12 Aralık 2021 Pazar

Play off hesapları bir anda yerini ilk 2 hesaplarına bıraktı


Play-off hesapları bir anda yerini ilk 2 hesaplarına bıraktı. Bunu sağlayan da Samsunspor'un sağlamış olduğu istikrar. Hep söylerim, bu lig "istikrar" ligi. Üst üste birkaç maç kazabildiğin anda bambaşka şeyler konuşursun. Fuat Çapa'yı ilk etapta "aynı düzenle devam etmesi" üzerinden eleştirsek de, dokunuşu yaptığı anda her şeyi değiştirdi. Belki de ilk zamanlar elde olan herkesi görmek, şans vermek istedi. Yeni teknik direktörlerin de bu lüksü vardır.

Önemli olan sonrasında ne yapacağın. Değişimi sağlamak önemliydi ve üst üste gelen başarılı sonuçların ardından da ilk 2 iddiası geri döndü. Samsunspor için, Ocak ayına kadar gemiyi karaya yanaştırmak önemli diyorduk. İyi sonuçlar "doğru oyunla" birlikte gelirken, yerini "iyi oyuna" da bırakmaya başladı. Ankaragücü maçına bakın, Samsunspor çok iyi futbol oynadı. Ankaragücü, ligin iyi takımlarından biri ve zirvede en iddialı takımlardan birini yenmek de "öz güven" getirecek.

Yunus Emre Çift'i 11 izlerken, Polat Yaldır da oyuna sonradan dahil oluyordu. Bu sefer Polat Yaldır da 11 başladı. Böyle önemli bir maçta 11 başlamasına şaşırdım. Bence enerjisiyle ciddi etki etti. Hücumda bazı tercih hataları oluyor, zorlayabiliyor ama hareketliliği ve enerjisiyle etki etti. Patlayıcı gücü çok yüksek, üzerine gidilmesi gereken bir yetenek. İstikrar yakalayıp, iyi oynarken, elindeki gençleri de kullanarak bunu yapıyorsun.

Tomane ve Savicevic'in önemini zaten belirtmiştim, Samsunspor'un temeli bana göre bu 2 futbolcu. Bir de bu isimlerin arasında Fofana'yı ekleyeceğiz. Fofana, bu ligin sefiri olacak dediğimiz kanat tarzı. Süper Lig'de kendisini kanıtlamış bir kanat ve transferine mutlu olmuştum. 1'e 1'lerde etkili, hızlı, açık alanı kullanır, seni hücuma taşır ve kalite katar. Fizik durumu gereği sonradan başlasa da, şu görüntüsüyle de ligin en iyi 12. adamı olur ve Samsunspor'un elini güçlendiren etmenlerden biri.

Ankaragücü maçının ilk yarısı biraz daha dengeliydi. 2. yarıda ise Fofana'nın oyuna girmesi sonrası hücumunu güçlendiren ve alanı iyi kullanan bir Samsunspor vardı. Geçişi mükemmel oynadılar ve Fofana'nın sürüklediği her hücum tehlikeli ataktı. Tomane, çalışkan forvettir, rakibe sahanın her alanında basar ve seni hücumda tutmaya çalışır. Klas bir forvet olsa da, ana odağı gol değil. Böyle bir forvetin varken, kanatların ve orta sahan biraz daha bitirici olacak. Ofansif karakterli isimler, Tomane'ye daha yakın oynamalı. 1-0 sonrası da Samsunspor'un odağı buydu ve rakip ceza sahası çevresinde birçok imkan oluşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir