6 Ocak 2022 Perşembe

Büyük bir bilgi kirliliği, ondan da daha büyük bir kaos var


Guardiola'nın müthiş ve geniş bir ekibi var. Kaç kişilik bir ekipten bahsettiğimizi bilmiyorum. Sayısı ne kadar bilmem. Zaten konumuz da değil. Hatırlarsınız, geçtiğimiz günlerde Manchester City'de Guardiola'nın yardımcılarından birinin Galatasaray'da teknik direktör yapılmak istendiği yazılıyordu. Bazı yöneticilerin bu fikirde olduğu ve Burak Elmas'ı ikna etmeye yaklaştığı söylendi. Sonra çeşitli yalanlamalar geldi, hoca da üzerine açıklama yayınladı. Büyük bir bilgi kirliliği, ondan da daha büyük bir kaos var.

Işıtan Gün'ün Spor Gecesi'nde yaptığı açıklamalardan yola çıkacağız. Bu kaosun odak noktasında o görülüyor çünkü. Programdan hemen önce, resmi hesaptan da bir açıklama yayınlandı ve Işıtan Gün korundu. Bu tabloda taraflar mı var bilmiyorum. Varsa da başkan tam ortasında kalmış halde. Zaten bu olaylar da onun sessizliği neticesinde belirmedi mi? Işıtan Gün göreve geldiğinde, Fatih Hoca ile devam edileceğini biliyordu. Fatih Hoca da göreve gelirken, Işıtan Gün'den haberdardı.

Işıtan Gün diyor ki, Manchester City'deki Guardiola'nın yardımcılarından biriyle görüşüldü. Hatta Burak Elmas da bu görüşmede vardı ve sonrasında Fatih Hoca'ya haber verildi. Bu açık şekilde hocaya git demenin farklı bir şekli. Fatih Hoca'nın ekibi yetersiz diyoruz da, sonuçta ekip onun ve bu konuda kararı kendisi verir. Bunu kabul etmiyorsanız da Fatih Hoca'yla devam etmezsiniz. Hocadan habersiz şekilde, onun ekibi adına hamle yapmaya çalışmanın başka açıklaması yok.

Guardiola'nın yardımcısı da neden o rahat ortamı bırakıp, buradaki kaosun içerisine girsin? Belli ki vaatler verdiniz. Şu kadar zaman yardımcı kal, sonrasında 1. adam olursun gibi. O vaadi almadıkça da o ekipten bir ismi buraya çekemezsiniz. Böyle bir düşünce olabilir, saygı da duyuyorum. Hocanın arkasından bu şekilde hareket etmek hoş değil. Hocam devam etmeyelim denilse zaten gereken yapılır. Böyle dolambaçlı yollar, Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesine yanlış yapılması anlamına gelir. Yollar ayrılabilir de, saygıyı yitirmeden, olabilecek en güzel şekilde.

15 yorum:

  1. Bence yönetimin aklında böyle bir şey yoktu ama 20 puan fark yediğin ortamda Selçuk çıkıp transfer lazım deyince çıldırdılar

    ben böyle düşünüyorum belki başka türlüdür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan'ın o açıklamaları bence de kırılma oldu.

      Sil
  2. isim vermemek için hedef şaşırtıldı. city mis gibi sezon geçiriyor oradan ayrılıp niye buraya gelsin bir insan? zaten konuşulan adam city'de şu an çalışan ekipten biri değil ki.

    domenec torrent bahsedilen isim. şu an boşta o. boştaki adam gelir. guardiola "ben kefilim" demiş burak elmas ile olan görüşmede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum artık isim kimdir, necidir. Yönetimin düşüncesi artık netleşti ama net hareket edemiyorlar.

      Sil
  3. bu iş 2003-04 sezonuna doğru gidiyor. puan kayıpları devam ederse yollar ayrılacaktır. avrupa ligi macerası sona ermeden böyle bir şey olmaz umarım.

    YanıtlaSil
  4. Su an elimizde kalan tek sey Avrupa ve Avrupa icin daha güclü bir kadro kurulmasina da futbolcu satmadan hayir diyor yönetim ama turu gectigimizde bambaska seyler konusuluyordu. Eger lider cikarsak söyle hamleler yapilacak vs. Su an hepsi unutuldu o söylemlerin ve su andaki durumda ben yönetimin Fatih Terim'e saglam bir sekilde sahip ciktigini görmüyorum.
    Görünen köy kılavuz istemez muhtelemen Avrupa'dan elendigimiz hafta hoca ile yollar ayrilir bana göre ancal ligde cok iyi sonuclar alinir ve 1 2 de tur atlarsak o sekilde devam eder bu yönetim Fatih Hoca ile, 3 senelik proje yaptik vs. bizim kulüp genelinde ici bos söylemler bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro kurulmasını geçtim, eldeki iyi isimleri de kaybetmek olası. Avrupa'ya da maalesef havlu atacak gibiyiz.

      Sil
  5. Ciddi bir yatırım yapıldı ve bu projeden Fatih Hoca çekildiği anda her şeye sıfırdan başlamak gerekecektir bu zor ve uzak bir ihtimal fakat şu da var ki ligin ilk yarısında ciddi bir başarısızlık var. Fatih Hoca bunun sebebini araştırmak zorunda şu anda oklar yardımcılarına yönelmis durumda ve insanlar nispeten de haklı. Bu proje amatörlere emanet edilmez Selçuk İnan ve Necati Ateş profesyonel futbolculardi fakat antrenör olarak şu anda başlangıç aşamasındalar. Fatih Hoca bu ikiliyi alt yapıya filan gönderip gözlerden uzaklaştırmali ve bu işi çok daha iyi yapan antrenörlerle çalışmali. Devre arasında ne vereceği belli olmayana x transfere verilecek para boyle bir ekip kurulması için harcanmali. Fatih Hoca bu fikrin şu anda karşısında fakat bu rüzgarın önünde duramaz sonuçlar böyle kötü gelmeye devam ettikçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje devam etmeli işte, o vizyondan vazgeçmemeli. Burada isimler önemsiz olmalı.

      Sil
  6. Galatasaray dışında hiçbir takım hocasına bu kadar destek vermez.Son 2 yıldır şampiyon olmadık ve bu sezon Avrupa hariç lig ve kupada şimdiden havlu attık.Fatih hoca en büyük efsanemiz.Her zaman Hocaya destek olan bir taraftar ve yönetim var.Ancak Hoca ve yardımcılarının da konuştuklarına dikkat etmeleri gerek.Her başarısızlık sonrası transfer işaret ediliyor.Taraftarda, yonetimde sıkıldı bu işten. Hocanın yanına aklı başında yardımcılar alıp daha sağlıklı hareket etmesi şart.Fenerbahçe de Ali koç başarısızlıklar sonrası hoca değiştirip duruyor.Biz ise futbolcu değiştirip duruyoruz.Tarz faklı ama iyice Fenerbahçe 'ye benzedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zahmet versin, isim Fatih Terim. Galatasaray dışında ülkede hangi takımın böyle bir teknik direktörü var.

      Sil
    2. Taraftarında sabrı kalmadı.Biraz daha böyle gidersek küme düşme potasına gireceğiz.

      Sil
  7. Burak Elmas hayal kırıklığı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir