5 Aralık 2021 Pazar

Ufukta dönüşü beliren bir de Omar var


İsmail Çokçalış'ı konuşurken, ufukta dönüşü beliren bir de Omar var. Performans ekibiyle çalışmalara başladı ve Ocak ayında takıma geri dönecek gibi duruyor. Hayatına sorunsuz şekilde devam etmesi dahi müthiş olayken, bir de futbola dönüş gerçekleşecek. 1 yıllık süreçti ve olabilecek en iyi şekilde atlatılmak üzere. Gözüyle alakalı geçirdiği ameliyatlar kolay değildi. Bu işin bir de psikolojik süreci var. Zor zamanlardı. Galatasaray'ın da en başından bu yana konuya yaklaşımı değerliydi.

Omar'ı sever, beğenirdim. Geçen sezona da çok iyi girmişti ve ilerisi adına umutluydum. Bir ara covid süreci geçirdi, ayrı kaldı derken, istikrarsız dönemleri oldu. Tam anlamıyla istediğimizi alabildik diyemem. Ocak ayıyla birlikte ivme yakalayacakken, talihsiz olay yaşandı. Şimdi nasıl döner bilmiyorum. Omar'ın yapabileceklerini biliyoruz, o noktaya ne derece ulaşabilir? Bunu da zaman gösterecek.

Sağ bek stratejisi ne şekilde gelişir derseniz, hiçbir fikrim yok. Boey geri dönecek ki, Omar ondan daha önce dönmek üzere. Boey'in alternatifini düşünüyoruz şimdi. Yedlin bir şekilde ayakta kalıyor olsa da yetmiyor. İmkan bulunduğu an onun sözleşmesinden çıkılır. Omar denenir önce, ne ölçüde geri dönebilecek ona bakılır. Işığı yaktığı an geri döner, bu tarz geri dönüşleri hoca çok sever. İsmail Çokçalış imkanı oluşursa da bu fırsat kaçırılmaz.

8 yorum:

  1. Yeter ki fazla fazla oyuncu olsun. Boey gerekirse sol bekte de denenir ters ayaklı bek olarak nagatamo misali, yaşı daha genç belki 2 maç sırıtır 3. maç alışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sayısını ne yapacaksın :)

      Sil
    2. Sağbeke ismail çokçalışı Monte eder solbek içinde sacha boey oynayabilirse sezonu kurtarmış olmazmıyız

      Sil
    3. Boey sol bek olmaz, yanlış olur.

      Sil
    4. Van aanholt ve yedlinin sözleşmelerinden çıkabilirsek gayet de olabilir. Bence tarzı ve yetenek seti sola evrilmeye de müsait, en kötü nagatamo veya linnes kadar katkı verir orada.

      Sil
    5. Sağ bekte iyiyken, neden sol beke evireyim :)

      Sil
  2. Bir gün üçlü oynarsak Omar sağ stoper oynayabilir. Azpilicueta etkisi yapabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir