30 Aralık 2021 Perşembe

Yine de gelişecek, değişmeye devam edecek


Gündem içerisinde yazamadım, ancak fırsat oldu. Mostafa Mohamed'in opsiyonu kullanıldı ve kendisiyle gelecek sezondan başlamak üzere 3 yıllık sözleşme imzalandı. Beklediğimiz ve olması gereken hareket diyelim. Her şeye rağmen inandığım bir forvet. Neden her şeye rağmen diyorum, bazen öyle an oluyor ki "gol açlığı" tercih hatalarına sebep. Pas imkanın varsa bunu denersin, kaleyi gördüğün her an, en dar açıdan dahi vurmazsın.

Oyunu değişiyor ve gelişiyor da. Oyun içi katkı diyorduk, şu an bunu vermeye başladı. Mücadelesi, oyun içi katkısı, isteği, arzusu çok yüksek. Ailesini buraya getirdi, biraz yaşayışı değiştirdi ve etkisini hemen gördü. Opsiyonunun kullanılacağının belli olmasından sonra vitesi daha da arttırdı. Kafasındaki soru işaretlerini kaldırmak önemli. Gidecek miyim, kalacak mıyım diye sorgularken de performans düşer. Bir yere ait olmak önemli.

Denizlispor maçına gelirsek, önüne düşen her topa gelişine vurma sevdası oluşmasa 4-5 golü vardı. Tek başına 2.6 gibi bir xg değeri oluşturmuş. Her topa gelişine vurma sevdası. Az topa bas, sakin al. Bu kadar basitti. Eksikliği değil bu arada, yapamadığı bir iş olsa neyse derim. Geçen sezonki Fenerbahçe deplasmanını hatırlayın. Topu çekişi ve plasesi ne kadar etkiliydi. Bunu yapabilen bir adamın neden her topa sert şekilde vurma sevdası oluşuyor bilmiyorum. Penaltılardaki penaltıyı da yine çok kötü kullandı mesela.

Yine de gelişecek, değişmeye devam edecek. Potansiyeli var, kalitesi olduğuna da inanıyorum. Yaşı henüz 24 ve uzun bir Galatasaray geleceği onu bekliyor. Mücadele gücünün artması, oyun içi katkısı dahi gelecek adına umut verici. En kötü hali dahi yine pozisyon içerisinde olmaya başladı. Bu maç kaçar, başka maçlarda yeniden atmaya başlar. Opsiyonunun kullanılması doğru karardı. Şartlar da gayet makul.

23 yorum:

  1. Bu gol açlığı takımın çoğunda var şu anda. Kerem - Halil dahi birbirine pas vermez oldu. Kaleyi gören kahraman olmaya çalışıyor. Bunun nedeninin kötü gidişat olduğuna şüphe yok herkes ilk olarak kendisini o kötü-yetersiz psikolojisinden çıkarmak istiyor. Mohamede gelince yazdıkların doğru gerçekten yeteneği fiziği ben santrforum diye bağıran bir adam. Yavaş yavaş fundamentali de gelişmeye başladı daha verimli oynamaya başladı. Umarım o gol/başarı açlığı psikolojisinden takımla beraber en kısa zamanda çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açlık iyi yansımıyor işte. Buna teknik heyet ses etmeli, hamle yapmalı. Bu şekilde gitmez.

      Sil
  2. Büyük ihtimalle bu sezon sonu Fransa ya satılacak. Fiyatı da 6 milyon euro olacak.

    YanıtlaSil
  3. Denizli maçında en çok mücadele eden ve rakibi yoran Mostafa Mohammed.Goller kaçırdı ama oyunu ilerliyor.Tecrübe kazandıkça farklı yerlerde olacak.Bunu açıkça gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısım iyi de iş bitiriciliğe dayanıyor bir şekilde. Forvetsin :)

      Sil
    2. Amaç koşmaksa Berkan'i koyalim forvete en iyi o kosuyor ve mucadele ediyor, bence de dogru noktaya bakmiyoruz.
      Forvet dedigin isterse mucadele etmesin ama pozisyon geldi mi Mario Jardel ya da Gomis gibi bitirsin benim onceligim budur her zaman.

      Sil
    3. Oyun içi katkı değerli, artık futbol bunu istiyor. Senin önceliğin o da, futbolun önceliği bu değil artık.

      Sil
    4. Avrupa maclari ve ust duzey 4 lig icin kesinlikle haklisin katilirim ama Super Lig icin dedigin cok gecerli degil zira Okaka, Abubakar hatta birkac sene oncesinden yine Gomis ornekleri cok taze bu oyuncularin oyun ici katkilari yok denecek kadar az ama hepsinin takimi Super Lig'de kafaya oynadi.
      Mostafa istedigi kadar kossun Okaka'nin yaptigi rovesatayi yapamiyor iste sorun tam da burada bana göre.

      Sil
    5. Mohammed 24 yaşında ve 1 yıl öncesine kadar Mısır 'da oynuyordu.Kumaşı ve kalitesi çok iyi.Gol atma isteğini de anlıyorum.Ilk yarıda sürekli 3 forvet arasında kaldık ve kendini kanıtlamaya çalışıyor.2.yarı Mohammed 1.santrafor olarak devam etmeli ve özguven kazanmalı.Çok büyük bir golcü kazanacağımızı düşünüyorum.

      Sil
    6. O rövaşatayı da yapar, Okaka ise Mohamed'in yapacağı çoğu şeyi yapamaz.

      Sil
  4. Forvet önce bitirici olmalı Mustafa da bitiricilik özelliği ilk zamanlar fazlaydı ne hikmetse zaman geçtikçe bu özelliği de performansı da düştü. Teknik ekibin de hatası olduğu belli. Mustafa'yı beğeniyorum geleceğinin iyi olduğunu düşünüyorum sözleşme uzatmak mantıklıydı. İstikrar yakalarsa gol sayısını ve kendine güvenini arttırır. Bu yıl çok önemli eğer kötü giderse sezon sonu takımda duracağını düşünmüyorum. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bitiricilik de yetmiyor artık. Mohamed'in kötü bitirici olduğuna da inanmıyorum. Sadece aşırı bir gol isteği, topa sert vurma sevdası.

      Sil
  5. Sürekli bu kadar sorumsuz oynamıyor maçı ciddiye almaması da etkili oldu sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamadım yazdığını :(

      Sil
    2. Kusura bakma :)
      Son maçta çok lakayt oynadı. Halı sahada gibi sürekli vurdu. Maçı çok ciddiye almaması bunda etkili oldu sanırım. Veya çok gol atıp istatistik kasmaya çalıştı. Normalde takım oyununa daha yatkın olmaya çalışıyor.

      Sil
    3. Vurdu da, oyun içi katkısı çok yüksekti. Hep vuruyor, sorun o zaten :)

      Sil
  6. Mohammed'in yoklugunda Yerli forvet alternatifi icin Umut Bozok neden dusunulmuyor kiralanirsa gercekten cok uyguna gelebilir, Adem Buyuk bile yoklanabilir su asamada geri gelme ihtimali olabilir eldekiler kadar performans verir bu yerli oyuncular en azindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık o da çünkü, transferi şu an zor. Yaz dönemi, Halil Dervişoğlu yerine düşünülecek Bozok bence.

      Sil
  7. Muhammedi mental olarak felaket kötü yönetiyoruz iddaa ediyorum organize bir takım ve etkili bir hocanın elinde muhammed premier lig seviyesine bile çıkar, çok meziyetli ve hızlı öğrenen birisi belli ama adama değerli olduğu mesajını vermiyoruz, takım organize değil, adama gol atmam lazım psikolojisine soktuk hep kaleyi düşünüyor iyi oynadığı maçtan sonra medyada hoca muhammed böyle oynasın gol atmasın va dese bunu aşılasa ve iyi oynadığı dönemde desteklese farklı seviyelere çıkacak beşiktaş naçında penaltı kaçırdı 8 maç ilk 11 yok böyle saçma yönetim olmaz, bizim seviyemizde bir takımın 3 iyi seviyede forvet rotasyonu olmaz hepsini kullanmaya çalışırsan böylede verimsiz olur 2 iyi santrafor yeter ve daha verimli olur bakın biraz toparladığımız dönem halili unutup diagne muhammedte ısrar ettiğimiz dönem çok kötü tercih ve mental hatalarımız var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket kötü yönetsek şu an nefes almaya dahi hali olmazdı. En iyi kazanım bu ve bir şekilde geri de döndürdük.

      Sil
  8. Yeni bir istatistik gordum Süper Lig'in isabetsiz şut çekme ortalaması en yüksek forvetlerinde ilk 5'e iki oyuncu sokmusuz Mohammed ve Halil.
    Ama en cok kafa vurusu yapanlarda da en tepede Mohammed o konuda da hakkini vereyim ama genel olarak basarisiz istatistiklere bakilirsa da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerden vuruyorlar çünkü, nedeni o. Özellikle Halil Dervişoğlu mesafe tanımaz halde :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir