10 Aralık 2021 Cuma

PSV serisinin yangıncılarını sahneye davet edelim


Galatasaray - PSV serisini unutmadık. PSV'nin maç sonu yaptığı "Small club? Big result" paylaşımını da, bazı Galatasaraylıların yapmaya çalıştıkları yangınları da. Genel kurulu geciktirilmiş, kadrosunu kuramayan, elde olan isimlerle bir şeyler yapmaya çalışan bir takımdık. Çözüldük, tutunamadık. En doğrusu da, PSV maçını odak alarak transferde panikle hareket etmedik. Plan belliydi, gençleştik ve geleceğe yatırım yaptık.

Gün sonunda da, Lazio / Marsilya / Lokomotiv Moskova'lı gruptan namağlup şekilde lider çıkıyoruz. PSV ise Avrupa Ligi'nde grubunda 3. olarak Konferans Ligi'ne düşüyor. Gün sonunda kim kazanmış oldu? O gün yangın yapanlar, PSV maçı üzerine başarısızlık destanları yazanlar ne diyecek? Alper Çağlar "sakin ol, plana güven" diyor. O gün de sakin olmak, plana güvenmek gerekiyordu. Plana güvenenler, bugün gelen başarıda gurur sahipleri.

Böyle zorlu bir grupta skor olarak hiç geriye düşmedik. Deplasmanda gol yemedik, namağlubuz ve iç sahadaki Marsilya / Lokomotiv Moskova maçlarında da müthiş bir hücum etkisi izledik. Her maçın kendine has planı vardı. Tecrübe dedik, gençler adına vitrin önemliydi diye bahsettik. İlk Lazio galibiyetiyle önce ölü toprağını attık, Marsilya deplasmanı sonrası "gruptan çıkabiliriz" dedik, Lokomotiv Moskova deplasmanı da "liderlik" hesapları yaptırdı.

İç sahadaki Lokomotiv Moskova / Marsilya serisinde de maçların favorisiydik. Bu takımın olmazsa olamazı ve farklı kılan noktası "Avrupa kimliğidir". Geçen yıllarda biz bunu unuttuk, bu yıl ise yeniden hatırladık. Ligde kötü gidebilirsin, varsın kötü de git. Planın var, sen geleceği kurguluyorsun. Avrupa'da başarı ortada, bu takım istediğinde ve birlikte büyümeye devam ettikçe çok daha fazlasını başaracak. Ocak ayıyla birlikte taşlar çok daha net şekilde yerine oturur ve ligde de seri gelir, merak etmeyin.

5 yorum:

  1. Unutulan Avrupa Kimliği grup aşamasında hatırlandi diyelim. Yoksa PSV maçları felaketti ben onlardan biriyim ve o günkü rezalet hâlâ orada duruyor değişen bir şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da en önemlisi zaten. Marka kimliğimizi, değerimizi yeniden hatırlamak.

      Sil
  2. Marta kadar rotasyonlardan kurtulmuş olduk. Hem yeni kurulan takımın adaptasyonu hem de ligte seri yakalamak için güzel bir fırsat. Ocak transferleride uyum sürecini atlatırsa adım adım bakacağız. Kura çekildiği zaman hedefler büyük değildi ve gelinen nokta büyük konuşturmaya başlattı. Olası bir kötü kurada elendikten sonra bu sezonun avrupa noktasında başarılı geçtiğini unutmamak önemli.
    (Hüseyin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreç bizi iddialı kıldı. Şu an daha umutluyuz.

      Sil
  3. Şu sürede bu başarı inanın inanılmaz kendi adıma takımın geçiş oyunu konusunda gelişmesi gerektiği hatta bu konuda iyi hoca gelmeli vs derken sallandığımız dönemde pas oyunu peşinde koştuğumuz dönemde burada eleştirmiştim ve çok sevdiğim yıllarca kendini hep yenilemeyi başarmış hocam nasıl geçiş oyununa bu kadar uygun bir kadroyu oyunu tercih etmez vs yazmıştım ama hoca dönüştü ve içerideki marsilya deplasman moskova ve kazio maçlarını tamamen taktik dehalığı ile geçtik. Ligde adalet olsa hakkımız yenmese liderin en fazla 5-6 puan gerisindeydik onun için lig puan farkı kıstas değil benim için, şu takımı kurmak uyumlu hale getirmek ve 300 küsur milyon değeriolan takımların arasında 1. yapmak benim nazarımda lig şampiyonluğundan daha başarılı bir iştir bundan sonrası birazda kura şansı, uefa uzmanı emery villareali yada sevilladı falan erken gelmezse yarı final yapabiliriz bu seviye 4-5 takım var bu sene bu takımları geçemeyiz bence ama 1-2 sene içinde hepsini eleyecek potansiyele sahip olacağız inanıyorum, iyi ki varsın gs iyi ki varsın fatih hocam, tff ilişkisi hariç iyi ki varsın yönetim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir