6 Ocak 2022 Perşembe

Alexander Sörloth & Galatasaray, rotayı yeniden Türkiye'ye çevirir mi?


Sortloth'un Leipzig transferinde Trabzonspor ile alakalı bir madde var mı acaba. Varsa şaşırmam da, o detayı bilmiyorum. Trabzonspor'un son dönemde yaptığı müthiş işlerin temsillerinden biriydi. Trabzonspor'dan hiç ayrılmadığını ve şu yapı içerisinde yer aldığını düşünsenize? Cornelius ile oynuyor bu adamlar, Sorloth onun bitirebileni diyelim. Öyle bir sezon geçirdi ki, Trabzonspor kiralık olarak elinde tuttuğu futbolcudan ciddi bir bonservis kazandı. Tutmak istediler de, futbolcunun çakrası Avrupa'ya doğru açıktı.

Leipzig, 20 milyon avro bonservis ödedi. Bundesliga günleri hayal kırıklığı, neredeyse hiç tutunamadı. Bu sezon ise Sociedad'a kiraladılar ve görüntü aynı. Toplamda 22 maça çıkmış ve sadece 4 golü var. Forma giydiği sürelere bakınca da genelde kenardan geliyor. Ciddi bir maliyeti olduğunu düşünüyorum. 2 yıldır büyük hayal kırıklıkları yaşarken, rotayı yeniden Türkiye'ye çevirir mi? Trabzonspor'da 1 sezon forma giydi ve toplamda 49 maçta 33 gol 11 asisti vardı.

Fizikli, ön alanda çok çalışkan, pivot özelliği taşıyan, çok güçlü ve bitirici bir forvetti. Bu fiziğe göre ağır da değil, gayet hareketli ve durdurulması güçtü. Bir forvette ne ararsanız hepsi var işte, komple paket. Avrupa'da tutunamıyor olması şaşırtıcı. Bir üst seviyede hiç yapamadı. Böyle düşüş yaşamışken de iş biraz fırsat havasına bürünüyor. Forvet ararken seçeneklerden biri mutlaka Sorloth olmalı. Kiralık devri de olabilir, sezon sonu için de düşünebilirsiniz.

Diagne, Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu'nun özelliklerini topladığımızda 1 Sorloth ediyor mu emin değilim. Tarz olarak en yakını Mostafa Mohamed diyeceğim de, o da çok kopuk ve istikrarsız. Oyunu değişiyor olsa da, belli özellikleri düşüş içinde. Forvet konusu mühim. Kaleci konusu da mühim. Buralar pek kumar ya da geleceğe yatırım kabul etmiyor gibi, garantiye oynamak durumundasınız. Atanın ve tutanın seni maça 1-0 önde başlatır.

4 yorum:

  1. Ligimizin ne kadar kalitesiz olduğunu daha iyi görebiliyoruz.Ligde en öne çıkan oyuncular Avrupa da orta sıralarda oynayan takımlarda dahi 11'de oynayamıyorlar. Sorlot, Ekuban , Onyekuru son ornekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru. Bruma burada herkese çalımlayarak gol atıyordu ama bizden sonraki kariyeri hayal kırıklığı

      Sil
    2. Ghezzal da öyle. geçen sezon ligin en iyi oyuncusuydu ama şampiyonlar liginde tel tel döküldü.

      Sil
    3. Sayarız böyle tonla isim. Tutunamayan gerçekten de çok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir