24 Aralık 2021 Cuma

Yusuf Yazıcı & Galatasaray, onlar da böyle bir işe evet der mi?


Yusuf Yazıcı'nın adı Galatasaray'la ilk kez anılmıyor. Bundan 1-2 ay önce de medyada adının yer aldığını görmüştüm. Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor harici bir forma ile Türkiye'ye dönmesi zor. Lille ile öyle bir sözleşme yapmışlar ki, Lille bu futbolcuyu Türkiye'den başka bir takıma sattığı ya da kiraladığı an "20 milyon avro'luk" ceza maddesi var. Lille'nin futbolcusu ama önce Trabzonspor'la görüşmek zorundasın. Onlar da böyle bir işe evet der mi?

Orada da tek bir ihtimal var. Lille'de beklentiyi karşılayamadığı bir gerçek. Kazanmak adına her şeyi yapıp, Yusuf Yazıcı'yı kullanmadıkları pozisyon kalmadı. 10 numara, kanatlar, 2. forvet, merkez orta saha diye uzar liste. 2. forvet oynadığında biraz olsun etki gösterse de, beklenti bambaşka düzeydeydi. Onlar adına iddialı ve gelecek için beklenti duydukları transferdi. İyi de bir bonservis bedeli verdiler. Şu ana bakınca, bu transferi tutturamadılar.

İhtimale gelelim. Trabzonspor'un bir de sonraki satış payı var. Lille bu işten zarar edecek gibi, futbolcuyu parlatmaları zor. Şu haliyle x takım bonservis ödeyip bu transferi yapar mı dersek, onu da zor görüyorum. Trabzonspor'un Yusuf Yazıcı'ya ihtiyacı var mı dersek, duygusal iş olur. Hamsik / Bakasetas 2'lisini mi kesecek ya da sağ kanatta Abdulkadir Ömür'ün önüne mi yazılacak? 

Onlar da istemeyecektir. Futbolcu bu şekilde değer kaybediyor derken, Trabzonspor'u ikna belki mümkün olur. Gelir, buralarda parlar ve sonraki satışı mümkün olur. Ya da direkt bonservisli iş olursa, sonraki satış payından faydalanırlar. Yusuf Yazıcı'yı isteyen Türk takımlarının eli kolu bağlı diyelim. Trabzonspor'un insafına bakıyoruz.

Oldu da ikna ettik, Galatasaray açısından nasıl bir transfer olur konusuna gelirsek. Galatasaray'da da kafamda net bir pozisyona oturmuyor ki. Orta sahanın merkezi olmaz. Cicaldau bağlantıda kalıyor, öne atmalıyız derken, onu orada tutmaya devam etmiş oluruz. Sağ kanada atsak, bitiriciliğini kullanmaya çalışırız ama orada da istikrarsız. Kat et, şut at halinden başka bir katkı almak zor. Çift forvet oynamıyoruz ya da 10 numaralı düzenimiz yok. İyi futbolcu, yerli, çok yetenekli gibi birçok artısı var da, pozisyonunu bulmak zor. Zaten yüksek seviyede tutunamama nedeni de bu.

11 yorum:

  1. Çok gereksiz bir transfer olur. Takımda hiç bir mevkii de yeri yok. Ayrıca düşüşte tekrar toparlar mı?toprlarsa ne verirlerin hepsi soru işareti. Açıkçası gelmesini istemem.

    YanıtlaSil
  2. bomboş topçu umarım almayız. milli maçlarda hayalet herkes görüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bomboş topçu değil ama abartıldığı kadar da iyi değil kesinlikle

      Sil
    2. Bomboş değil, gayet yetenekli de, kafamda bir yere oturtamıyorum.

      Sil
  3. Bize Marek Hamsik gibi birisi lazim Yusuf bizim su anki kadroya pek bir sey katmaz zaten manejeri acikladi öncelik Trabzon'da ama futbolcu da Avrupa'da devam etmek istiyor diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Hamsik orada hem lider, hem bağlantı.

      Sil
  4. Basin yada menajer uydurması gibi geliyor bana. Sözleşme şartlarını düşünmek lazım. Trabzonspor oyuncunun bize gelişini hiçbir şartta istemez. Bizde ne oynayacağını geçtim oyuncunun da açıkçası gelmek isteyeceğini düşünmüyorum. O yüzden basın uydurması, piyasa yoklaması diyip geçelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lille, Yusuf Yazıcı'yı kiralık bırakacak, orası kesin. Bence ilgimiz vardır.

      Sil
  5. Kendine has oyun düzeni isteyen bir oyuncu bize uymaz. Geçen sene Emre Akbaba varken cektiklerimiz ortada. Yusuf Yazıcı da aynı şekilde olacaktır. Oynatmak zorunda hissedeceksin ama oynatacak bir mevki olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 10 numarası gibi. O da bize uymuyor. + bir de toparlanma süreci olacak, zaman kaybı hep.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir