1 Ocak 2022 Cumartesi

Jailson & Galatasaray, bu dönem daha hazır futbolcular gerekiyor


İddialar peşi sıra dedim ya. Artık "fırsat" gibi görünen her ismi konuşacağız, Galatasaray'a yazılacak o isimler. Jailson da onlardan biri. Fenerbahçe onu geçen sezon 4.5 milyon avro gibi bir bonservis bedeline Çin'e yollamıştı. Dalian Professional forması giyiyordu, şimdilerde serbest kaldığı söyleniyor. Çin Ligi'nde de kaç maç oynadı, ne yaptı hiç bilmiyorum. Uzun bir süredir forma giyemediği yazılıyor. Anlaşmazlıklar sonucu serbest kaldı gibi görünmekte.

Fenerbahçe dönemiyle kendisini hatırlayacağız. Gremio forması giyerken çok önemli bir potansiyel olduğundan söz ediliyordu ve Fenerbahçe'ye transferi bence iddialı bir işti. Kötü bir döneme denk geldi ve o da kaos içerisinde savruldu. Tempolu, pas becerisi yüksek, çalışkan bir 6 numaraydı. Fenerbahçe'de bir türlü istenileni verememiş olsa da, sezona fena girmemişti. Sonrasında tüm takım gibi o da düştü. Ersun Yanal geldikten sonra ise bir ara stoperde denendi ve daha kötü göründü. Kendisiyle alakalı tek hatıramız, Kadıköy'de Onyekuru'yu kovalaması.

26 yaşında şu an, hala bir şeyler için geç değil ama çok geriledi. Fenerbahçe dönemi kötü geçti, üzerine Çin'de de kayıplardaydı. Toparlanması süre alacaktır, eski potansiyeline döner mi dersek de zannetmiyorum. Jailson için çıkar yol, bu görüntüdeki her Brezilyalı gibi ülkesine dönmek. Piyasası öldü onun da. İş fırsat gibi görünebilir de, futbolcuyu toparlamak zor ve bizim şu günlerde daha hazır isimlere ihtiyacımız var.

Jailson, Fenerbahçe dönemini kötü geçirmiş olsa da, hemen hemen transfer ettikleri bedele onu satabilmeleri futbolcunun potansiyelini gösteriyordu. O dönem Fenerbahçe'ye gelip de neden tutmadığını anlamadığım birçok futbolcu oldu. Comolli'nin geçtiğimiz günlerde bir röportajı vardı. İstediklerini tam anlamıyla yapamamış olsa da, Jailson transferi anlatmak istediği felsefeye uygundu. Yeni Josef de Souza olabilir mi diye baktılar ama tutturamadılar. O dönem Josef ve Guiliano gibi isimlerden yüksek bedeller kazanmış olsalar da, kadronun seviyesi oldukça aşağıda kaldı.

4 yorum:

  1. fatih öztürk taylan'dan fazla maaş alıyor. fatih kötü kaleci olabilir konu o değil. o zaman almayacaksın. bunu yapıyorsun bu adamı kulübe sokuyorsun sonra siliyorsun ismail oynasın diyorsun. hocanın bu tip tutarsız hareketleri varken transfer asla ona bırakılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı sözleşme uzattı, Fatih Öztürk daha fazla maaş almıyor. Geldikleri an itibarıyla şartlar başkaydı. Takım içerisinde gösterilen performanslarla bambaşka yerlere gelindi. Hoca eleştirilsin de, yalan yanlış bilgi ve algılarla değil.

      Sil
  2. Berkan varken gerek yok bence daha iyisi ve yerlisi var bizde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir