29 Aralık 2021 Çarşamba

Suçlu gerçekten de İsmail Çipe değil


Suçlu gerçekten de İsmail Çipe değil. Okan Kocuk forma giyebilmek adına ayrılmak isteyebilir. Sen orayı doldurduktan sonra bu kararı alır, kendisine izin verirsin. Muslera sonrası 2. kalecin Fatih Öztürk ya da İsmail Çipe. Dilediğin kadar gençleş, potansiyelli futbolcu al, geleceği kurgula. Atan ve tutan mesela. Bugün Muslera yok ve İsmail Çipe'ye kaldın. Bu günah İsmail Çipe'nin mi şimdi? Yoksa bizi ona mahkum edenlerin mi?

Galatasaray'ın kaleci antrenörü ne iş yapar, yıllardır bu altyapıda hangi kaleci antrenörleri çalışır bilmiyorum. Kerem İnan'dan bu yana altyapıdan çıkmış bir kaleci hatırlamıyorum. Şuraya sayısız altyapıdan çıkmış ve Galatasaray A takımında şans bulmuş kaleci yazarım. Hepsinin ortak özelliği neredeyse birbirlerinden daha kötü kaleci olmaları. Eray İşçan, İsmail Çipe gibi kaleciler yıllarca bu takımın kadrosunda yer aldı. Seviye bu olmamalı.

İsmail Çipe'yle sözleşme yenilendi bir de. Bunun kararını kim verdi? İş dönüp dolaşıyor ve teknik ekibe geliyor. İsmail Çipe en az suçlu belki de. Oynatıyorlar, o da oynamaya çalışıyor. Maç içerisinde düştüğü durumları da hak etti. Neredeyse 2 metre boyu var, kornerlerde düştüğü acizliği izledik. Panenka penaltı da yedi, rakip kalecinin penaltısını da. Hepsini hak etti. Maç penaltılara kaldığında zaten kimsenin tur atlamaya yönelik bir umudu yoktu.

Maç içinde aşırtma gol de yedi (1.97 boy), vücut çalımı sonrası gol de. Golün 50 tonu mu diyelim, her türü mü? İşin kötüsü de bu görüntünün ona yazmayacağı. Bizi ona mecbur bırakanlara yazacak. Yine yazayım, İsmail Çipe'nin maç içi düştüğü duruma üzülmedim, bunu sonuna kadar hak etti. Rakibin kalecisi yedek, sadece 1 maçta süre alabildi. Çıkıyor bu maçta, 278 tane kurtarış yapıyor, penaltıdan golünü dahi atıyor. Senin yedek kalecin de bu.

17 yorum:

  1. Gelen ikinci kalecelerin de iyi performans vermemsinin tek nedeni teknik ekiptir. Gazozuna maçta bile mustera kaleye geçti. Bu bile niye ikinci bir kalecemiz yok örneğine nedendir.

    YanıtlaSil
  2. Fatih Terim'in ve onun takımı yönetme zihniyetinin artık çağdışı olduğu ve iflas ettiğinin bir başka kanıtı. Liyakata göre değil kişisel yakınlık dostluk vs ilişkilerine göre bu işlerin yapıldığını gösteriyor. Burda yönetimler de kabahatlidir. Göz göre göre bu şekilde işlerin yürümediğini bilmelerine rağmen hocaya sıfır mücadele edilmesi vs..
    Artık ben Galatasaray futbol takımı yönetiminin böylesine çağdışı bir şekilde yönetilmesini istemiyorum. Başarısızlıksa 3 yıldır her türlüsünü yaşıyoruz. transferden başka bir şeyi düşünmeyen bir hocamız var. teşekkür edip vedalaşalım. İş en sonunda statta yuhalamaya veya istifa davetine doğru gider. Çünkü bugünlü problemler bugünün sorunları değil. 5 yıldır var olan problemler. bu takımın tamamını hoca aldırdı. ama 5 yıldır ortada futbol yok. Plan yok. Hazırlık yok. Gelişim yok. Çalışma yok. yok oğlu yok.
    Sürekli dış düşmanlar var. Böyle olmaz. bu başarısızlıkları, İsmail çipeleri falan sadece dış düşmanlarla, Fatih Terime ters giden başkanlarla açıklayamazsınız.
    Ben acilen istifa etmesinin hem bizim için hem de onun için en doğru karar olduğuna inanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray tarihinde yabancı kaleciler çoğu zaman tutmuştur, birkaç istisna dışında başarılı olmuşlardır bu iyi bir şeydir. Muslera'nın son 2 yıl hariç doğru düzgün sakatlandığını hatırlamıyorum hem başarılı hem tecrübeli. İlk alındığında 2siradaki kaleci eğer takımda dursaydı ve diyelim ki 20 yaşında olsaydı şimdi 30 yaşında olur hala Muslera'nın arkasında beklerdi. Kaleci konusu daha farklı tuhaf bir meseledir. Galatasaray yedek kaleciyi son iki yıldır arıyor ve bu konuda sürekli yanlış politika izliyor. Sezon başından beri düzgün bir ikinci kaleci şart olduğu konusunda herkes hemfikirken sürekli fantezi arayan bir teknik ekip buna karşı çıkıyor neticede Muslera sonrası bir isim bulamiyoruz hem de takım genel olarak başarısız oluyor. İsmail çipe kardeşimize hiç kızmıyorum adam bir şekilde ben bu takımda anca olağan üstü durumlar yaşanırsa oynarım diyor bunun harici 3 veya 4. Sırada beklemesi lazım. Bunu her kaleci kabul etmez ama İsmail eder bazen kötü eleştirilerin dozu çok artıyor tekrar yazıyorum İsmail çipeye yüklenmek kimseye birşey kazandırmaz komik gelecek ama sanki o koyu Galatasaray taraftarı ihtiyaç olunca cağırdıklarında tribünlerden inip maça çıkan bir isim gibi gerisini siz düşünün. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kültürü bir şekilde oturtacağız ve yerliye dönüş şu ortamda olmak zorunda.

      Sil
  4. Devre arasında kaleci transferi isterse Fatih Hoca kendi cebinden versin parayı. Onun suçu bu durum.

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray kaleci antrenörü ya da teknik ekipten kim yetkili ise Denizlispor'un yedek kalecisi ayarinda bir kaleci bulamiyor mu ya da Ismail'in o ayarda olmadigini anlayamiyor mu abi benim kafama takilan sorular bunlar oluyor surekli, yok bu sorulara cevap dahi veremiyorlarsa gercekten orada durmalari mantikli degil, her ok ne yazik ki teknik ekibi gosteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır bu sorun böyle. Fatih Hoca öncesi de böyleydi. Bu olay bambaşka mevzu.

      Sil
  6. Son haliyle Muslera olsa da İsmail'in yediklerinin hepsini yerdi, öyle direkt kaleciye yazacak bir gol yok (ki onlardan da çok yedi Muslera,kendini sakatladigi pozisyon dahil). Hakikaten çok enteresan herseyi ince ince çalışıp planlayıp kaleyi bu kadar güvenilmez bir ikiliye emanet etmek. Her gitmek isteyen oyuncunun önünü açmak zorunda mıyız sözleşme iki tarafı da bağlıyor sonucta. Çok üzüyor hoca beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera asirtma golü yemezdi abi Muslera'nin yakin tarihte yedigi bir asirtma gol örnek verebilirseniz ikna olurum.
      Muslera Avrupa Ligi'nin gruplarda en cok kurtaris yapan 2. Kalecisiydi, Ismail Cipe ile 3.luk bile imkansizdi o kadar net fark var hali sahada oynamiyoruz ki kalecinin verdigi güven duygusu bile o kadar önemli ki.

      Sil
    2. O konuda çok haklısınız, prime'inda Muslera varken birkaç sene önce kaleye uzaktan şut atmaya cesaret edemiyordu kimse mesela, ama bu seneki Muslera (ki yıllardır düşüşte) bana ve çoğu kişiye hiç güven vermiyor işte, çok net Muslera hatalarıyla verdiğimiz kaç mac var yarım sezonda

      Sil
    3. Ben de size katiliyorum eski Muslera degil kesinlikle ayagi kirildiktan ve annesini kaybettikten sonra asla eski haline tam dönemedi ama ne kadar da kötü olsa bir kaleci hafizasi var herifte, eskisi gibi tavsan cikarmasa da hic yoktan mac vermiyorduk Muslera varken en azindan.
      Bunun en iyi ornegi Gianluigi Buffon'dur abi ekranin dibine girip bu herif nasil gol yemiyor diye izlerdim, Drogba'nin bir kafa sutu vardi (resmen suttu yani :)) Juventus macindaki deplasmanda kesin gol dedim adam yemedi abi, muhtesem defanslari da yoktu ama adamlar gol yemiyordu kalecilerinin de sayesinde, Buffon Juventusu her zaman oyunda tutuyordu abi demek istedigim o, büyük takimda büyük kaleci olur.
      Trabzona ver bakalim Ismail Cipe'yi ilk 3e bile girebiliyorlar mi, imkansiz :)

      Sil
    4. Yerdi yemezdi mevzusuna girmem. İsmail Çipe'nin olduğu yerde Muslera olsa o maçtaki tablo böyle olmazdı diyeyim. İsmail Çipe'ye şut atmakla, Muslera'ya atmak aynı şey değil. Vuran futbolcu da bunu düşünüyor :)

      Sil
  7. ya arkadaş, bizim altyapıdan kesinlikle iyi kaleciler çıkmıyor zaten ona eyvallah anladık onu da, benim anlayamadığım bu kadar kötü kaleciler nasıl çıkıyor ??? eray, ismail filan nasıl bu kadar kötü kaleciler çıkıyor. yani bunların "çıkmaması" lazım. A takıma kadar çıkmadan alt yaş gruplarında bunların ayıklanması lazım. demek ki oralardaki kalecilerle ilgilenen hocalara da bi göz atmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor, Fenerbahce, Altinordu bunlarin hepsi birkac yilda bir ust duzey kaleci cikarir ya da transfer eder bu takimlarda calisan hocalar mutlaka Galatasaray heyetini de taniyordur en azindan bu paralelde bir ekip kurarsin arkadas neredeyse 15 senedir duzgun yerli kaleci yok Galatasaray'da sorunun merkez noktasi bu kesinlikle.

      Sil
    2. Onu ben de bilmiyorum. Yılların sorunu bu, birkaç yıllık iş değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir