu. Orta sahaya, "yaratıcı" diyebileceğimiz profilde biri şart. Tanase'yi fırsat olarak görüyorum. O olmadı, yabancı sayısı sorun diyelim. Görkem Sağlam gibi bir isim de alınabilir, yine geleceğe yatırım olur.

Sağ beki İsmail Çokçalış ile çözeriz, iyi dönerse de büyük kazanım olur. Boey de gelecek derken, sağ bek sorunu halledilir. Sol beke alternatif gerekirse de, yerli olarak kimse aklıma gelmiyor. Kasımpaşa'lı Eren Elmalı olabilir mesela, 2. isim yok. Hoca, Mostafa Mohamed kalacak dediğine göre, forvet konusunda da bir hamle gelmeyecektir. Forvet değil de, kanat forvet diyeceğimiz bir isim bekliyorum. Tabelası ile ön planda, fizikli, forvet gibi de oynatabileceğin.

Babel bu uğurda oynuyor. Fiziği var üzerinden bazı maçlarda sahada. Babel ile o alınacak kanadın değişimi yaşanmalı. Solbakken mi olur, kim olur bilmiyorum ama şart. 4-5 isim dedim, bakarsınız sol bek ve kaleci takviyesiyle 6'ya da çıkabilir sayı. Yerli sol bek ve kaleciye de kimse hayır demeyecektir. Özellikle kaleci tarafı kumar. Avrupa'da Muslera olmasa yedeği İsmail Çipe. Bu kumarı da kimse oynamak istemez.

18 yorum:

  1. Hocam cozulemeyecek tek yer sol bek. Dünyada sıkıntı. Türkiye 'de zaten yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de daha da zor. Alternatif yok denecek kadar az.

      Sil
  2. Türkiye ligi için bu yabancı sarmaninda enninemlisi bence kalecin yerli olacak. Bu sene ligde artık hiç bir bekletim yok ilk 5 başarıdır . O yüzdendir ki bu konuda korkaklık bırakılarak ligin geri kalanını gelecek vaat eden yerli bir kaleciyle tamamlamanız şartıdır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle gelecek sezon daha da önemli yerli kaleci işi.

      Sil
  3. Sağ önde morutan feghouli var zaten merkeze de atabiliyorsun bunları, fb de gördüğümüz gibi çok fazla seçenek olması bazı mevkilerde avantaj getirmiyor tam tersi hocaların işini zorlaştırıyor.Cicaya alternatif aldın diyelim cica tek bir maç kötü oynasın hop kenara geçecek böyle istikrar olmaz. Klopp neden maneye salaha veya arnold a falan yedek almıyor salak mı bu adam? hayır tabiki kadro dengesi denen bir şey var veya Bayern neden lewa nın yedeğini moting yapıyor aynı şekilde. Fm falan oynamıyoruz her oyuncunun yedeği aynı seviyede olma gibi şey söz konusu değil kadronun şişkin olması ne ekonomik açıdan ne de ilk 11 istikrarı anlamında iyi bir şey değil. Biz şampiyon olurken 2 sene üst üste yedekler Selçuk Sinan eren derdiyok falandı veya bjk şampiyon olurken geçen sene yedekler mensah necip töre falan yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getiriyor, neden getirmesin. 96 - 2000 kadrosuna bak, 1 adam 3-4 pozisyonu yedekliyordu, kafalar da hiç karışmıyordu :) FM ile ne alakası var, alternatiflerin iyi olacak daima. Sen Liverpool değilsin, o kadar sağlıklı kalamıyorsun.

      Sil
    2. Arkadasin dedigi su anlamda dogru mesela bizde sadece Diagne olsaydi (Kasimpasada oynadigi gibi) eminim ki cok daha fazla gol atacakti, Mohammed'in olmasi ikisini de istikrarsiz kildi kafalar karisti. Su an aynisi Morutan icin soz konusu adam sagda icerdeki Lazio macinda bile cok guzel etki etti ve 5 gol ile o kadar az surede en cok gole etki eden oyuncumuz tutturmuslar sag kenara adam diye, elinde Morutan var herkes tarafindan Romanya'nin wonder kidi olarak kabul edilirken sen baska arayislara giriyorsun, bu beni de cok dusunduruyor acikcasi baska oyuncu beni heyecanlandirmiyor su anki kadroda.

      Sil
    3. Bence alakası yok. Diagne sakatlandı diyelim, ne yapacaktın :) Alternatifli yapı iyidir. Sen ideal kadronu yine bul ama rotasyon şart, bundan kaçamazsın.

      Sil
    4. Alternatifli kadroya katiliyorum ama surekli arayis icinde olmayacaksin gecen seneki Besiktas Aboubakar sakatlandiginda sampiyonlugu kaybediyordu mesela o konuda hak veriyorum ama iste saglikliyken de hep Aboubakar oynadi bizde böyle bir istikrar yok iste hic olmadi hoca kimsede israr etmedi Halil harici ki Halil de net golcu degil. Bu blog basliklarinda da hep yazdigim gibi Diagne banko oynamaliydi bence dogrusu buydu Mostafa'yi kazanamadigimiz gibi istikrari da kaybettik.

      Sil
    5. Beşiktaş geçen sezon tek kulvar ilerledi, biz 2 kulvar gidiyoruz bu yıl. Fark var arada ama. İstikrar mutlaka önemli de, rotasyon şart. Diagne konusunda haklısın, ben genel yorumluyorum.

      Sil
    6. Genel anlamda sana katiliyorum 2 kulvarda ve özellikle Avrupa'da basari her seyden önemli zira sampiyon da olsan CL'ye girmek oldukca zor bu saatten sonra güclü kadro ile ligde ikincilik de kovalamamiz gerekiyor alternatif sart.
      Benim derdim futbolcu özelinde Morutan ve Diagne'de israr edilmeli ve istikrar bu asamadan sonra saglanmali diyorum, efsane Uefa Kupasi kadrosu da surekli beraber oynayan ayni futbolculardan kurulu idi hatta Suat Kaya bir röportajinda "kadrodaki yerimizi kaybetmemek icin sakat oldugumuzu saklardik" demisti elbette benchte bekleyen adam hazir ve cok iyi ama hep biz oynamak isterdik diyordu kisacasi bu havaya cok yakiniz Gedson da gelirse umuyorum en az 9 futbolcumuzun yeri kemiklesecek.

      Sil
    7. Israr edebilirsin, neden ediyorsun demem :)

      Sil
  4. Transfere gerek yok diyen hem gutboldan anlamıyordur hemde vankalar birliği sürecini bilmiyordur. Bu sezon rüruşları tamamamlayabileceğimiz son sezon. Takımda sadece 3 ortasaha var taylan berkan cica en az 5 kişi olmalı gedson + 1 kişi ama enazından gedson kanat alınmalı kerem bir kanat transfer bir kanat olmalı feg ve morutan da opsiyonu zenginleştirir. İsmail çokalışın sakatlık sonrası bizim seviyemizde döneceğini düşünmüyorum hatta belki birdaha hiç o seviyeye gelmeyebilir ama denenmeli alınıp kiralanmalı bence omar yada yedlin ikilisinden birini tercih edip sezonu boeyla birlikte tamamlıycaz. İrfancan kaleci transferi olacak sanki fatihten çıkarız diye düşünüyorum. Babel kalır feg kalır onlardanda faydalanmaya çalışırız ama şu plan bile 1 yılda muhteşem bir dönüşüm sağlar ben kendi adıma çok memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grubu hangi derecede bitirirsek bitirelim transfere ihtiyaç vardı. Çünkü bu değişim devam etmek zorunda ve yıl sonu daha katılaşacak bir bankalar birliği anlaşması var.

      Sil
  5. Bu transfer döneminin olmazsa olmazı Gedson olmalı. Şu kur seviyesinde büyük risk, ama böyle dinamik değiştirebilecek bir oyuncu fırsatı belli dönemlerde denk gelir ve biz bu fırsatı kaçırmamalıyız. Gedson demek daha fazla mücadele gücü, önde baskı, set oyununda bir fazla servisçi ve daha skorer bir Cica demek. Ayrıca Feg vb. bir oyuncuyu da ligde rahatlıkla taşıyarak daha iyi bir set oyunu oynayabiliriz. Ancak, transfer döneminin sonuna kalmamalı, kamp görmeli Gedson. Cica, Gedson, Berkan 23 yaş ortalamalı, hem mücadele hem de zeka katsayısı olarak son yılların en iyi üçlemelerinden olacaktır. Yabancı sınırını, kuru ve yüksek maliyetli oyuncuları düşünürsek diğer bölgeleri yerli ve gurbetçi oyuncularla kapatabiliriz. Bunlar dışında olmazsa olmazımız Gedson olmalı. Puzzle için eksik parçadır kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson olacaktır artık, buradan dönmez sanırım. O bağlantıyı kurarsak da, orta sahada ciddi üstünlük sağlarız.

      Sil
  6. İki sene sonra en kötü aldığımız bonservislere satabileceksek alalım. Şu anki döviz kuru ve yabancı kontenjanı en büyük sorunlarımız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir