14 Aralık 2021 Salı

Üretecek adamların 2'si sürekli hata yapıyor, 1'i de orta sahanın derinliklerinde kayıp


4-3-3 değil de, 4-3-2-1 gibi dizilmiş gibiydik. Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu kanatlardan ziyade, forvetin arkasında konumlandılar. Cicaldau da orta sahanın derinliklerinde, hatta neredeyse Berkan Kutlu'nun arkasında konumlandı. Cicaldau ne kadar yanlış kullanılabilirse, o kadar yanlış kullanıyoruz. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau 3'lüsü bizi kısır bırakıyor desem de, Cicaldau'nu öne kaydırmak açısından olabilir diyordum. En azından orta sahaya bir bağlantı transferine kadar.

Biz ise Cicaldau'yu Berkan Kutlu'nun gerisinde konumlandırıp, geriden top çıkartmaya çalıştık. Forvetin arkasını da 2 isimle tuttuk. Beklerin ise önü açıktı. Böyle bir kurguda beklerinizden alacağınız hücum katkısı olmazsa olmaz. O boşluğu doldurmak zorundalar. Yedlin de orayı dolduramadı, van Aanholt da. van Aanholt'un yine de bir mazereti var. Geriden oyun kurmaya çalışırken ısrarla onu görmeye çalıştık. O da bir orta saha kıvamında katkı vermeye çalışıyor.

Nelsson baskı yedi, Luyindama'yı serbest bıraktılar. O da doğal olarak van Aanholt'a döndü. Geriden bu şekilde çıkmaya çalıştık. van Aanholt'dan da hem bunu yapıp, hem hücum katkısı vermesini bekleyemem. Yedlin orayı doldurmalı ama o da her zaman olduğu gibi kayıp. Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu da o kadar fazla final pası hatası yaptı ki, topa yüzde 70 sahip olsan da hücumda verimli olamadın. Üretemedin daha doğrusu. Üretecek adamların 2'si sürekli hata yapıyor, 1'i de orta sahanın derinliklerinde kayıp.

2. yarıda değişiklik yapmak için de geç kaldık. Halil Dervişoğlu ve Emre Kılınç hamleleri geç de olsa doğruydu. O değişikliklerin ardından hareketlilik başladı. Hücumda üretebilmeye başladın, top tuttun. Halil Dervişoğlu yüzünü kaleye döndüğünde çok etkili. Morutan'la da orayı desteklemek lazımdı. Hatta çok daha öncesinden dönebilir ve bu sayede kilidi açabilirdik. Feghouli'yle zorluyoruz ama 2 maç üst üste ayakta kalabilmesini geçtim, 90 dakikayı dahi tamamlaması zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir