8 Ocak 2022 Cumartesi

Galatasaray 0-1 Giresunspor, iflas


İflas. Başka bir açıklama bulamıyorum. Bu maçın sonunu "eksikler vardı, bitiremedik", baskı kurduk" ile bağlayamazsınız. Felaket bir Galatasaray vardı, hak ettiği skoru aldı. Hücumu tam anlamıyla kaos olan, organizasyondan olabildiğince uzak, dolayısıyla da üretemeyen yapı. Xg değerleri havalarda uçuyor da, bunun saha içi karşılığını haftalardır göremiyordum. Bitiremiyor olmak doğru da, üretebiliyor mu? Organizasyon dahilinde bir hücumdan bahsedebiliyor musunuz?

Koskoca Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun bireysel kalitesine bakıyor. Şut atacak, rakip eksiltecek, gol pozisyonuna girecek. Daha da önemlisi seni hücuma taşıyacak. Bugün Kerem Aktürkoğlu yoktu işte, sonuç bu. Top sende kalsa ne olur, üretebiliyor musun? Giresunspor'un hücum düşüncesi yoktu, olabildiğince kapandı. Hatta 1-0'ı erken bulunca, kontrayı dahi çok fazla zorlamadılar. Kapanan rakibi aşamadın işte. Rakip ilk kez gelmiş de golü hemen bulmuş gibi avuntular bomboş.

İlk yarıda oynanan futboldan sanırım herkes sıkıldı. Topa sahip olup üretememek kadar sıkıcı bir şey yok. Halil Dervişoğlu kayıplarda. Ne bağlantıda var, ne seni rakip ceza sahası çevresinde tutabiliyor. Babel biraz onun açığını kapatmaya çalıştı ama hücuma yaklaşan da kimse yok. Morutan kayıp, Cicaldau öyle. Cicaldau yine iyi kötü bazı aksiyonların içerisinde de, rakip ceza sahası çevresinde kalamadıktan sonra anlamı yok ki.

2. yarının da farkı yok. Oyuncu değiştirdin, işi biraz daha kaosa döndürdün. Oğulcan Çağlayan mı seni rakip ceza sahası çevresinde tutacaktı? İş dönüp dolaşıp Babel'e kaldı, o da doğal olarak yetmeyecek. Arda Turan girdi bir ara oyuna. Ona da uzun toplar atıp, kafası ile indirmesini bekledik. Babel'e de üst üste oynadılar. Plan, program, organizasyon, hiçbir şey yok. Okan Kocuk da iyi maç çıkarınca, gol atabilmekten olabildiğince uzaksın. Az buçuk pozisyonun var, orada da bitiricilik yine felaket.

Bitiremiyorsan da eksiklik, kalene gelen ilk toplar gol oluyorsa da eksiklik. Şansa bağlıyoruz sanki, hoca mazeret olarak sürekli önümüze sürüyor. Hedef ne mesela? Ligde koptun da, lige dair yine bir şeyler düşünmek lazım. Nerede bitireceğiz bu ligi? Bu gidişle ilk 10'u dahi şüpheli görüyorum. Çünkü ortada bir şey yok. Pardon var, övdüğümüz, potansiyeli var dediğimiz hemen hemen herkesin geriliyor olması. Berkan Kutlu, Morutan gibi isimleri izledik yine. Bugünü geçtim, haftalardır neredeler? İşin kötüsü de yok olmaları onlara yazmayacak.

34 yorum:

  1. Transfer olmazsa bu takim küme düsebilir, şaka yapmiyorum, ciddi kalite eksikligi var. Bugün sahada oynayan futbolculardan hicbirisi bırak Trabzonspor'u Besiktas ya da Fenerbahce'nin ilk 11'inde oynayamaz mümkün degil. Cicaldau, Morutan belki Boey rotasyon oyuncusu olabilir bu takimlarda o da belki.
    Teknik ekipte de kan degisimi sart bence gec olmadan Okan Buruk getirilmeli halen zaman varken Avrupa Kupasi'na hazirlanabilirsin en azindan yoksa fikstürdeki maclara bakilarak Trabzonspor macindan sonra zaten yuksek ihtimalle dibe vurmus olacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ne transferi, ne kalite eksikliği ya. Giresunspordan kötü mü kadron. Kayseriden malatya'dan kötü mü. Hoca bi ağzına sakız etti yok transfer lazım yok transfer lazım diye. Top mu oynuyorsun saha da transfer olsa ne olur olmasa ne olur. Taktik yok bişi yok. 60.dk'dan sonra doldur boşalt oynuyorsun. Bunu transferle vs çözemezsin maalesef.

      Sil
    2. Kalite anlaminda kötü olmayabilir belki ama sürekli olarak mac oynamayan futbolculardan kurulu bir takimla ciktin agirlikli olarak, Giresun ise 1 oyuncu haric her zaman ayni takimla oynuyor bu da önemli faktör.
      12 korner kullanmissin 1 kere etkili olamamissin, kafa vuracak oyuncun yok kadro mühendisligi bastan assagiya problemli.

      Sil
    3. Belli noktalarda kalite sorunu tamam da, bu takım nasıl transfer olmazsa küme düşüyor. Üstündeki takımlar daha mı iyi. Giresunspor ile aranda 2 puan fark var.

      Sil
    4. Galatasaray'da oynamak ile Girensunspor'da oynamak ayni sey degil, beklentiler, odenen paralar, bonservisler cok farkli tokezledin mi hemen stres ardindan kaos ve ozguven kaybi oluyor ki su an en buyugunu yasiyoruz. Bunun benzerini Fenerbahce yasamisti gectigimiz sezonlarda ki o kadro da kotu kadro degildi zira hoca degisti ve son maclarla ilk 5'e girdiler. Su an birebir ayni senaryoyu biz yasiyoruz kan degisikligi sart bu hem teknik ekip hem de futbolcu ile olur, teknik ekip Avrupa'dan elenene kadar gitmez o bakimdan futbolcu alman lazim orta sahayi tutacak ve ayagi titremeden gol atacak yoksa dusme potasina girersek Halil ile Berkan, Taylan cikartmazlar oradan bizi, TFF belli hakemler belli abi.

      Sil
    5. Galatasaray'da beklenti bambaşka elbette. Yine de kadro kıyası yapılıyor mu, kalite aranıyor mu cidden. Şu rakiplere karşı. Elindeki kalite yetmiyor mu.

      Sil
  2. Halili sonunda eleştirebilmene sevindim. Fatih hocamızı gerçekten çok sevsemde önceden de demiştim artık bırakması gerektiğini düşünüyorum. Yönetim de maalesef sınıfta kaldı. Oyuncular da kadro yapılanması da herşey hüsran tarihte bu kadar kötü bir Galatasaray yok ama kimse sorumluluk almıyor bedel ödeyen kimse yok sadece taraftar bedel ödüyor. Seneye yeni bir yapılanma yine transferler yine aynı hikayeler gerçekten çok sıkıldık. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep eleştiriyorum, kontrolü yitirmiyorum sadece. Herkesi eleştiririm. Kontrolün kaybedildiği yorumlar da bu blogda yayınlanmayacak. Her zaman olduğu gibi.

      Sil
  3. Takımda maçı koparacak adamlar yok.Sadece Kerem birazda Feghouli bu işiyapıyor.Mücadele topa sahip olma yetmiyor. Umarım Onyekuru gelir.Takım kötü değil ama kilidi açacak adam eksikliği çok bariz.Solbek olarak Ömer yetersiz.Yerine birisi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan 6'da, Halil ileride inanilmaz kötüydü bu yetenek seviyesi ile elbette kilit acamazsin, sisteme gelince tam bir panik havasi ne olacak bilmiyorum.

      Sil
    2. Yok da, kadro kaliten emin ol bu kadar kötü değil. Herkes geriliyor. Maçı kopartacak potansiyellerin var, hepsi geriliyor.

      Sil
  4. Hoca hala hikaye anlatıyor. Bu projeyi savunduk savundum devam ediyoruz diyor. Kusura bakma hocam ama proje iflas etmiş durumda sen farkında değilsin. İflasından da birinci derecede sorumlusu sensin. Bu son döneminde gelen giden oyuncunun haddi hesabı yok ki önceki dönemlerde de bu böyleydi. Bu kadar oyuncu gelip gitmesine rağmen hala oturmuş hücum ve savunma organizasyonu yok ki keza bu kadar çok oyuncunun değiştiği yerde bunun olmasını da beklemek hata olur zaten. 4 senedir futbolu n gelişimi konusunda hiç bir istikrar yok ama oyunun sürekli geriye gitmesi konusunda ciddi bir istikrar var. Yeni gelen her oyuncu bir kaç hafta sonra düşmeye başlıyor. Cicaldau morutan halil mohammed berkan... hangisi için ligin başındaki halinden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz? 4 senedir duran toptan kaç gol attı bu takım? Geçtim gol atmayı kaçında tehlike yaratabildi bu takım? Genclesecegiz bizim projemiz bu diyerek takımı getirdiği noktayı bugün görüyoruz. Gençleşme ıyidir de tecrübe ile harmanlaninca bir anlam kazanır ama tecrübeli denen oyuncuların oyun içinde hiç bir katkısı yok hatta el freni oluyorlar çoğu maçta. Feghouli 1 maç var 5 maç yok babel öyle van anholt öyle Arda yı saymıyorum bile... futbol kötü takım kötü hoca kötünün de kötüsü ama hala proje falan filan diye bizi uyutmaya çalışıyor. Her şeyin sonunda bugüne kadar her şey değişirken bir tek Hoca değişmedi demek ki bu kadar değişime rağmen sorunlar olduğu gibi duruyorsa sorunun kaynağı hocadır. Geçen sene yönetim hocayı engelliyor deniyordu bu sezon yönetim de arkasında ama sözde engelleyen yönetimin olduğu dönemden daha kötü durumda olunmasinin açıklaması ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje iflas etmedi, yeni gelecek teknik adam elinde çok potansiyelli bir kadro bulacak. Bundan eminim. Fatih Hoca ile süreç tıkandı sadece.

      Sil
  5. Fatih Terim şu an hem kendisini hem yönetimi kaosa götürüyor şu anda.
    Kendisi bırakmak istemiyor, yönetimde bıraktıramıyor.
    Olan kulübe ve taraftara oluyor.

    YanıtlaSil
  6. 35 yasindaki Babel kanattaki en hareketli oyuncunsa burada net bir kalite sorunu var hocam Babel'in ölüsü bile daha kaliteli kaliyor diger oyunculardan iste Ogulcan, Omer, Aytac nedir abi bu oyunculari Galatasaray'da tutan.
    Ayrica bu takimin bir sistemi bir plani yok son 20 dakika doldur bosalt oynuyorsun adamlar %35 topla oynama ile seni yenip gidiyor bu kacinci mactir ayni senaryo teknik olarak hicbir sekilde maci ceviremiyoruz kan degisikligi sart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite sorunu yok, kalitesi düşen futbolcuların var. Herkes geriliyorsa da sorumlu bellidir.

      Sil
  7. Takımda özgüven bitmiş tek tek isim isim bakınca kadro kötü değil ama her transfer döneminden bir ay önce başlayan transfer yapalım furyası eldeki oyuncuları çöp ilan edip degersizlestiriyor. bugün gördüm ki buna oyuncular da inanmışlar. Fatih Hoca bir şeyler yapmak zorunda değişmeden gelişmenin yolunu bulmak zorunda. Bunu yaparsa kulüpte Fatih Terim yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum.Her başarısızlıkta çıkıp transfer gerek dersen , futbolcularda özguven kaybı olur. Bu takım kötü değil.Ama eksikleri var. Hocanın ve ekibinin transfer inadını bırakıp evdekileri değerlendirmesi şart.

      Sil
    2. Gelişemiyorsak değişmek gerekiyor diyen antrenöre hangi futbolcu güvenip onunla çalışır ki. Senin görevin geliştirmek değil mi sorarlar adama.

      Sil
    3. İşin kötüsü de önümüzdeki maçlarda kazanabiliriz diyeceğimiz bir görüntü, ortam yok. Önümüzdeki 2 maç kaybedilmeye çok müsait. İş geri dönülemez noktaya doğru gidiyor.

      Sil
  8. İlla ki istifa için trabzon'dan 5 yeyip rezil mi olmamız lazım? yuhalanmak mı lazım? Ben bırakmadım onlar gönderdi dedirtmek için mi bu kadar inat? 70 yaşından sonra bunlar neyin hesabı neyin planı? neyin hırsı bu? proje mi kaldı?
    Kimsenin sabrı kalmadı... Lütfen istifa et hocam. Son bir hizmet yap.

    Yana, geriye, kaleciye, degaj... yana, tekrar yana, sonra sağa, bir daha sola, geriye, uzun vur... geriye yana sağa sola ileriye top kaybı kontra gol...İşte taktik de sistem de hepsi bu.
    1. ayet: 4-3-3
    2. ayet: manasız, hedefsiz, amaçsız, etkisiz, sonuçsuz, ta ki topu aptalca kaybedip kontra yiyene kadar pas yapmak. bu garabetin adı da pas futboluymuş
    3. ayet: aldır olmadı. transfer. sonra bir daha transfer.

    hepimiz sıkıldık. bu değil. Bu kısırdöngü bizi bitirdi. bu aşkın ızdırabı bizi öldürdü. hocam sana da yazık bize de yazık. güzel anılarla hatırlayalım.
    bize yaşattığın onca güzellik için yerin zaten en tepede. Efsanesin. ama olmuyor işte. olmayacak da. daha kötü olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim hoca şu zamana kadar 10 kere istifa etmişti. Özellikle de bu yardımcı muhabbetlerinden sonra.

      Sil
  9. 8 maçtır galibiyet yok! Tam 8 maçtır! Hadi geçelim galibiyeti, takımın bir reaksiyonu yok galip olabilmek adına. Kosarsiniz cabalarsiniz şutlar cekersiniz girmez kaleci kurtarır bitiremezsiniz vs vs. 8 maçtır buna dair bir şey hiç bir şey yok. Pozisyona giriyoruz bitiremiyoruz falan demesin kimse. Girilen pozisyonların çoğu karambol kalanı da rakip defans hatalarından. Hiç biri hazırlanmış çalışılmış pozisyonlar değil. Atamadigin bir yana rakip bir kere geliyor o da gol oluyor. Hem atamıyorsun hem kolay gol yiyorsun. Ya bir takımın her tarafı sorunlu olabilir mi? Hücumda yoksun orta sahayı tutamiyorsun defansına ilk gelen atak gol oluyor. Tüm bunlar sahada herkesin gözü önünde yaşanırken teknik ekipte herkes gibi izliyor. Ne sahaya çıkan 11 nede sonradan giren oyuncular herhangi bir fark koyamıyor ortaya. Oyunun zaten her türlü sıkıntısı var hücum yok savunma yok korner serbest vuruştan gol yok ama daha kötü bir şey var. Bu takım mental olarak bitik durumda. Hiç bir oyuncu galatasaray da oynadığının farkında değil. Galatasaray in ne olduğunun farkında da değil. Kalite zaten eksik psikolojik eksiklik daha da fazla takımda. Tv de stadta herkesin gördüğünü oyuncular da görüyor yani. Artık hoca ile bu işin devam edemeyecegi etmemesi gerektiğini oyuncular da görüyor ve bu da takımın mental düzeyini ciddi şekilde düşürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes düşüyor ve yeni kan arıyor gibi. Geriye gidiş daha da hızlandı ve reaksiyon yok. Bu da bizi daha kötü günlerin beklediğine işaret.

      Sil
  10. Haftaya kendisi adına final maçı bence kazanırsa devam eder kaybederse geçmiş olsun.. Mustafa Denizli nin son maçını hatırladım şimdi de onun bir Antep maçıydı bugünkü gibi ilk şut gol olmuştu, sonra ilk yarının sonuna kadar çok bastırdık baya net pozisyonlar kaçmıştı xG si yüksektir yani :) neyse 2.yarı çok varlık gösteremeden kaybetmiştik ve kimse denizli için" hoca ne yapsın takım çok kaçırıyor, ilk şut gol oluyor" demiyordu:) hoca için de benzer bir maç geçecek gibime geliyor. Hatayın çok eksiği var ama ne olursa olsun sistem takımı ve iyi bir tdleri var sanki son maçı diyebiliriz artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimde secim oncesi söylemleri olan ne olursa olsun Fatih Hoca ile calisacagiz beyanatlari yüzünden hocayla yollari ayiracak cesaret yok kendisinin birakmasini bekliyorlar, Hatay'a kaybederse hoca istifa eder mi sanmam ama Trabzon'dan evimizde fark yersek ve puan farki 25 30 civari olursa edebilir.

      Sil
    2. Kafaya yolları ayırmayı koyduysak, şu maçı kazandık tutalım, şu zamana kadar kalsın gibi durumlar işe yaramaz. Ayrılacak olan ayrılır, gerisi zaman kaybı.

      Sil
  11. Bu haliyle takim Avrupa'da önüne hangi takim gelirse gelsin elenir, acil orta saha ve forvet transferi gerek. Zaten bu gidisle seneye Avrupaya gidebilmek icin ilk 4'e de giremeyeceksin o bakimdan bu seneki maclar takimi önumuzdeki birkac sezon Avrupa'da izledigimiz son maclar olabilir takimi su an guclendirdin guclendirdin yoksa bu sezon bitmez abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mart'a kadar görüntü daha kötüye doğru ilerler. O gün tutunmak çok daha zor olur.

      Sil
  12. Maç sonu açıklamalarına bakarsak hoca hiçbir şekilde istifa etmeyecek. hala sonuna kadar devam edeceğiz diyor. Proje diyor. Proje mi kaldı? Berkan'ın yanına pas atacak özgüveni kalmamış. Halil desen haftaya sahaya çıkma ihtimali yok. Ömer bir daha Ali samiyen'e nasıl çıkar? Galatasaray taraftarı gaddardır. bu beceriksizliklere, kabiliyetsizliklere tahammülü yoktur. Bir kere futbolcuya takarsa onun da iflah olma şansı yoktur. Öyle maç sonu sabır mabır, sahip çıkın olmaz.
    Hocaya yapılan onca uyarıyı maalesef hoca kulak arkası etti. Ekip kurmadı. Proje denen şey sadece gelecek vadeden potansiyelli oyuncuları transfer etmekle olmaz. Onların büyüyüp gelişebileceği ortamı da inşa etmek gerekir. Allah aşkına bizim hangi metodumuz, yöntemimiz var. Morutan geldiğinde böyle miydi? Şimdi ne halde? Bu çocuk köyünden çıkıp İstanbul'a gelmiş. Belki hayatında ilk defa yurtdışına çıkmış. romenceden başka bir lisan bilmez. Suratı kireç gibi. Bununla ilgilenen biri oldu mu? Geçtim futbolu taktiği ya. İnsan olarak var mı bir derdin diyen oldu mu? Adaptasyon sürecini aşması için tanımlı, dokümante, sistemli bir plan metot program var mı?
    Hocam sabredelim de neye sabredelim. Sen bizim önümüzde umut edeceğimiz bir program sunmuyorsun ki..
    Saha içine geldiğimizde artık nedenlerini kendinin bile bilmediği anlamsız bir taktik ısrar var. 3 tane hücumda zerre katkısı olmayan bir orta sistemi. Orda oynayan oyuncuları da olduğundan daha yetersiz etkisiz gösterecek yerleşimler. Geriden ısrarla oyun kurmadaki kabızlık. Rakipler ezberledi. Her maç aynı şeyleri izliyoruz ama kader gibi çözüm bulunamıyor. Manasızca seyirciyi deli eden artık yuhalatan paslar. olmaz böyle.
    Taktiksel olarak bir ilerleme yok. bireysel olarak gerileme var. Çözüm yok. Neye sabır? Yapamıyorum deyip istifa edeceksin. yoksa işler daha kötü hale gelecek. Bizi küme düşürmekten mutlu olacak, orgazm olacak bir ekip var orda. Oralara kadar düşersek keyif alırlar bizi kümeye atmaktan. Galatasaray'ı küme düşüren hoca olarak mı finali yapacaksın hocam?
    İstifa et hocam. Bak trabzon maçında yuhalarlar. yuhalanırsın!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje kaldı, bu projeye devam. Daha da güçlendirerek. Hoca ile süreç tıkandı, sorun bu.

      Sil
  13. Kaç senedir bi oyunu şekli bulamadık. Hoca Kayseri'deki mağlubiyetten sonra ocak ayında bu takım oyun olarak çok iyi yerlere gelecek dedi. Ocak ayına geldik işte. sonuç ise maçın son yarım saatinde doldur-boşalt, karambol, kaos vs oynadık. bu Galatasaray adına rezilliktir işte. yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazio maçından sonra da ligi toparlayacağız dedi, görüntü daha kötüye evrildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir