13 Aralık 2021 Pazartesi

Sivasspor 1-0 Galatasaray, Avrupa'da farklı ligde niye mi farklı görüntü?


Avrupa'da farklı, ligde niye mi farklı görüntü? Bunu ciddi ciddi soran var mı? Fotoğraf, bu sezon ligdeki tabloyu özetler nitelikte değil mi? Şu ortamda futbol mu konuşacağız? Hakem konuşacaksın ve konuşacak olan da bizler değiliz. Galatasaray yönetimi çıkıp konuşacak. Burak Elmas yönetimini bu tablo için desteklemedik. Federasyonla görüşürler, kıyımın dozu artar. Diğer takımlarla ortak hareket ederler, hakem konuşmama kararı alırlar. Sistemi değiştireceğiz derler ama o sistem kendilerinden geriye bir şey bırakmaz.

Var hakemi Arda Kardeşler. Kendisi Trabzonspor'un kalecisi Erce Kardeşler'in kardeşi. Trabzonspor maçlarına atanmaz ama rakiplerinin maçlarına gönül rahatlığıyla atanır. Tek olay bu değil tabii, haftalardır yaşananlara bakın. Galatasaray yönetiminin sesi çıkmıyor. Şu ortamda Galatasaray ezilir tabii, niye ezmesinler. Konuşana cezayı kesiyorlar, konuşması gerekenler yine sessiz. Geçen yönetimi bu yüzden eleştiriyorduk, ne farkınız var? 2 gençleşmeye, gelecek kurgulamaya mı tav olacağız?

Gerçekten maçı konuşasım yok. Hatta bundan sonra ligde oynanacak tüm maçları konuşasım yok. Yine de yazayım. Lazio maçının ardından reaksiyon olur diye bekledim, hücumda yine verimsizdik. 4-3-2-1 gibi dizildik, Cicaldau'yu neredeyse Berkan Kutlu'nun arkasında kullandık ve tüm hücumun yönünü de Feghouli / Kerem Aktürkoğlu 2'lisine belirletmeye çalıştık. Rakip ceza sahası çevresinde o kadar pas hatası yaptılar ki, topa yüzde 70 sahip olman bir şey ifade etmedi. Yedlin başta olmak üzere, hücum için bek katkısı da yok. Oyunu nasıl açacaksın?

2. yarıda da değişikliklerde geç kaldın ve o kaptırdığın toplar, rakibin geçiş hücumlarına dönüştü. Üst üste pozisyonlar bulmaya başladılar ve biz de ısrarla bekledik. Ne zaman ki Halil Dervişoğlu / Emre Kılınç oyuna girdi, biraz daha hücumu zorlamaya başladık. Halil Dervişoğlu 2. forvet gibiydi, Emre Kılınç da orta sahadan dikine koşular yaptı. O andan itibaren de Galatasaray baskısı başladı ve bence gol geliyordu. Penaltı pozisyonu oluştu mesela, yine vermediler. Dönüşü de gol oldu.

Muslera'nın sakatlığına üzülsem de, orada hatalı olan kendisi. Luyindama'lık bir şey yok, Muslera'nın orada işi yok. Rakip golü atmayabilirdi, şık olurdu ama atana da neden atıyorsun demem. Maç sonu yapmış oldukları paylaşımla zaten "karakter" düzeylerini ortaya koydukları için, topu atmış atmamış bakmıyorum bunlara. 1-0 sonrasını zaten konuşmam, Muslera'nın sakatlığında ve hakemin katliamında kaldık. Sonrası kaos.

23 yorum:

  1. Yazdiklarina harfi harfine katiliyorum tek elestirim bu takimin en yaratici oyuncusu Morutan'in neden oynamadigi nasil olsa öyle ya da böyle hakkini yiyecekler bari gencleri kazanalim Feghouli'den biktik abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. morutan oynamalı katılıyorum hadi ilk 11 çıkmadı değiştir abi.
      diagne severim bugün kötü ama işte net kötü 70 olmadan çıkar.
      değişikliklerde geç kalıyoruz hep.

      Sil
    2. Eminim Morutan oynasa en azindan kaleye tehlikeli sutumuz ya da calimlarla yaratilan bireysel bir atagimiz olurdu koskoca Galatasaray tek gol atamaz mi abi.

      Sil
    3. Katılıyorum. Kilitli savunmayı açabilirdik.

      Sil
  2. Beni üç puandan kaleciden daha çok düşündüren yönetimin pasifligi hakkımız yendiğinde, euro söz verip Türk Lirası yaptıkları sponsorluğun üstüne çok ciddi bir zaaf şu ana kadarki etkisiz tutumları.

    Sakatlık çok üzücü ama belki uzun vadede takım için hayırlı olur bir kurtarış yapsa 10 tane hata yapıyordu, Çipe de kova ama bari yabancı kontenjanı açılır elimiz rahatlar. Hocanın sağlıklı Muslera'yi kesecegi yoktu başka türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sponsorluga takilmamak lazim daha iyi bir teklif olursa ertesi gün birakma garantisi verdi sponsor firma zaten Galatasarayli is yine dönüp dolasip yönetime geliyor ve söyledigin gibi nedenini anlayamadigimiz bir sekilde pasifler ve bariz hakkimiz yeniyor artik.

      Sil
    2. Çıkıp konuşacaksın, bunun ardına saklanılamaz maalesef :( Konuşan konuşuyor, onların da geliri TL.

      Sil
  3. Hakemleri ve Burak Elmas yönetimini eleştirelim ama ligde saha içinde top falan oynadığımız yok. Sezonun ilk devresi tamamlanmak üzere ve ligde yokları oynuyoruz. Oyun planımız yok, sahada herkes kafasına göre takılıyor, oyuncu değişikliklerini bile ezbere yapıyoruz. Yardımcı antrenörlerimizin maaş almak dışında bildikleri bir şey yok. Yediğimiz golde Luyindama da en az Muslera kadar hatalı. Öyle pas mı atılır. Morutan'a Feghouli ve Babel'e verildiği kadar şans neden tanınmıyor anlamış değilim. Marcao yoksa ilk 11'e Alpaslan yazılmalıydı. Ligde Taylan ve Berkan aynı anda olduğunda üretmekte zorlanıyoruz, teknik ekip yarım sezonda bunu anlayamadı! Böyle devam edersek hedefimiz 10.'luk olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirelim işte, eleştiri gelsin önce. Sonra gelir saha içine sıra. Eleştiri göremiyorum şu an?

      Sil
  4. Açıkça kıyım yapılıyor.Ses çıkaran yok.Tepki gösteren yok.Konuşacak birsey de bulamadım.

    YanıtlaSil
  5. biz neden babel'i santrfor oynatmıyoruz?
    yaşlı ama güçlü ve diri. her türlü sırtı dönük indiriyor asla sinmiyor.
    top kontrolünde zaten aşmış. sağa sola pas çıkarırken de ayarsız vurmuyor.
    e uzaktan şut zaten var. belli bi oyun zekası doğuştan var.
    ben asla bugünkü diagne gibi kaybolacağına inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde 3 tane forvet olunca ona dönülmüyor sanırım. Yoksa bence de en iyi oynayabileceği pozisyon orası.

      Sil
  6. Bu sezon Süper Lig’de VAR’dan lehine en az (1), aleyhine ise en fazla (15) karar çıkan takım Galatasaray olmuş daha baska sey konusmaya gerek yok sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu, önce saha içi :)

      Sil
    2. Ugur Karakullukcu bile bunu konustu kendi programlarinda ki normalde teknik taktik konusur bilirsin, hepimizi soguttular abi futboldan inan ne izledim ne de burdan baska yerde yorum yaptim Uefa maclarina kadar da izleyecegimi sanmiyorum, el birligi ile en dibe attilar bizi.

      Sil
    3. Hakemleri konuşmadan bu işi es geçemezsin..

      Sil
  7. Sevgili Burak görüşlerine değer veriyorum ama katılmıyorum. Bu doğru bir psikoloji değil. Aziz yıldırım tarzı bir yaklaşım. bunu söylerken sistemin bize karşı olduğu gerçeğini görmemezlik etmiyorum. ama aynı sistem zaten bize hep karşıydı! 2019 yılında biz nasıl geriden gelip Başakşehir'i geçip şampiyon olduk. Gene bu TFF, Servet yardımcı, M. Baykan herkes vardı. Gene aleyhimize çalınan bir sürü penaltı vardı. ama o zaman sahada kuvvetli bir oyun vardı. bu ligin istediği tarzda anadolu takımlarını ezen kuvvetli bir oyun vardı.
    Şimdi ne var? 30 maç yaptık sanırım ön eleme, lig, uefa vs.. UEFA maçlarını ayırıyorum orda tamamen bekleyerek oynayıp sonuca giden bir oyun sistemi ile oynadık. Ama sen de biliyorsun ki Türkiye Liginin istediği oyun kurgusunu hiçbir maçta, hiçbir maçta göremiyouz.
    Kadro tercihleri hatalı, değişiklikler hatalı, rotasyonlar hatalı...Çalışma yok. Duran top yok. tonlarca kaleci ve defans hatasından yenen gol var ve devam ediyor. Deplasmanda kazandığın maç var mı? Bir tek rize maçı sanırım.
    Yani böyle olmaz. TFF, MHK, bilmem ne mi bize böyle oynamamızı söylüyor. Ya sen ligde herhangi bir maçta 3 gol attın mı? bir maçı da 2 farklı öne geçtin mi? Adalet de adalet. Ne adaleti ya? memleket yangın yeri, bu kulübe karşı cellattan adalet beklemek her hafta bunu dillendirmenin kime ne faydası var?
    Benim gördüğüm şu: 4. kere sezonun ilk yarısını çöpe atan hocamız var. Çeşitli deneylerle, denemelerle, rotasyonlarla, kişisel kızgınlıklara kurban edilmiş bir takım oyuncularla geçen bir devre var elimizde. Bakiye nedir: UEFA kupasında başarı. Muazzam bir şey. Asla hafife almıyorum. Ama bunun bedeli de böylesine bir lig hezimeti olmamalıydı. Ligdeki bu olağanüstü başarısızlığı hakemler şunla bunla açıklayamayız. üstelik ne yaparsan yap değiştirmenin imkansız olduğu bir durum bu! Adam gibi teşhis yapıp ilerlemek lazım. yoksa seneye gidebileceğimiz bir Avrupa kupası da olmayacak. bunca yatırımın çöp olması demektir bu.
    Burda benim gördüğüm net bir teknik direktör başarısızlığı var. 10. sıradayız küme düşme hattı ile aramızda 5-6 puan var. Bunu izah edecek hoca. Sadece hakemle olmaz. Fenerbahçeye benzemenin manası yok. Bir zararı vardır.
    bu da benim fikrim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %100 katılıyorum. hakem hataları da var ama takımın sahada yaptığı hiçbir şey yok. yine çöpe atılan koca bi dönemdeyiz, ligin ilk yarısı çöp oldu yine. bi kere de lige iyi başlayıp da iyi bitirelim.

      Sil
    2. Hakli oldugunuz noktalar var bu kadro daha cok Avrupa icin kuruldu zira ligde rahat deplasman kazanirken Rangers icimizden gecmisti o zamandan beri Fatih Hocanin kafasinda bu tip bi kadro vardi bence ama gerek maddi sartlar gerek yabanci siniri daha genis kadroya imkan vermedi transferde hatalar da yapildi. Bu ligde basarili olmak icin iyi bir on libero ve en az 2 tane yaratici oyuncu gerek bizdeki en yaratici oyuncu Morutan'i da oynatmayinca zaten kisir oyunu asmamiz numkun degil Berkan, Taylan vs. gole etkileri sıfır abi.

      Sil
    3. Yazdıklarına kısmen katılıyorum,serzenişini de haklı buluyorum ancak, her takımın düştüğü noktadan ayaklanıp ritim bulduğu bir dönem vardır, bizim ayağa kalkmamız organize olarak engelleniyor. Merhum Mustafa Başkan'ı eksik gördüğümüz nokta bu idi, değişen bir şey yok aksine kötüye gidiyor. Saygıdeğer arkadaşım Burak'ın bahsettiği durumda bu. Yoksa, kimse takım takır takır çıkıp topunu oynuyor demiyor. Sen zamanında nasıl yendiysen hakemi de yen diyorsun, bu da doğru ama yeni yapılanma aşamasındayız, takım hem genç hem birbirini yeni tanıyor, bir anda o mentaliteyi bekleyemiyoruz ne yazıkki ama o günler de gelecek. Avrupa da rakip takımlar da bir sistem ile oynadıkları için belli bir taktik ile başarı yakaladık, ancak ne yazıkki ligimizde taktik anlayış yerlerde. Ayağa kalkmamız için de Başkanın elini taşın altına koyması gerekiyor.

      Sil
    4. Benim yazdığım son derece doğru bir yaklaşım. Ben de senin yaklaşımına katılmıyorum sevgili zachpaulsen. Senin yaptığın da, Fatih Terim'i yemek isteyen, bu uğurda Galatasaray'ı doğrayan federasyona alkış tutmak, onlarla aynı safta yer almaktır. Benim gördüğüm de, Galatasaray içinde de Fatih Hocaya karşı oluşan klikler. Kimseye benzeme, benzememe olayı değil. Hak aramak. Galatasaraylı da hakkını dibine kadar aramalı. Sessiz kalmak, federasyona alkış tutmak. Benim gözümde fark yok maalesef. Üzüldüm yorumuna şahsen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir