13 Ocak 2022 Perşembe

Domenec Torrent yönetiminde hangi futbolcular en büyük çıkışı yakalar?


Domenec Torrent yönetiminde en merak ettiğim konulardan biri de hangi futbolcuların gelişim göstereceği yönünde olacak. Farklı bir teknik adam, ne gibi dokunuşları olacak inanın bilmiyorum. Geçmişte çalıştığı takımlar ve Guardiola felsefesi kaynaklı çıkarımlar yapabiliyoruz. Bunu da bir önceki yazıda yazmıştım. Şimdi de en çok hangi futbolcuların gelişim gösterebileceğini konuşalım. Morutan, Halil Dervişoğlu ve Assunçao gibi isimlerin şu anki konumlarından öteye geçeceğini düşünüyorum.

Morutan, yetenekli ama şu ana kadar istikrar gösterememiş bir futbolcu. Saha içerisinde kendisini bir türlü konumlandıramadık. Merkezde daha etkili olduğunu düşünsem de, sağ kanada kaydırmak durumunda kalıyorduk. Torrent'in hangi formasyonla oynayacağını görmek lazım. 4-2-3-1'i de, 4-3-3'ü de kullanıyor. 4-2-3-1 oynarsa, forvetin arkasındaki isim Morutan olabilir ve bence en doğru pozisyona geçer. Maç içerisinde bir kanada ağırlık veren bir anlayışı var. Morutan'a sağlanacak özgürlükle birlikte istikrar da göstermeye başlayacağını görebiliriz.

Halil Dervişoğlu aslında Fatih Hoca'nın kazanımlarından. Yine de bu sezon beklenen görüntünün uzağında. Torrent de bağlantı forveti kullanmayı seviyor. Hatta forvetini daha çok sahte 9 gibi de oynatabiliyor. Halil Dervişoğlu'nu tek başına, en ileri uçta etkisiz görsek de, sahte 9 gibi oynadığında görüntü değişebilir. Hücum organizasyonu mühim burada, onun oturmasını bekleyeceğiz. Çalıştırdığı takımlar ağırlıklı olarak ceza sahası içinden yapılan vuruşlarla gol buluyor. Halil Dervişoğlu'nun ileri uçtaki konumu bu organizasyonların gelişimi için değerli olacak.

Diğer olmazsa olmazı da pasör 6 diyelim. Savunmadan kısa paslarla çıkmak onun olmazsa olmazlarından biri. Bu oyunda da pasör 6'yı arıyor. Taylan Antalyalı bu role tam anlamıyla bürünemez, Berkan Kutlu hiç olmaz. Elde başka alternatif yok. Ya Assunçao o role oturacak, ya da Bartuğ Elmaz'ı kazanacağız, çünkü bahsettiğim profilde olan bir futbolcu. Assunçao'nun potansiyelini biliyoruz, özellikle işin pas ve teknik kısmında oldukça değerli. Şu ana kadar da kiralık sözleşmesi fesih edilmediğine göre, hoca onu görmek istiyor demektir.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum :)

17 yorum:

  1. Ben taylan 6 dan vazgeçmeyeciğini anholtu çok tutacağını diagneyi en çok kullanacağını ve halili kanat forvete evireceğini düşünüyorum. Hatay maçı çok kritik iyi top oynatırsa içerideki kasımpaşa maçında taraftar geri döner ama kötü oynarsak hayal bile edemiyorum çok zor süreç bu arada berkan sol bek denemesi gelirsede şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde malzeme kısıtlı. Taylan Antalyalı 6'da devam edecekse, topla ilişkisinde ciddi gelişim göstermek zorunda.

      Sil
  2. Halil Dervişoğlu'nun yükselişe geçebileceğini düşünüyorum. Ben de Cicaldau Berkan Taylan gibi oyuncuların da rollerinde dokunuşlar olur mu bu da çok mühim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu bekliyorum. Tam aradığı bağlantı forveti aslında.

      Sil
  3. En cok gelisimi Morutan gosterir gibime geliyor, Bartug da Marsilya ile anlasti haberleri var ama son haberlere göre kalabilir de deniyor bu teknik adam tam onun kalemi sans bulursa Berkan'in önune gecer Dom'un sisteminde Berkan'a yer yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan'ı umarım merkezde kullanır. O vakit gelişim her şartta sağlanacaktır.

      Sil
  4. Peki Diagne ve Mustafa Mohammed yeni hocanın sistemine ne kadar uygun onuda açıklar mısınız? İkisinin de topla ilişkisini beğenmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de pas oyununa hiç uygun değil. Hoca biraz daha bağlantı arayacaktır, Diagne bunu zor oynar. Hareketli değil. Mohamed de bir derece oynar ama golden uzaklaşır.

      Sil
  5. Morutan, Halil ile birlikte Bartug ve Atalay sürprizi gelebilir.Atalay hazırlık maçlarında çok iyi oynadı.8 numarada görebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bartug Marsilya ile kesin olarak anlasmis bunu bugün tekrar vurguladi bazi haber kaynaklari o bakimdan fazla beklentiye girmemek lazim Bartug icin.

      Sil
    2. Bartuğ Elmaz konusu belli olmaz.

      Sil
  6. Belki Atalay orta alanda şans bulur. PvA'dan orta saha oyuncusu çıkartmak gibi birşey dener mi acaba, diğerlerinin hiçbirinde istediğini alamazsa? Kimmich'i orta saha kullanmayı ortaya atan adam sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt'u orta sahada dener belki, bence başarılı da olur ama onu oraya çekersek sol bekte kim oynayacak :)

      Sil
    2. Valla, ya Ömer ya da Yedlin veya Boey'den biri geçiş yapabilir. Çok fazla taş yerinden oynamış oluyor tabi. Aanholt'un süper 6 oynaması lazım ki buna katlanılsın.

      Sil
    3. Hiçbiri geçiş yapamaz, istenileni veremez orada.

      Sil
  7. İlk 11 oyuncusu olarak Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau en çok çıkış yakalayacağını düşündüğüm oyuncular. Bunların yanında Marcao ve Kerem Aktürkoğlu nun istikrar kazanacağını, Olimpiu Morutan, Halil Dervişoğlunun, Victor Nelsson un kendilerinden beklenen seviyeye geleceklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir