18 Ocak 2022 Salı

Amadou Diawara & Galatasaray, tam bir fırsat kiralaması


Diawara ismi yaz döneminin son günlerinde de gündeme gelmişti. Hatırlayın, orta saha arayışı üst noktadaydı ve her yere saldırıyorduk. İtalya'dan çok ciddi kaynaklar bu transferi yazmıştı ama o dönem Diawara'nın Roma'dan ayrılmaya sıcak bakmadığı söyleniyordu. O günden bu güne forma bulamamaya devam etmekte ve rotasyonun dip noktalarında. Tam bir "fırsat kiralaması" diyelim. 6 numara ararken şu ortamda daha iyisini bulmak zor.

Günlerdir aranan 6 numara profilini yazıyorum. Bu profilde bir ismi bulmanın zor olmasına rağmen. Hem merkezi kapatacak, agresif ve sert olacak, diğer yandan da pas özelliği iyi olacak, geriden oyun kurarken elini rahatlatacak bir 6 numaraya ihtiyaç var. Fatih Hoca dönemi devam etse Gedson Fernandes tarzı gerekiyor derdim de, Torrent'li günlerde Diawara daha uygun bir profil. Bonservisli ismi almayı bende istiyor olsam da, imkan yoksa yapacak bir şey yok.

Gedson Fernandes'e yazın çok odaklandık ve acısını yaşadık. Bu her dönem böyledir. Bir isme takılırsın, o ismi de alamadığında açıkta kalıyorsun. Belki Diawara için de bu olacak. Kiralayacaksın, tutacak sende, çok iyi iş çıkaracak. Yarın sıra bonservisini almaya geldiğinde ise zorlanacaksın. Yapacak bir şey yok işte yine yazıyorum. Diawara düşüşte, yeniden ayağa kalkmayı arayacak ve ona can olmaya çalışacağız. Büyük ihtimalle de o can olacağız.

Topla ilişkisi oldukça iyi, pas özelliği yüksek, teknik bir 6 numara. Diğer yanda da çok agresif, çalışkan, savunma aksiyonu güçlü. Takımda balans ayarı bozuk, bu da 6 numara kaynaklı. Diarawa ile merkezi kapatabilirsin, pas oyununu daha güçlendirirsin. Tabii bunun için bir süre geçecek ve futbolcunun toparlanması beklenecek. Yaşı henüz 24, genç futbolcu. Şu dönem "fırsat" diyoruz, 6 numarada aradığımız tüm özelliklere de sahip.

8 yorum:

  1. Türkiye'de iş yapar kesinlikle. Ayrıca defansın önünde sağlam bir 6 numara Türkiye Liginin buggıdır. Şampiyon olan her takımda vardır o 6 numara. Keşke guvenilse de Bartug Elmaz olsa o isim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka ayaklandırılır, tam da buralarda büyüyecek isim.

      Sil
  2. Tam bizim aradığımız oyuncu.Umarım transferi gerçekleşir. Hem sert hem pasör.

    YanıtlaSil
  3. 6 numara deyince hep Kayseri maci geliyor aklima, Assuncao'nun Mensah'tan dayak yedigi bir macti ve taa o zamandan bu yana orayi kapatamadik ya da kapatmak icin iki oyuncuyu kullanmaktan öte bir plan gelistiremedik. Duyduguma göre o pozisyon icin Torrent Bartug'u as takimla oynatiyormus ne olacak kim gelecek bilmiyorum ama ısıran bir 6 numara acilen bu takima girmeli Torrent'in hemen teshisi koyup calismaya baslamasi güzel öyle ya da böyle bu sorunu cozecektir.
    Diawara özelinde ise yetenegine lafim yok ama mac eksigi oldugunu hepimiz biliyoruz Avrupa maclarina kadar toparlanabilirse gelsin yoksa daha hazir bir ismi tercih ederim, butun bu olaylarin uzerine tum planlari tur gecmek uzerine yapmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 maç özelinden kimseyi asıp kesmem ben :(

      Sil
  4. Oyuncu gelmek istemiyor diye biliyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir