16 Aralık 2021 Perşembe

Oğulcan Çağlayan'ı sağ bek deneyemeden ligin ilk yarısı bitiyor


Oğulcan Çağlayan'ı hazırlık maçında sağ bek izleyince hepimiz çok heyecanlanmıştık. Çok iyi bir maç çıkarmıştı ve "acaba olabilir mi" sorusunu sorduk. Hücum katkısı, asistleri, o maç için orta kalitesi oldukça iyiydi. Boey sakat, Yedlin yetmiyor derken de en azından lig için denenebilecek bir hamle. Yedlin'i de dinlendiremedik, nefes alamadı. Hadi Avrupa'da savunma kimliğimiz daha ön planda, bir şekilde ayakta kalıyor da, lig hücum istiyor.

Altay maçında deneyebilirdik mesela. Fatih Hoca da bu tarz denemeleri seven, kazanımları yapabilen bir teknik adam. Boey sakat, Yedlin tek alternatif desek de, bu hamleyi bekliyordum ama gerçekleşmedi. Zaten hücum hattında da yer vermiyoruz, belli ki yeterli değil. İdmanları Fatih Hoca yönetiyor, biz nedir, ne değildir göremiyoruz. Son haftalarda maç kadrosuna giriyor olsa da, henüz süre alamadı.

Bu sezon 3 maçta 72 dakikası var ve maçların yarısında da kadroda dahi değildi. Sezon öncesine de iyi girmişti oysa. Sonra transfer durumu başladı, tazminatı konuştuk derken o süreç içinde koptu gitti. Dönüşü de olmadı. Yine geçen sezona dönersek, Oğulcan Çağlayan'ın şans bulup da iyi iş çıkardığı zamanlar var. Fizikli oyuncu, forvet özelliği, sağ kanatta oldukça çalışkan. Ön alan baskısı ya da forveti rahatlatmak isterken kullanılabilecek bir alternatif.

Oğulcan Çağlayan konusu bana enteresan geliyor. Madem süre almayacaktı da bu tantana neden yaşandı. Yavaştan ısındırmak lazım desem, önümüzdeki süreçte süre alabileceğini düşünmüyorum. X yerli transferi için takas olarak konuşmaya başlarız. Çok da alıcısı çıkar. Şu an değerlendirilmesi gereken yer sağ bek olsa da, Boey döndü. Ocak ayında da transfer hareketi olabilir, yer kalmayacaktır. Süreç "hayal kırıklığı" olma tarafında.

8 yorum:

  1. Sağ bek değil de asıl mevkisinde denesek arada? Yedekten hücum alternatifi olarak neden hiç düşünmüyoruz. Mostafa'dan faydalı olabilir mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet olarak bitiricilik sorun iken, o sorun katlanarak büyümeye devam eder.

      Sil
  2. Geçen sene bir ara forvette gayet iyi oynuyordu. Bırak sağ beki kanatta veya forvette bile şans verilmedi ki noldu birden bire böyle onu bilemiyorum ama yok antrenman performansı yok taktik teknik detaylar falan değil işte bunu çoğumuz biliyoruz. Bu çocuk çok yetenekli değil tamam ama çok yararlı bir takım oyuncusu hiç kadrolara bişe alınmamasının başka bir nedeni olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birden bire değil. İyi olanı hoca kullanır, neden kullanmasın. Sağ forvette oynatan ve katkı alan da hocaydı, transferi yaptıran da. Geldiği gün "bu seviyede değil" diye yazıyordu herkes. İş gayet taktik, teknik. Gerisi komplo teorisi.

      Sil
  3. bu çocuk için "faydalanamıyorum" diyen hocaydı. şimdi yüzüne bakmıyor. bu büyük çelişki. artısıyla eksisiyle gayet rotasyon oyuncusu. sildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yorumuna. Nedenini bilmiyorum en azından.

      Sil
  4. Sahada olduğunda kendini vererek oynuyor istekli başarılı bir futbolcu. yeterince denenmiyor ne kendi mevkisinde ne başka mevkide

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir