11 Ocak 2022 Salı

Domenec Torrent Galatasaray'da


Kendisi hakkında bir ön yargı oluşturmak istemem de, şartlar olabilecek en kötü şekilde gelişti. Maça normalde 1-0 yenik başlarsın, Domenec Torrent ise 3-0 yenik başlayacak. Fatih Hoca'nın yardımcısı olması üzerinden düşünülürken, bir anda kendisini 1. adam olarak bulacak. Gerçi yardımcısı olarak düşünülürken dahi asıl amaç bu değil miydi? İşler iyiye gitse bu hocaya ihale edilecekti, daha da kötülese hoca ile yolları ayırıp, kendisi 1. adam olacaktı. Zaten yardımcılığa da bazı vaatleri almadan gelmeyecekti.

Taraftar da bunu görüyor. Haliyle daha İstanbul'a ayak basmadan dahi tepki oluştu. Fatih Hoca sonrası Mancini gibi bir profil dahi kendisini sevdirmek için çok zorlandı. Tam sevdirdi, bu sefer de onunla yollar ayrıldı. O koskoca Mancini, bu ise Domenec Torrent. Kendisini küçümsemiyorum da, sürekli "Guardiola'nın yardımcısı" olduğu üzerinden pr'ı yapıldı. 1. adam olarak çok büyük bir geçmişi yok ve yaşı 60. Guardiola'nın uzun yıllar en güvendiği isimlerden biriydi, birlikte müthiş işler yaptılar, mutlaka futbolun taktiğine, bilimine yönelik düşünceleri, bilgi birikimi var.

Sorun şu ki, içinde bulunduğumuz ortamda bunları ne kadar yansıtabilir? Takımın ligdeki gidişatı kötü, transferde öyle aktif hareket edilemiyor. Oynatmaya çalıştığı oyun da pozisyon ve pas üzerine. Takımın bu futbola yatkınlığı ne derece olacak, istediklerini başarabilecek mi? Kendisine karşı doğal olarak bir ön yargı var, arkasında destek ve sabır yok. Ben günü kurtaralım, yerli hocayla devam edelim derdim. Takımı tanı, lige alış derken geçen zaman içerisinde işler daha da kötülerse?

Yönetimin de uzun vadeli orada kalamayacağına inanıyorum. Yazın bir genel kurul görür, yeni başkanı selamlarız. Günü de kurtaramayacaklar çünkü, bence bu tercih yanlış. İsterim ki çok başarılı olsun, keyifli bir futbol izleyelim. Futbol birikimine, geçmişine, işin taktiğine, tekniğine inanıyorum. Ekibi de mutlaka iyidir ama cv'de yazan tek olay Guardiola'nın yardımcısıydı olmamalı. Sadece bu pr üzerinden yürüyoruz. Genç bir teknik adam olsa tamam, o şansı verelim de kendisinin yaşı 60.  Bazı adamlar müthiş bir 2. adamdır, öyle de kalmalıdır. Domenec Torrent de böyle durmakta.

31 yorum:

  1. Böyle bir ortamda ne diyebiliriz ki birkaç maç kaybederse yeni bir hoca daha gelir. Geçiş dönemi olarak görelim ben bu adamın sadece taktik anlayışına güveniyorum ama oyuncular uyumsuz olabilir. Dikiş tutmazsa yeni döneme isim yapmış kendini kanıtlamış iyi bir isimle girmemiz şart romenlere milyon eurolari verenler iyi bir hoca getirirler herhalde ! Torent hayırlı olsun arkasında durmak zorundayız başka çare yok yönetimin ne yaptığı belli değil bugün bile anlamadım ne konuştuklarını. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiş dönemi görüyorum da, günün de kurtarılma gerekliliği var.

      Sil
    2. lucescu için "rumen çingenesi" diyorlardı. sonrasını gördük. enseyi karartmamak lazım. yoksa tabii ki terim sonrası torrent değil guardiola bile gelse insana tat vermez.

      burada esas konu bu adam kötü hoca olsa bile çalışabilmeli. işini yapmalı. kötüyse gider zaten bu kadar basit.

      sorun gelen adamı çalıştırmamak için elinden geleni yapan gs medyası. şimdiden hepsi sorgu memuru oldu. tudor hatta türk olmasına rağmen hamzaoğlu da neler çekti.

      taraftar buna izin vermemeli artık.

      Sil
  2. Bugün Başkan'ın toplantısıyla ilgili yazı yazacak mısın bilmiyorum ama ben yorumumu buraya yazayım:

    1 saat 20 dk sürdü toplantı ve sonuç olarak hiç bir şey söylemedi başkan. Tamamen hayal kırıklığı oldu. Ne sorsalar bu sorunun yanıtının galatasaraya bir yararı yok dedi ve geçiştirdi. Sorarlar adama eee sen bu toplantıyı neden yaptın şimdi diye....

    Domenec Torrent'e gelirsek, en geç sezon sonunda yolları ayırırız diye düşünüyorum. Başarılı olmasını istesem de hiç ümidim yok. Guardiola'nın yardımcısı olmak başarı garantisini getirmiyor. Bizim takımımıza genç, dinamik ve modern futbola ayak uydurmuş bir teknik direktör gerekiyor. Domenec Torrent değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım, gün içerisinde yayında olacak. Benzer düşünüyoruz. Sadece hoca için bir ön yargı ortamı oluştu, bunu da yönetim sağladı.

      Sil
  3. Ben o kadar karamsar değilim.
    Fatih Terim'i galatasaydaki 5 numaralı formayı giydiği günden beri tanırım.
    Ama olmuyor artık, öyle veya böyle ayrılık gerçekleşti.
    Torrente gelirsek,ben açıkçası hücumcu Lucescu etkisi bekliyorum.
    Yaş ve tecrübesinden kaynaklı gelir gelmez bir etki göstereceğine inanıyorum. 2/3 tane altyapıdan bence de direk görev verirse şaşırmam.
    Bir yola girildi hayırlısı bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılık kaçınılmazdı da, keşke daha güzel gerçekleşseydi.

      Sil
  4. Bilmedigi cok detay var burada basarili olmasi zor zira adaletli bir lig degil istedigi kadar iyi taktik verip guzel oynatsin Halil Umut Meler gibi bir hakem cikip her seyi aninda tersine cevirebilir Super Lig'de ve kendisini bunlarin hicbirisini bilmiyor.
    Ayrica bazi oyunculari hic dusunmez sistemine uymuyor diye oynatmaz kendi oyununa yatkin isimleri ister, transfer ister diyor analizciler hakkinda kisacasi hizlandirilmis bir Vitor Pereira belgeseli de biz izleriz gibi.
    Ama tutarsa da Baris Alper, Morutan gibi isimler ayaga kalkabilir bir yanim da böyle diyor ve ben ikincisine inanmak istiyorum. Her seye ragmen Okan Buruk olmadi Bulen hoca gelmeliydi bu gecis doneminde burasi rasyonel kurallarin oldugu adaletli bir ulke degil cunku yabanci adami cig cig yerler bu seviyelerde Anadolu Takiminda basarili olmaya benzemez Galatasaray'da Farioli de olmazdi mesela vs vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyip göreceğiz artık. Kısa zamanda imza atması zor. Kredi verilmeli, ortamı tanıması zaman alacak.

      Sil
  5. Riekerink'ten hallice bir hoca. Başarılı olma ihtimali sıfıra yakın. Ligi, dinamikleri taniyana kadar sezon biter. Küme düşme riskiyle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Başkan bizi çok şeye inandirdi ama kendisi olumsuz olarak tarihe geçecek gibi görünüyor. Mayıs ayını görseler bile bir gelecekleri yok. Bizleri çok zor günler bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riekerink'ten hallice değil, o kadarı abartı olur :)

      Sil
  6. Çok büyük risk alındı. Ligi bilen Okan Buruk veya Bülent korkmaz olur düşüncesindeyim. Bu saatten sonra Galatasaray taraftarı olarak desteklemekten başka çare yok.Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
  7. Fatih Terim'e sonsuz saygı duysak da 4 sezondur oynattığı futbolda bir adım bile ileri gidilememisti bunu kabul etmek zorundayız. Yeni hocayı tanımasam da biraz kredi vermek gerek diye düşünüyorum. Sezon sonuna kadar oynatacağı oyunu görmek açısından beklemek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette kredisi olacak, biraz sabır gösterilecek ama direkt saha sonucu alma gerekliliği de var.

      Sil
  8. (Emre)
    Yønetimi pasif kalmakla elestiriyorsunuz da cok zor ve cesur karar vererek hocayi gønderdi. Koltuk sevdasi olsaydi hocayla devam edip arkasina saklanmaya devam ederdi Mustafa Cengiz gibi. Ben karamsar degilim. Yønetimin de kisa vadeli kalacagini dusunmuyorum. Surekli kavga, surekli dram, surekli sinir, surekli bahanelerin oldugu yerde uzun vadeli ve istikrarli basari gelmez. Her ne kadar basarili olmus olsalarda ønumuzdeki yillarda Sergen Yalcin, Senol Gunes, Jose Mourinho, Fatih Terim gibi herseyi bahane, hakem, sansa baglayan isimlerden yeni basarilar gelecegine inanmiyorum. Evet Sergen Yalcin'da. Bir daha sampiyonluk gørecegine inanmiyorum. Yøneticiler icin de gecerli. Kavga ve dramin cok oldugu Fenerbahce'yi gøruyoruz yillardir.
    Burak Elmas'in tarzini seviyorum. Elestiriyi geldiginde bahane yok. Kavga yaratmak yok.

    Takimi, ligi tanimasi zaman alacak vs gibi seylere de inanmiyorum. Yillardir guya ligi bilen Samet Aybaba'dan sonra Montella'nin etkisini gøruyoruz takiminin uzerinde.

    ben ilk olarak Cagdas Atan'i dusunmustum. Torrent oldu artik. Torrent'in taktik ve antrenman bilgisinin ligimizin ustunde olduguna inaniyorum. Oyuncu ve oyun gelisimine cok buyuk katkisi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim.Yönetim cesur davrandı ve Fatih Hoca için bu daha iyi oldu.Birkaç maç daha kötü sonuç gelse Fatih Hoca taraftar tarafından ıslıklanacak ve istifası istenecekti.Fatih hoca yıllardır bahane bulup transferler yaptırdı.Sonuçta gelişmiyorsak değişeceğiz dendi.Nereye kadar bu şekilde devam edilebilirdi? Yönetimi tek eleştirdiğim nokta Fatih Hoca ile yollarını ayırma şekli daha düzgün olabilirdi. Yeni hocadan ümitliyim.Sonuçta yardımcılık yapmış olsa bile dünyanın en büyük kluplerinde ve dünyanın en iyi hocası ile çalışmış birisi.

      Sil
    2. Yönetim cesur davrandı da, şık davranmadı. Fatih Hoca da sıradan bir isim değil. Böyle alttan oyma işleri yakışmadı. Basın toplantısında da itiraf etti başkan.

      "Takimi, ligi tanimasi zaman alacak vs gibi seylere de inanmiyorum. Yillardir guya ligi bilen Samet Aybaba'dan sonra Montella'nin etkisini gøruyoruz takiminin uzerinde." denmiş ama Montella da kötü başladı, bu unutulmasın. Zamandan kasıt 1 yıl falan değil.

      Sil
    3. (Emre)
      Abi daha guzel veda olabilirdi. Katiliyorum. Gecmis yorumlarda da yazdim. Her ne kadar fatih hoca ve benim gibi sevenleri acisindan uzucu olsa da hemen ertesi gun yeni hocayi aciklayabilen yønetimimiz var. Demek ki Burak Elmas calisiyor. Bunu kimse gørmek istemiyor mu? Fenerbahce ve Besiktas daha hala teknik direktør ariyor. Ben Burak Elmas'a 3 yillik kredi veriyorum. Sampiyonluktan ziyade de oyuncu ve oyun gelisimini, ve Avrupa arenasinda olmayi daha cok ønemsedigini dusunuyorum. Ve bu dusunceyi dogru buluyorum. Yayin geliri, bilet geliri, turnuvaya katilim parasi hicbir sekilde borc ødemeye yetmez. Oyuncu satisilari lazim, tuketici yerine uretici bir kulup olmamiz ønemli. Ve bunun gerceklesmesi icin oyuncu ve oyunun gelismesi lazim. Gelismeye calismak yerine surekli transfer isteyen Fatih hoca ve ekibiyle ayrilmak dogruydu.. Bugunku borcun olusumunda da Fatih hoca'nin da payi var.

      Montella maglubiyetle basladi biliyorum, ama takimi toparlamasi ve oyunculardan katki almasi hicte uzun surmedi.

      Sil
    4. İyi başlamadı Montella ama doğaldır. Bugünden yarına bir şeyler hemen değişmez, zaman lazım.

      Sil
  9. Şu durumda okanı hoca yapmamak inanın o kadar amatör bir işki garip garip şeyler yapıyoruz 2 maç kötü gitsin takım bakın 3 demiyorum taraftar yönetimi köşeye sıkıştırır teknik direktörde yeni geldim der işin içinden çıkar birde tazminat öderiz göndermek için okan gibi taraftarıda idare edebilecek ligi bilen biri bu süreci daha iyi yönetirdi ha okan başarıszmı oldu torrenti getir yine yaz ayında oda takıma çalışsın yaza kadar geniş zamanda felaefesini oturtma zamanıda bulur kanımca bu tip felsefeye sahip adamlar kısa sürede hiçbir şey oturtamaz sıkıntılı günler bizi bekliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca için fırsattı ama galiba eski defterler açıldı.

      Sil
    2. Canım kardeşim ya bilmiyorsunuz ya anlamıyorsunuz. Okan hocanın çocuğunun ciddi bir rahatsızlığı var ve bu süreçte takım çalıştırmak istemiyor. Başka takımlardan da teklif vardı kendisine ancak tedavi için ailesine zaman ayırmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek reddetti. Her şeyde bir komplo teorisi aramak zorunda mısınız? Eski defterler vs diye. Hem haksızlık hem de ayıp ediyorsunuz.

      Sil
  10. Açıkçası Selçuk İnan'ın açıklamalarından sonra futbolcularında çok rahatsız ve huzursuz olduklarını düşünüyorum.Hatta yönetim hoca değişimi için takımdaki bazı oyuncularin nabzını yoklamıştır düşüncesindeyim.Sonuçta futbolcularda insan ve Fatih Hocayı ne kadar sevselerde sürekli taraftarın önüne atılan ve transfer söylemleri ile yetersiz gösterilen futbolculardı.Umarım Torrent'in yanına ligi bilen tecrübeli Türk isimler getirilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka vardır öyle bir rahatsızlık, direkt futbolcular ateşe atıldı. Saha içi reaksiyonuna bakacağız.

      Sil
    2. Ligi bilen Türk yardımcı yıllardır var bu takımda yardımcı olarak ne fark yarattılar? Hasan şaş necati ateş ümit davala Selçuk İnan bu ligi bilmiyor muydu? Biliyordu da ne oldu? Adam kiminle istiyorsa onunla çalışsın ki eminim pek çok konu ile ilgili yardımcıları vardır. Ekibi ile çalışması en doğrusu olacaktır.

      Sil
  11. Taktşk bilgisi, antreman bilgisi, saha içi yerleşim, pozisyon alma,görevlendirme, rol tanımı, duran top gibi bir çok konuda bence etkisi olur. biraz zaman verilirse. bu sene lig açısından kayıp bir yıl olduğu için yapacağı her ekstra şey artı olacaktır.
    takımın biraz daha iyi oynaması, sonuç alması üst sıralara bizi tırmandırması ve avrupa kupaları potasına sokması bana yeter.
    ligi bilen tanıyan yerli hoca klişesine inanmıyorum. montella da gelir gelmez etki ettiler.
    ligde taktik bilen kişi sayısı çok az. bu adam taktiğin dibinden geliyor. umarım şans yardım eder hatay ve paşa maçlarını kazanabilirsek daha güzel bir döneme imza atabiliriz
    gençlerin sahiplenmesi lazım. artık fatih hoca dönemi bitti. bir daha gelmeyecek. buna inanmaları gerek.
    ben o kadar karamsar değilim.
    fatih hoca ile yaşanan 4 yıllık taktiksel tıkanıklıktan sonra bence nefes alacağız. Umarım yönetim de kaleci ve orta saha konusunda takviye yapabilir. onun haricinde takımın acil bekleyen bir transfer ihtiyacı da yok. hatta en acili kale. kale dışında kimse almasalar bile ben Ok'yim.
    bir sürü altyapı oyuncusu hazır görev bekliyor. Elde geliştirilmeye bekleyen onca oyuncu var. eminim ki ekibi ile birlikte geldi. oyuncu gelişiminden sorumlu kaliteli yardımcıları da varsa lige taktik anlamda ciddi katkı yapabilir.
    ben pozitif bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 yıllık taktiksel tıkanıklığa inanmıyorum. Tıkanıyor takım 2 şampiyonluk, 1 pandemiye kurban giden şampiyonluk, bir de tek gollük şampiyonluk kaçırdı :) Bazı eleştiriler inanılmaz abartılı ve tıkanık geliyor bana.

      Sil
    2. haklısın ama işte senin de dediğin gibi yolun sonuna geldik. sahadaki izlediğimiz oyun bize ne zevk veriyordu ne de umut.
      xG falan ben anlamam o işlerden. belki artık eski kuşak sayıldığım için. sonuçta 3 yıldır Gs gibi bir takım şampiyon olamadı.
      dış faktörler var mıydı? sonuna kadar vardı. bunları hep konuştuk biliyoruz. ama gün sonunda rakamlar 4 yılda, 1 sezonu hocanın takımın başında geçirmediğini yazıyor. Değirmenlerle savaşmanın bize fayda değil zarar verdiğini yaşayarak gördük. Memleketteki siyasi irade değişmeden futbolun yönetiminin demokratikleşmeyeceğini ve düzelmeyeceğini de gördük. Gs yönetimi de bu duvara çarptı. Sahip çıkılmama, arkasında durmama gibi konular biraz da bununla alakalıdır. Belki 1-2 sene sonra başka bir dünya olur başka bir düzen kurulur o düzende Fatih Hoca Galatasaray'a başkan olur ya da TFF'ye başkan olur. Bilemiyorum. Ama şimdi Fatih Terim açısından da muhasebe zamanı. Hala içinde takım çalıştırmak gibi bir hırs ve arzu varsa; kesinlikle kendini yenilemeli, dünyadaki futbolu anlamalı ve ekip kurmalı. Biatçılardan kurulu sahte ve faydasız ekipler ona yardımcı değil bizzat ona zarar veriyor ve verdi.

      Sil
    3. Milletin bu yerli hoca takıntısını anlamıyorum. Ligi bilecekte dinamiklerini bilecekte falan filan da. Futbol bilgisi kısır yerli hocalardan bıkmadınız mı hala? Saha içinde yabancı futbolcu olsun ama saha kenarında olmasın mı? Ligin dinamiği nedir yahu? Senin liginin dinamikleriyle futbol oynayan takımların Avrupa nin iddiasız ülkelerin takımlarıyla oynadığında bile yaşadıkları hezimetleri yıllardır izlemiyor musunuz? Modern futbolun gerekliliklerini yerine getiren her takım dilinize pelesenk ettiğiniz ligin dinamikleriyle oynayan takımları darma dağın eder. İyi pas iyi pres hızlı hücum etkili duran top kullanmayı öğret bakalım takımına ne sonuç alacaksın. Gelen adam yıllardır Almanya İngiltere liglerinde farklı takımları analiz etmiş oyun kurgulamis oyuncu hazırlamış bir adam farkında mısınız? Sizce futbolu bilmiyor olabilir mi? Sizce oyunu okumayı rakip takımın yaptıklarına karşı hamle yapmayı bilmiyor olabilir mi?

      Sil
    4. Yolun sonuna gelebiliriz de, geçmişi inkar etmenin, iyi olanı kötü anmanın ne faydası var. Ben bunlara takılıyorum :)

      Yerli hoca takıntısı değil mevzu. Ligdeki konumun kötü, Fatih Hoca yerine geliyorsun. Bugünü kurtarmak her şeyin ötesinde. Takımı, ligi tanı da doğal olarak zaman kaybı. O zaman kaybı içerisinde işler iyi başlamazsa görüntü yerini paniğe bırakacak.

      Hoca kötümsenmiyor, yazılar okunsa aslında anlaşılacak da ezber yorum bedava. Ben takımın konumu, şartları, ruh hali, beklentisi, bunlardan bahsediyorum.

      Ligin dinamiği budur yahu. Puan durumudur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir