1 Ocak 2022 Cumartesi

Hany Mukhtar & Galatasaray, bu tren bir zaman önce kaçmıştı


Galatasaray'ın 10 numara alabileceği söylentisi var. Gerçi neyin söylentisi yok ki, transfer dönemindeyiz. Birçok iddia ortaya atılacak, biz de bunları konuşacağız. Çoğu yalan, gerçekleşmeyecek haberler ama gündem işte. Merak ediliyor, üzerine konuşuyoruz. Hany Mukhtar da sanki o isimlerden biri. Bröndby döneminden az çok hatırlıyorum. O dönem transfer edebilirdik sanki. MLS'e 2.7 milyon avro gibi bir bonservise gitmişti. O günlerde de konuşuyorduk, Avrupa'da bir yerlere gelmesini bekliyorduk. O ise genç yaşında MLS yolunu tutmuştu.

Nashville formasını giymekte ve takımın bir anlamda kalbi. Müthiş bir dönem geçiriyor. Bu sezon toplamda 33 maçta 19 gol 10 asisti var. Lig MLS, istatistikler fazla parlar, o detayı da unutmuyorum. Yine de futbolcunun yeteneğini biliyoruz. Bence iyi bir piyasası var, futbolcunun maliyeti yüksek. Maddi sorunları göz önüne alınca, şu dönemde bu transferi gerçekleştirmek pek mümkün görünmüyor. Hem kulübü kolay vazgeçmez, hem senin durumun ortada. Futbolcunun bir noktada Avrupa'ya dönme isteği olabilir de, o gün geldiğinde bizi yine aşacaktır.

En sevdiğim 10 numara tiplemesi diyeyim. Gole çok yakın, forvet özelliği var. Bitirici, teknik düzeyi yüksek, çok yetenekli. Forvet gibi de oynatırsın, serbest rolde futbolcuyu uçurursun. 4-2-3-1 ya da 4-4-2'li düzenlerin ideal ismi diyelim. İmkan olsa da keşke alsak. Gol bulmakta sorun yaşayıp, bitiricilik seviyemiz yerlerde gezerken, bu tarz bir hamle hücuma çehre atlatırdı. Galatasaray ise bu konuda biraz daha Yusuf Yazıcı'ya yakın diyelim, onu fırsat görüyorlar.

O transferi de konuştuk. Lille'yi ikna kolay, sana bugün "bedel" dahi istemeden kiralık bırakırlar. Futbolcunun parlamasını istiyorlar ve zararın neresinden dönersek kar diyecekler. Trabzonspor ise öyle bir madde koymuş ki, futbolcunun Türkiye'ye dönüşünün ipleri onda. Haklarıdır, böyle bir futbolcuyu neden rakiplerinde görmek istesinler. Bakalım, bu tarz bir yaratıcı futbolcu transferi gerçekleşecek mi? Gerçekleşmesi halinde belki de yeni bir formasyon izleyeceğiz.

6 yorum:

  1. yazık galatasaray'ıma. hep bi transfer sirkülasyonu. morutan, cicaldau, halil vs. bunları boşuna aldık zaten. "değişerek gelişme" düşüncesiyle hareket etmeye devam edelim bakalım, nereye kadar böyle devam edecek. allah sonumuzu hayretsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paralel evrenler var sanırım, senin Galatasaray'ın, başkasının Galatasaray'ı başka mı :)

      Sil
  2. Hocanın 433 takıntısı olduğu sürece eğer alınırsa gereksiz bir transfer olur. Dediğin dizilimlere de döneceğini sanmıyorum Hocanın. Yoksa gelir de 4231 e dönülürse çok yararlı olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. İlla o mevkiye bir isim alınacaksa Yusuf transfer edilmeli en azından yerli. Ama ben bu ara transfer döneminde Gedson dışında transfer yapılmasına karşıyım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir